ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Dv - 2021 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=2021)

Lazar90 12.10.2019 18:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik marko1995 (Poruka 78550)
Dobro je korisnik ikac i rekao u jednom postu, ovaj cijeli proces je veoma jednostavan... Od prijave pa do izvlacenja i odlaska. Sve su dobro objasnili i sve je stvarno jednostavno, samo sto mi svi previse razmisljamo i pitamo se za svaku sitnicu ali dobro takvi smo valjda :grin:

Potpis i dva pecata bam bam ! :bravo::bravo::grin:

Andrew Wiggins 12.10.2019 18:54

Ja sam zamrzeo foto radnje i odlazak kod fotografa jer nece ni da ti kazu ako treba nesto da popravis na licu bas ih briga+ako stignem znojav takvog me i slikaju. Ispadne mnogo gore nego kad se sam slikam. :grin:
A i bilo je priera ovde da ne znaju fotografi da kropuju i nameste rezoluciju i za to uzmu 500 dinara. Divota

Angeles 12.10.2019 19:38

Potrebna mi je pomoc oko ovog dela , ako nije problem
http://prntscr.com/pif2ou
i
e. District/County/Province/State
Posto sam iz Srbije, Nis , jel potrebno samo da se napise Nis,Serbia
Hvala unapred

marko1995 12.10.2019 20:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Angeles (Poruka 78553)
Potrebna mi je pomoc oko ovog dela , ako nije problem
i
e. District/County/Province/State
Posto sam iz Srbije, Nis , jel potrebno samo da se napise Nis,Serbia
Hvala unapred

To pod B se preskače jer si gore prije toga već upisao pasoš.
Ja sam pod state stavio isto što i pod City... Ostavio bi prazno ali ne možeš kompletirati bez toga a to kod nas ne postoji...

Димитрије 12.10.2019 20:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik andrew wiggins (Poruka 78552)
ja sam zamrzeo foto radnje i odlazak kod fotografa jer nece ni da ti kazu ako treba nesto da popravis na licu bas ih briga+ako stignem znojav takvog me i slikaju. Ispadne mnogo gore nego kad se sam slikam. :grin:
A i bilo je priera ovde da ne znaju fotografi da kropuju i nameste rezoluciju i za to uzmu 500 dinara. Divota

мени је фотограф дошао кући, ставили смо чарфаш, човек однео кући, средио пикселе, послао на мејл, фотка била профи.
нема размишљања...

Димитрије 12.10.2019 20:14

Citat:

Prvobitno poslao korisnik angeles (Poruka 78553)
potrebna mi je pomoc oko ovog dela , ako nije problem
i
e. District/county/province/state
posto sam iz srbije, nis , jel potrebno samo da se napise nis,serbia
hvala unapred

то и мене занима.
ако је неко из суботице рецимо, да ли му је дисктрикт бачка, или војводина? ако је неко из крагујевца јел пише шумадија?

Angeles 12.10.2019 20:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik marko1995 (Poruka 78554)
Ja sam pod state stavio isto što i pod City... Ostavio bi prazno ali ne možeš kompletirati bez toga a to kod nas ne postoji...

Znaci da stavim Nis,Nis ili samo jednom Nis ?
Ti kako se stavio kada si se prijavljivao za green card

Medjuzbir 12.10.2019 21:06

Da li trenutno koci sajt za prijavljivanje na lutriju? Pozdrav 😁😁😁

Dok. 12.10.2019 21:21

Pogrešno sam napisao post. Ne znam kako se briše. Molim moderatore ako mogu da izbrišu

Dok. 12.10.2019 21:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ekson (Poruka 78546)
B) Passport Exemption:
I am not required to submit passport information because I am:
Stateless (no nationality)
A national of a Communist-controlled country, and unable to obtain a passport
from my government.
Unable to obtain a passport, and have received an individual waiver of
the passport requirement by the Secretary of Homeland Security or Secretary of State.

I understand that if it is later determined I am not exempt from the passport requirement, I may be disqualified from the Diversity Visa program.

