ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Popunjavanje 2012 DS-230 Online Formulara (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=913)

milosx 10.08.2011 14:36

Ne znam gde ste vi to procitali za pisanje tog broja u ugao ili potpisivanje bas crnom olovkom? To je u sustini sve nebitno; ima onih koji su se "potpisali" samo preko racunara kucajuci svoje ime i prezime u polje za potpis pa su pozvani na intervju.

Ja mislim da je sve to tipa "Aha, evo ga, ovaj je poslao papire, znaci jos je zainteresovan za dolazak i nije izgubio broj; Dzejn, zakazi mu intervju..."
Ko jos ima vremena proveravati 100.000 aplikacija :book:

Evo jedan nebitan podatak koji sam upravo izracunao:
Aplikacija za jednu osobu je debljine 0.8 mm (7 listova); znaci da je to hrpa visine 80 metara (za 100.000 aplikacija)... A pomislite koliko ih/nas aplicira jos za muza/zenu, decu. Ne moze to bas stati na stol.
Ne mogu ni da zamislim kako oni to i sortiraju kad vec obradjuju po broju aplikacije i posle salju ambasadi (ovo nije pitanje)

Ja bih rekao AnDREAM da ces dobiti kovertu u Februaru sa zakazanim intervjuom u Aprilu... mesec gore-dole

Mr.Marzik 10.08.2011 15:26

AnDREAM, imaš na ovom linku dinamiku pozivanja kandidata na intervju, kako za naredne mesece, tako i arhivu iz ranijih godina.

AnDREAM 11.08.2011 14:10

Milosx, Mr.Marzik, hvala na pomoci, za broj sam tek nakon slanja procitala na onom papiru na kome se nalazi bar code i confirmation number, pise da svaki dokument koji se salje u Kentaki treba obeleziti case number-om, pretpostavljam u slucaju da se papirologija usled guzve pogubi...ali kao sto rekoh to nije veliki problem, jer sam i na forumu pronasla da ima dosta ljudi kojima to nije uticalo, a i sama sam proverila sa Kentakijem...takodje pise ako se popunjava rucno da se uradi citko crnom olovkom, ali i to nije toliko vazno, super ako bude februar, ja sam nesto racunala po ranijim iskustvima da ce stici kasnije, ma kad god... pozdrav!!!

kulovski 15.08.2011 20:25

Pozdrav forumasi,
Molim za pomoc. Napravio sam jednu gresku pri popunjavanju dokumenata. U polju adresa napisao sam, 11000 Beograd umesto 11000 Belgrade. Da li to moze da mi utice na dalju proceduru? Neka me neko ispravi ako gresim, oni iz Kentucky-a drugu kovertu salju ambasadi u Bg, pa ambasada slje nama na adresu ili to ide drugacije.
Unapred zahvalan na odgovoru.

kulovski 15.08.2011 21:09

The Nenad, hvala na brzom odgovoru. Interesuje me da li Kentacky salje na nasu adresu drugu kovertu ili ambasada iz Beograda.

TheNenad 15.08.2011 23:23

To će ti neko drugi odgovoriti, nisam imao priliku da dobijem još istu ;)
Ali greška tipa Beograd umesto Belgrade nisu problem... to budi siguran.

todorovskimkd 15.08.2011 23:31

ne brini i da ne dobijes kovert na tvoim adresu u beograd dobices izvestuvanje kad uneses tvog kod prezime i godina radzanja ovu godine oni obavestuju kroz to za datu intervju i medicinski pregled danas ja sum dobio to izvestenje pozzz

eliksir 02.05.2012 15:57

Moze li mi neko pomoci oko formulara DS-230

Prvi problem
Polje 31a i 31b
31a. Person(s) named in 14 and 29 who will accompany you to the United States now.
31b. Person(s) named in 14 and 29 who will follow you to the United States at a later date.

Sta upisujem u ova polja na obrascima
1. za suprugu kao nosioca,
2. sebe kao supruznika
3. dete?
Naime sada jos uvek ne znamo da li cemo za pocetak ici samo supruga kao nosilac i ja sa njom, ili svi zajedno sa detetom.
Sta treba upisati u ta polja posebno za mene suprugu i dete?

