ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Pronalaženje prvog posla u Americi (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=287)

vrhunski 28.12.2012 10:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik noki (Poruka 34915)
Pod sekjuriti depozit sam mislila na pare sto treba da ih ulozis kad iznajmljujes stan.Vecinom stanodavaca traze da pokraj para za kiriju,das i sikjuriti depozit.Na primer mene je cena stana za mesec dana kostala 1030 dolara,a morala sam da dam gazdi jos 1500 dolara kao sikjuriti depozit,tako u slucaju da ostetimo nesto u stanu ili da ne platimo za stan na vreme,on ima pravo da zadrzi te pare.

Ja kad dam te pare za depozit uglavnom se pozdravim sa tim parama a to mozes naci i ako pretrazis na internetu da su iskustva uglavnom takva :(
Moj depozit ovde je bio 2700$ Sto je uzas realno.

cukoni 28.12.2012 14:07

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vrhunski (Poruka 34917)
Ja kad dam te pare za depozit uglavnom se pozdravim sa tim parama a to mozes naci i ako pretrazis na internetu da su iskustva uglavnom takva :(

pametni su sa tim depozitom,da te zakinu za koju hiljadu nije na odmet.

vuxanne 28.12.2012 14:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vrhunski (Poruka 34917)

Pa vrate ti to kad se preselis ako pricate o stanovima.

bubamarica 07.01.2013 13:48

Da li neko zna kakvo je stanje sto se tice posla u Americi za arhitekte, ili mozda AutoCad crtače?
Prelistavala sam forum i nasla samo jedan primer, ali se odnosio na Kanadu.
Da li ima posla, da li priznaju diplomu i sl.
Gledala sam neke oglase, ali uglavnom su trazili senior arhitekte sa vise godina iskustva.

vrhunski 07.01.2013 18:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 34920)
Pa vrate ti to kad se preselis ako pricate o stanovima.

pa ne vrate uvek. Barem ne ovde. Lepo ti kazu i na pocetku ti kad izadjes mi moramo da okrecimo, moramo da ocistimo carpet i jos nesto. Naglase ti da ce to biti oduzeto oko 40% od depozita ali ja se uvek pozdravim sa celim depozitom na samom pocetku cisto da se posle ne nerviram.
Doduse jednom kad kupis svoju nekretninu nema vise nerviranja :)

vuxanne 08.01.2013 00:14

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vrhunski (Poruka 35129)
pa ne vrate uvek. Barem ne ovde. Lepo ti kazu i na pocetku ti kad izadjes mi moramo da okrecimo, moramo da ocistimo carpet i jos nesto. Naglase ti da ce to biti oduzeto oko 40% od depozita ali ja se uvek pozdravim sa celim depozitom na samom pocetku cisto da se posle ne nerviram.
Doduse jednom kad kupis svoju nekretninu nema vise nerviranja :)

Ja sam pre ovog zivela u 4 stana, vratili su mi svaki dolar. Sve zavisi od slucaja do slucaja. Ali jesmo oribali kao da se useljavamo, svako nam se zahvaljivao.

vrhunski 08.01.2013 09:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 35139)
Ja sam pre ovog zivela u 4 stana, vratili su mi svaki dolar. Sve zavisi od slucaja do slucaja. Ali jesmo oribali kao da se useljavamo, svako nam se zahvaljivao.

Znas sta je tu mozda fora sto u ovoj oblasti nema mnogo fizickih lica da ti izdaju stanove nego je 95% rentiranih stanova od nekih firmi i koorporacija poput ovih.
http://www.rental-living.com/Communities/The-Cypress/

Oni ne vracaju pare :-)

dreadnot 08.01.2013 17:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik bubamarica (Poruka 35126)
Da li neko zna kakvo je stanje sto se tice posla u Americi za arhitekte, ili mozda AutoCad crtače?
Prelistavala sam forum i nasla samo jedan primer, ali se odnosio na Kanadu.
Da li ima posla, da li priznaju diplomu i sl.
Gledala sam neke oglase, ali uglavnom su trazili senior arhitekte sa vise godina iskustva.