Evo ,mislim da bi mozda trebalo ovo gore prvo da obelezim,sta ste vi oznacili. ta novina me buni,ako bi neko bio ljubazan da pojasni

Da ti država ne dozvoljava da daješ svoje podatke iz pasoša, u slučaju da ne možeš da dodjes do dokumenata iz razloga da tvoja država ne postoji, nije priznata, da ti komunistički režim ne dozvoljava a da imaš pasoš, to je što sam razumeo dovoljno da ne potvrdim jer pasoš imam. Nisam mogao ranije.

Dok. 12.10.2019 21:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik marko1995 (Poruka 78554)

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Angeles (Poruka 78557)
Znaci da stavim Nis,Nis ili samo jednom Nis ?
Ti kako se stavio kada si se prijavljivao za green card

State ti je država a city ti je grad. Živiš u Srbiji u Nišu gradu. 😂

Angeles 12.10.2019 21:50

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Dok. (Poruka 78561)
State ti je država a city ti je grad. Živiš u Srbiji u Nišu gradu. 😂

Dobro znaci po ovome - e. District/County/Province/State
trebam da napisem Nis,Serbia samo nista vise ??

Dok. 12.10.2019 21:58

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Angeles (Poruka 78562)

Možeš i samo Srbija. U prošlom quote je 1995 je pomenuo city pa
Sam zato napisao da živiš u Nišu gradu.

Lazar90 12.10.2019 22:33

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Angeles (Poruka 78562)

Bas u ovoj temi je pisano u nekim ranijim postovima.
Upisi samo Serbia.
Ljudi iz Vojvodine su bili izvlaceni koji su pisai Serbia/Vojvodina, a bilo je izvucenih i koji su napisali samo Serbia i napisati samo Serbia nije greska !

ps. Garantujem da ti ameri sto citaju aplikacije numeju da nabroje sve Americke drzave, sad zamisli ti njih da pitas kako se deli neka tamo Serbia ? pa ni na guglu to ne mogu da nadju! Ova drzava je deljena i cepana vise puta nego torta za moj rodjendan!

Angeles 12.10.2019 23:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Lazar90 (Poruka 78564)
Bas u ovoj temi je pisano u nekim ranijim postovima.
Upisi samo Serbia.
Ljudi iz Vojvodine su bili izvlaceni koji su pisai Serbia/Vojvodina, a bilo je izvucenih i koji su napisali samo Serbia i napisati samo Serbia nije greska !

ps. Garantujem da ti ameri sto citaju aplikacije numeju da nabroje sve Americke drzave, sad zamisli ti njih da pitas kako se deli neka tamo Serbia ? pa ni na guglu to ne mogu da nadju! Ova drzava je deljena i cepana vise puta nego torta za moj rodjendan!

Za Vojvodinu mogu da razumem ok, al buraz za nis, ne znam sta da napisem,da stavim Nis/Serbia
valjda nije pogresno.

marko1995 13.10.2019 00:58

Ja sam i prosle god stavio state kao i city jer to stvarno kod nas ne postoji, pa sam izvucen, sve ok...
Znaci state je drzava kod njih tipa Illinois, California, itd. Ali sigurno se ne misli na country... Tako da ja sam stavio isto sto i city i nisam imao problema... Mislim da je to i nebitno i sta god da stavite (grad, drzava) ne bi bilo pogresno...

Jamive 13.10.2019 01:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Lazar90 (Poruka 78548)
Da li da uzmemo pravnika da nam popuni aplikaciju ? Oni sigurno znaju da popune aplikaciju mnogo bolje nego mi ? Ako pak budemo izvuceni, da li da unajmimo kuvara, oni sigurno kuvaju bolje od nas ?
Mislim da je onaj alat o kome smo raspravljali zadnja 3 dana i linkovali 10 puta sasvim dovoljan da sami napravimo sliku. Brit Simon je dao ideju kako da fotografija ispadne "profesionalna"....dakle sibnete neku lampu iza vas u zid + blic i naravno beli zid...i to je to...
Ko ne ume da upotrebi crop tool i nakon ovoliko price o njemu, onda zaista neka ni ne aplicira, nema taj sta da trazi u Americi ako nema tamo tecu i tetku da ga udome.

Da jos jednom zakljucimo zvanicni photo VALIDATOR NE POSTOJI. Dakle neko je ovde pobrkao loncice. Postoji jedino photo tool koji je sjajan i lak za koriscenje, ne trebaju vam nikakvi fotografi.
End of story

ps. Kazes: "Izvuceni su u vecini slucajeva otisli u Foto radnju".