Drugi problem
35. Signature of Applicant
Da li za dete treba da se stavlja potpis u ovom polju?

Treci problem
39. Name and Address of Petitioner
Ovo polje ne znam cemu sluzi?! A trebao bih tumacenje za ovo polje sva tri obrasca (supruga, dete, ja) ?

mikiSA 02.05.2012 18:22

Citat:

Prvobitno poslao korisnik eliksir (Poruka 28958)
Moze li mi neko pomoci oko formulara DS-230

Prvi problem
Polje 31a i 31b
31a. Person(s) named in 14 and 29 who will accompany you to the United States now.
31b. Person(s) named in 14 and 29 who will follow you to the United States at a later date.

Sta upisujem u ova polja na obrascima
1. za suprugu kao nosioca, pises sebe /br.14 jer si joj spouse
2. sebe kao supruznika pises nju /br.14 jer ti je zena
3. dete?za dijete N/A pises jer dijete nema zene/muza
br.29Za vas dvoje (zenu i za sebe) pisete ime djece koju imate: vasa rodjena, usvojena, pastorcad...
Naime sada jos uvek ne znamo da li cemo za pocetak ici samo supruga kao nosilac i ja sa njom, ili svi zajedno sa detetom.

Sta treba upisati u ta polja posebno za mene suprugu i dete?
Ako ce samo zena ici (ko je dobio ovo, ti i ili zena?) onda pises nju u br.31a, a dijete u 31b. (da ce dijete naknadno doci)
Drugi problem
Da li za dete treba da se stavlja potpis u ovom polju? Potpise se zena, a pored doda mother i stavi datum (ovo sam vidjela na VIsajourney forumu, bilo je pitanje)MOzes i ti, onda dodas father pored i datum

Treci problem
Ovo polje ne znam cemu sluzi?! A trebao bih tumacenje za ovo polje sva tri obrasca (supruga, dete, ja)
Za sve troje pisete adresu u Srbiji? odakle ste (najbolje da je prepisete sa winning notification)?

Samo da podsjetim: onaj ko je dobio na lutriji popunjava i form DSP-122 i DS-230 a ostali (suprug i dijete) samo DS-230.
Part 2 DS-230 niko ne potpisuje!!! TO se potpisuje pred konzulom. Sretno jos jednom na izvlacenju!

eliksir 02.05.2012 18:58

Zamolicu te detaljnije da mi priblizis ako sam pogresio. Supruga je nosilac u celoj prici jer je ona izvucena.

Na sva tri DS-230 obrasca upisujemo nase adrese prebivalista u Srbiji koje smo u sustini naveli u samoj prijavi. Da li je tako?

Mi se na svojim obrascima potpisemo svako za sebe.
Otkucamo u PDF kompjuterski stampanim slovima ili olovkom pisanim slovima kada odstampamo obrasce?
Na decijem obrascu potpise se supruga kao nosilac i doda datum, a to isto mogu i ja uciniti?

Ovo se odnosi na to ko ce sve ukupno uci uz nosioca u prvih 6 meseci?
Da li tu upisujem ovu varijantu iz tvog odgovora?
za suprugu kao nosioca, pises sebe /br.14 jer si joj spouse
sebe kao supruznika pises nju /br.14 jer ti je zena
dete?za dijete N/A pises jer dijete nema zene/muza
Da li je ovo uvek tako bez obzira da li cemo uci prvo supruga i ja, pa ce se ona vratiti po dete, ili cemo svi uci zajedno?

Ova opcija mi nije jasna jer kazem da ne znam kojim cemo rasporedom uci u USA?
Moguce je da odemo samo supruga i ja za pocetak (da me ona uvede u USA) pa da se ona odmah vrati, a moguce je da svi odemo zajedno.
Sta da napisem u ovim poljima?
U slucaju da ne bude tako kako napisem u obrascu da li moram na razgovoru skrenuti paznju sluzbeniku da nece biti tako kako je navedeno?

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 09:41.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.