Koliko znam gradjevinski sektor je prilicno pogodjen krizom, mnogo manje se gradi, pa za arhitekte i nema bas posla. Oni koje znam ovde, u Milvokiju, ili rade kao crtaci ili nemaju posla. Da bi radila kao arhitekta treba ti licenca, koliko sam shvatio nije bas lako doci do nje. Ovde je nekoliko firmi koje su do skora dobro poslovale otiuslo pod led jer nije bilo investicija i nisu imali sta da grade i projektuju, a troskovi su uvek visoki. Upravo se senior arhitekte traze , jer se podrazumeva da imaju licencu, znaju da vide ceo projekat, imaju veze i sl.

vuxanne 08.01.2013 19:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vrhunski (Poruka 35142)
Znas sta je tu mozda fora sto u ovoj oblasti nema mnogo fizickih lica da ti izdaju stanove nego je 95% rentiranih stanova od nekih firmi i koorporacija poput ovih.
http://www.rental-living.com/Communities/The-Cypress/

Oni ne vracaju pare :-)

Nemam pojma. Mislim da ipak zavisi. Moja prva tri stana su bila te firme, poslednja dva su privatna lica. To uvek imas u ugovoru, sta planiraju da vracaju sta ne. Recimo ciscenje tepiha i sl uvek pise.

dare_ns 23.02.2013 21:30

Setio sam se http://www.workaway.info/

Sajt okuplja "poslodavce" kojima su potrebni volonteri. U suštini je volontiranje za smeštaj i hranu. Koliko sam video, ne radi se puno, tako da neko ko ide sa jako malo novaca, u startu ima pomoć u vidu smeštaja i hrane dok se ne snađe za posao.

vrhunski 24.02.2013 04:11

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 35156)
Nemam pojma. Mislim da ipak zavisi. Moja prva tri stana su bila te firme, poslednja dva su privatna lica. To uvek imas u ugovoru, sta planiraju da vracaju sta ne. Recimo ciscenje tepiha i sl uvek pise.

pa to je to :) ociste tepih, okrece itd. Mislim na neki nacin jeste realno al opet dosta traze za depozit. Evo sad cu videti kako cu proci 1 Marta treba da nam vrate depozit :)

Sasa99 10.07.2013 23:24

Citat:

Prvobitno poslao korisnik noki (Poruka 22358)
Tacno tako i ja se potpuno slazem sa tobom,i ne samo u pitanju posla vec i za prvi stan ili upisivanje deteta u skolu zahteva da imas nekoga sto ce da te uputi.Ko ce da ti izda stan ako nemas grin kartu ili slicno,a to se ne dobija odmah.Barem ja licno za sebe pisem da nisam imala nikog ovde ne bi ni krenula u ovu avanturu,barem ne sada kada imam dvoje dece-drugacije je kad si sam...

Noki edno cudno i neblagodarno prasanje ama koga procitav da ne si imala nekoj ne bi se vpustala vo vakva avantura pa resiv da se javam. Mene mnogu mi e strav dali ke ja najdam taa prva rabota dali ke go fatam toj pocetok sto site vikaat deka e tezok. Napomenuvam deka imam nekogo no pak me faka panika dali ke ja najdam prvata rabota pri sto od moja strana nema da ja biram voopsto pa kakva saka neka e samo da nosi pari da ne mi odi brzo gotovinata.Dali lesno ke najdam rabota ako ne biram? Sram mi e da kazam no mnogu mi e strav ako ne najdam da ne si se vratime doma i toa bi bilo sto na nikoj ne mu pozeluvam. Odam so familija da sum sam ne bi se plasel tolku biva biva ne biva nebiva. Znam deka toa e individualno no kazi barem za sebe.