Molim te linkuj nam odakle ti takva tvrdnja? Negde je uradjeno istrazivanje? Ima statistika 75% fotograf, 25% home alone? ili nesto sl?
Mi na ovom forumu imamo trenutno njih 2-3 aktivnih koji svaki dan pisu i tvrde da su sami napravili fotografiju i da im je ona kriminalna, sto ne znaci da bi neko trebao da se fotografise digitronom, ali odlicnu sliku je moguce napraviti u svojoj reziji.

Polako bre. Prvo, i ti si sam pre par meseci postavljao "glupa" pitanja. Ne glupa jer si glup, vec iz neznanja.
I ljutio si se kad sam rekla da onaj ko ne ume da se snadje u glupavo jednostavnoj prijavi, bolje da ne ide u US.
E sad kad si prikupio znanje( vidim da si se bas angazovao, bravo)
Nervira te necija nesigurnost 😂
I sve vec pise na sajtu ovde i sve to isto pise i na sajtu ambasade, ali opet svi mi ne zelimo da nas mala greskica ostavi bez sanse.

Udahni duboko, ne nadaj se mnogo jer razocaraces se manje. Puno srece i no sikiriki.

ParalelnaStvarnost 13.10.2019 07:07

Srbija jeste podeljena u okruge (district) recimo podunavski, moravski itd. ali se to ne upisuje jer generalno tu podelu van Srbije niko ne zna, a nije poznata ni mnogima u Srbiji i retko se koristi. Dovoljno je upisati Serbia ili Srbija potpuno je nebitno da li je na engleskom ili srpskom tako je receno na radionici.

Lazar90 13.10.2019 08:54

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Jamive (Poruka 78567)
Polako bre. Prvo, i ti si sam pre par meseci postavljao "glupa" pitanja. Ne glupa jer si glup, vec iz neznanja.
I ljutio si se kad sam rekla da onaj ko ne ume da se snadje u glupavo jednostavnoj prijavi, bolje da ne ide u US.
E sad kad si prikupio znanje( vidim da si se bas angazovao, bravo)
Nervira te necija nesigurnost ������
I sve vec pise na sajtu ovde i sve to isto pise i na sajtu ambasade, ali opet svi mi ne zelimo da nas mala greskica ostavi bez sanse.

Udahni duboko, ne nadaj se mnogo jer razocaraces se manje. Puno srece i no sikiriki.

Ne nervira me necija nesigurnost, bas volim da pomazem ljudima.
Nervira me:
kada je neko nesiguran, kad ne zna, a daje savete?
:bravo::bravo::bravo:

Mi se slazemo da od A do Z treba popuniti tacno i koncizno.
Davati savete:
"idi kod fotografa jer ce onda 200% biti sve super" je apsolutno pogresno jer kvalitet fotografije jeste bitan, ali daleko od toga da je presudan !

I jos nesto:
"ne nadaj se mnogo jer razocaraces se manje ???" :udri: :wtf:
Da li neko zaista polaze sve svoje zivotne nade u DV Lottery?

Naravno da cu se mnogo nadati, ako ne budem izvucen, ni najmanje se necu razocarati vec cu se i one tamo godine prijaviti. Kakvo je to depr razmisljanje?

TO INFINITY AND BEYOND :konjanik:

mveruovic 13.10.2019 09:20

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ParalelnaStvarnost (Poruka 78568)
Srbija jeste podeljena u okruge (district) recimo podunavski, moravski itd. ali se to ne upisuje jer generalno tu podelu van Srbije niko ne zna, a nije poznata ni mnogima u Srbiji i retko se koristi. Dovoljno je upisati Serbia ili Srbija potpuno je nebitno da li je na engleskom ili srpskom tako je receno na radionici.

Srbija nije podeljena u okruge, vec je po zakonu postoji samo nivo opstine/grada/grad Beograd i pokrajine Kim i Vojvodina i nivo republike.

marko1995 13.10.2019 09:29

Meni je opet to cudno jer kod njih za state ne misle na country...
Nema logike, ali ajd’ dobro ja sam za state isto sto i city, ma da mislim da to puno nece ni gledati jer to kod nas ne postoji...

Npr. Banja Luka city a okrug/regija Banja Luka

Ali mislim da je ovo totalno nebitno jer u DS-260 kada vas izvuku kod State ima kvacica da se ne mora popuniti.

tw33tyl1na 13.10.2019 09:41

Ja sam kod tog famoznog pitanja stavila Serbia. Ako me zbog toga diskvalifikuju tacno me bas briga.
Inace, kapiram da je ostala stala Juga ne bismo imali uopste dileme sta tu da stavimo :==D:

tw33tyl1na 13.10.2019 09:43

@ParalelnaStvarnost - vidim da pominjes radionicu kroz nekoliko postova. Da li je to ono okupljanje u Makedonskoj koje je bilo u petak od 7 u organizaciji American Corner? (ako si iz BGD)

Angeles 13.10.2019 11:03

Aplicirao pa sad sta bude.
Nego mi sada samo pise kad ukucam conf. number kao da nije taj, jel se to tek omogucava provera tek sledece godine od maja pa do sept. ?

marko1995 13.10.2019 11:10

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Angeles (Poruka 78575)
Aplicirao pa sad sta bude.
Nego mi sada samo pise kad ukucam conf. number kao da nije taj, jel se to tek omogucava provera tek sledece godine od maja pa do sept. ?

Lijepo su napisali:

2021 Provjera statusa učesnika

Pretplatnici DV-2021 mogu unijeti svoje informacije o potvrdi preko donje veze počevši od podneva (EDT) 5. Maja 2020. Razdoblje registracije DV-2021 otvara se 2. Oktobra 2019., a zatvara se 5. Novembra 2019. DV-2021 sudionici. trebali bi zadržati svoj broj potvrde najmanje do 30. Septembra 2021. godine.

Angeles 13.10.2019 11:35

Aha u redu, hvala puno.
Da pitamo jos nesto posto sam ja aplicirao, jel ima pravo moja sestra aplicirati ?

marko1995 13.10.2019 11:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Angeles (Poruka 78577)
Aha u redu, hvala puno.
Da pitamo jos nesto posto sam ja aplicirao, jel ima pravo moja sestra aplicirati ?

Ima... Zašto ne bi imala? :naughty: :==D::bravo: Srećno...

ParalelnaStvarnost 13.10.2019 12:10

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mveruovic (Poruka 78570)
Srbija nije podeljena u okruge, vec je po zakonu postoji samo nivo opstine/grada/grad Beograd i pokrajine Kim i Vojvodina i nivo republike.

http://www.rik.parlament.gov.rs/lati...vni-okruzi.php

ParalelnaStvarnost 13.10.2019 12:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tw33tyl1na (Poruka 78573)
@ParalelnaStvarnost - vidim da pominjes radionicu kroz nekoliko postova. Da li je to ono okupljanje u Makedonskoj koje je bilo u petak od 7 u organizaciji American Corner? (ako si iz BGD)

Da, na to sam mislio. U principu vise je bilo objasnjavanje gde su ljudi postavljali pitanja i bilo je pitanje i okruzima i rekli su da stavimo Srbija ili Serbia da je u sustini svejedno.

tw33tyl1na 13.10.2019 13:53

Hvala! Ja sam bas imala nameru da odem ali sam sprecena u zadnji cas pa me zanimalo da cujem od nekoga ko je bio o cemu su sve govorili.

ParalelnaStvarnost 13.10.2019 15:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tw33tyl1na (Poruka 78581)
Hvala! Ja sam bas imala nameru da odem ali sam sprecena u zadnji cas pa me zanimalo da cujem od nekoga ko je bio o cemu su sve govorili.

U principu su govorili o popunjavanju forme i kako su od DV2021 znacajno izostrena pravila oko popunjavanja dok su ranijih godina "gledali kroz prste" ako se pogresi.
U principu bitno je da je ime ispravno.
Da je broj pasosa ispravan.
Da je u trenutku prijave pasos vazeci, ako istekne posle toga nije vazno ali svakako ga treba poneti na uvid.
Da pazimo na bracni status i da Srbija nema u svom zakonu legalno razdvojeni.
Da ne priznaju vanbracne zajednice ali da se deca moraju navesti iako su iz vanbracnih zajednica ako su mladja od 21.
Da pazimo kada upisujemo broj dece.
Da u obzir dolazi samo 4 godine srednje skole ili 3 godine + visa/visoka skola ili 3 + 1 godina vanredno + fakultet. U obzir ne dolazi 3 + 1 godina vanredno.
Da je dokazivanje preko radnog iskustva mnogo teze jer moras donositi potpisan i overen spisak svojih aktivnosti od strane poslodavca ali tu nisu ulazili u detalje kako to treba da izgleda i ko to treba i moze da overi i kako. Uglavnom su uputili ljude na Onet meni je ovo delovalo kao prekomplikovano i da ce se o tome odlucivati na licu mesta da li neko ima dovoljno dokaza ili ne.