Zews 08.07.2014 17:48

Moze li mi neko pomoci oko posla u USA,imam B1-B2 vizu na 10 godina.Radio sam na cruzeru 3 godine,trenutno radim u Moskvi,zelim doci u Ameriku da radim bilo kakav posao u pocetku,znam engleski extra.Hvala vam puno unapred od srca.
bokizebic@hotmail.com<<<

Dannika 09.07.2014 12:09

Pozdrav svima, mi smo novi. :)
Pre neki dan su nam odobrili useljenicku:1081: pa imam par pitanja za vas, "starosedeoce".
Suprug je muski i zenski frizer, ja dizajner enterijera sa ne bas velikim iskustvom u poslu. Nasa beba trenutno ima dva i po meseca, planiramo da se sto kasnije zaputimo ka USA. Prva destinacija nam je Chicago (na formularu smo naveli adresu prijatelja odatle) pa cim uzmemo papire i suprug uzme licencu za frizera u NY ako Bog da, sledeca destinacija je California (San Diego, LA ili njegova okolina). Nemamo tamo nikoga, za razliku od Chicaga ali jako bismo voleli tamo da zivimo. :1072:
Molim za bilo kakve informacije ako je neko upucen- sta mozemo ocekivati sa nasim zanimanjima (narocito suprugovim jer cu ja za prvo vreme biti kuci sa bebom), da li nam je izbor lokacije dobar i najvaznije, kako izgleda preseljenje sa malom bebom. Svaki savet i sugestija su zlata vredni.
Slobodno me preusmerite na drugu temu ako sam "zalutala".
Unapred zahvalni

dragan77 08.09.2014 18:27

Ja sam dobio GC i idem u januaru na Florida St.Petersburg,ako neko ima neki posao neka javi savicdragan5@gmail.com

Маче 09.09.2014 03:38

Zdravo

Dali ima nekoj od vas dobitnicite sto saka da zivee vo NY? Ako ima nekoj so iskustvo so deca neka pisi poraka imam edna ponuda za rabota kako bebisiterka vo Long Island.

lucky strike 09.09.2014 21:03

Kade ce odis,tesko e za prva rabota ako nemas nekoj blizok,a i sekoj ce saka da te iskoristi site se zmiji tamu ce vidis.pozz

lucky strike 09.09.2014 21:05

:naughty::naughty::naughty::naughty::naughty::naug hty::naughty::naughty::naughty::naug

pedjolino 05.10.2014 06:04

Stigoh u Ameriku ljudi pomagajte posao,posao,posao

vuxanne 05.10.2014 16:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik pedjolino (Poruka 49110)
Stigoh u Ameriku ljudi pomagajte posao,posao,posao

Srecno! Gde si, u kom gradu, koja drzava? Zelim da brzo nadjes posao

pedjolino 05.10.2014 16:54

Franklin, Wisconsin vec mesec dana ali bezuspesno jos uvek tragam za poslom...

johnywalker 05.10.2014 16:57

u kojoj struci tražiš - šta si inače po zanimanju?

pedjolino 05.10.2014 17:07

bilo sta samo da radim radio kao magacioner u mom mestu ali to nepije vodu ovde podnosio aplikacije uvde po nekim firmama ali z sad nista...

johnywalker 05.10.2014 17:17

Aha, kontam. Zeznjta situacija. Jesi li pokusao po raznim trgovinama? Oni stalno traze nekoga? Kako da zavrsis u tom gradu gdje si sada, cudo nisi neko vece mjesto izabrao?

vuxanne 05.10.2014 20:09

Mozda pogledaj na sajtu indeed.com. klikni za toi tvoje mesto Moj ti je savet idi od prodavnice do prodavnice koje su ti najblize i pitaj jel im treba radnika. Neki poslovi nisu u oglasima. I idi od restorana do restorana, pitaj ih: "I need a job application.". Mnogi imaju to nesto popunis, ostavis ako zovu - zovu. Bar znas da pokusavas na sve strane.

mikiSA 05.10.2014 20:12

Pedjolino: http://www.indeed.com/l-Franklin,-WI-jobs.html

Ako nisi jos otisao svrati do biblioteke tu (http://www.mcfls.org/franklin/index.html ) i direktno ides na reference desk i tu pitas kakve imaju resources za job search.