I to je manje vise to. Polja koja su statisticka su obrazovanje dali su primer da mozes slobodno upisati i nize obrazovanje recimo srednju skolu iako imas zavrsen fakultet bitno je da na samom razgovoru mozes da dokazes minimalno neophodno obrazovanje. I ovo oko oblasti su rekli da upisemo Srbija ili Serbia da je skroz nebitno da li cemo na srpskom ili engleskom da napisemo tako da mislim da je i to polje zarad statistike.

milos1994 13.10.2019 16:19

Cao, reci mi da li se i za pasos stiklira ovo ,,no middle name''? I datum rodjenja jel treba u sledecoj formi da se unosi 07.05.1997, ili 7.5.1997? I za nas sto nismo ozenjeni i nemamo decu, jel treba da u polje upisemo 0 ili preskocimo? Hvala :)

tw33tyl1na 13.10.2019 17:20

@ ParalelnaStvarnost - hvala ti mnogo na ovako iscrpnom izvestaju!

marko1995 13.10.2019 18:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik milos1994 (Poruka 78583)
Cao, reci mi da li se i za pasos stiklira ovo ,,no middle name''? I datum rodjenja jel treba u sledecoj formi da se unosi 07.05.1997, ili 7.5.1997? I za nas sto nismo ozenjeni i nemamo decu, jel treba da u polje upisemo 0 ili preskocimo? Hvala :)

Što se tiče datuma uvijek gledaš šta ti piše, mogu tražiti MM DD YY (mjesec, dan, godina) ili DD MM YY (dan, mjesec, godina)...
0 ako nemaš djece...

milos1994 13.10.2019 18:26

Hvala ti...

Pokusavam vec sat vremena da se prijavim, i taman kad završim i hoću da predam, izbaci mi onako obavestenje kao da je neka greška, tj the page is not found, i onda opet ispočetka unosim podatke, i opet da predam, opet mi izbacuje to...

marko1995 13.10.2019 18:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik milos1994 (Poruka 78586)
Hvala ti...

Pokusavam vec sat vremena da se prijavim, i taman kad završim i hoću da predam, izbaci mi onako obavestenje kao da je neka greška, tj the page is not found, i onda opet ispočetka unosim podatke, i opet da predam, opet mi izbacuje to...

Previše ljudi se prijavljuje i opterećuju server stoga takvi bug-ovi.
Probaj nakon par sati ili neki drugi dan...
Dešava se...

Jelenaa91 13.10.2019 18:47

Ja vec dva dana pokusavam i ne uspevam da se prijavim,ne znam sta je 😂😂😂 naterace me da odustanem 🤦*♀️

mveruovic 13.10.2019 21:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ParalelnaStvarnost (Poruka 78579)

Srbija nema okruge. Upravni okruzi se samo zovu, ne postoje kao teritorijalni nivo vlasti niti kao lokalna samouprava.
Znaci ne postoji Vranjska banja opstina-grad Vranje-Pcinjski okrug-Republika Srbija, nego Vranjska banja opstina-grad Vranje-Republika Srbija.

Angeles 13.10.2019 22:41

A za detalj oko pasosa, gde se stavlja Middle name jel se tu stavlja informacija tj ime oca ili se stiklira ono 'no middle name' ?

Svenson 13.10.2019 22:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Jelenaa91 (Poruka 78588)
Ja vec dva dana pokusavam i ne uspevam da se prijavim,ne znam sta je 😂😂😂 naterace me da odustanem 🤦*♀️

Promeni vreme prijavljivanja. Rano ujutru ili kasno uvece, na primer. :==D:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 07:58.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.