Kuguar 09.10.2014 09:39

Pozdrav svima. Čitam već neko vreme forum, i iskreno se nadam da ćemo se moja porodica i ja priključiti Vama koji ste već tamo.

Elem, da ne odlutam od teme, ove godine sam bio u NJ mesec i po dana, turisticki, i mogu vam reci da sam vidjao dosta oglasa za poslove. Najupečatljivije, sto je oglas za vozaca u UPS stajao sve vreme - nisu mogli da nadju vozaca koji zna da vozi kombi sa manuelnim menjačem.
Naravno, odnosno, na žalost, ja sa turistickom vizom nisam nista mogao... U zavisnosti od state-a mislim da se moze lako naći neki posao za "prvo vreme"...

ladolcevita 11.10.2014 17:18

I ja bezuspesno u Čikagu! Baš sam očekivala da ce ovi brze ići.
Ako neko zna nesto neka javi ovde. :smrc:

IgorMAD 11.10.2014 17:55

Ne znam sta da vam kazem, nemojte da birate poslove ljudi. Prvi posao neka bude bilo sta. Niko vas nece primiti na neki bolji posao ako ne znate nekog ili nemate radnog iskustva u americi.

Imate hiljadu agencija za zaposljavanje koje ce vas sigurno negde ubaciti, radicete za 8-10 dolara po satu ali vama to nije bitno, bitno je da pocnete bilo sta da radite. Posle vas mozda firma direktno zaposli i odmah dobijete vecu satnicu. Ko to ne shvata, moze odmah da se vrati ako vec nije potrosio sve pare koje je poneo.

99% nas ne dolazimo sa ogromnim IT iskustvom i ne mozemo istog trenutka da nadjemo posao koji bismo mi voleli i za novac koji nama odgovara.

Ja sam igrom slucaja ovde upoznao neke ljude koji su me posle mesec dana ubacili u jednu slodnu kompaniju, radim posao koji sam i u Srbiji radio. Posle nekog vremena pocinju da vide da znas nesto vise, jezik postaje sve bolji i tako polako moze i da se napreduje.

mikagrubinen 12.10.2014 07:04

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Kuguar (Poruka 49311)
Pozdrav svima. Čitam već neko vreme forum, i iskreno se nadam da ćemo se moja porodica i ja priključiti Vama koji ste već tamo.

Elem, da ne odlutam od teme, ove godine sam bio u NJ mesec i po dana, turisticki, i mogu vam reci da sam vidjao dosta oglasa za poslove. Najupečatljivije, sto je oglas za vozaca u UPS stajao sve vreme - nisu mogli da nadju vozaca koji zna da vozi kombi sa manuelnim menjačem.
Naravno, odnosno, na žalost, ja sa turistickom vizom nisam nista mogao... U zavisnosti od state-a mislim da se moze lako naći neki posao za "prvo vreme"...

Nisam siguran da je samo manuelni menjac problem. UPS, USPS i slicne kompanije takoreci non stop imaju gomilu oglasa. I ja sam hteo da apliciram za neki posao u UPS ali prvo je trebalo da se polozi neki test koji se placa, cini mi se, oko 70$ pa sam odustao.

Nije nista cudno da oglasi stoje i po dva meseca. Proces testiranja i odabiranja pravog kandidata zna da potraje. Ali poenta je da posla generalno ima. :)

Npr u Oaklandu koji i nije neki velik i razvijen grad je bilo dosta natpisa na izlozima radnji da traze radnike. Kuvari, pranje sudova, prodavci u buticima.. Ja sam isao da apliciram za pranje sudova i lik me je iskulirao iako mu je natpis da trazi radnika stajao skoro mesec dana. Mislim da sam bio previse beo i predobro znao engleski. :D

Kuguar 13.10.2014 18:17

@mikagrubinen
Hvala na odgovoru, tj konstataciji, svako iskustvo je dobrodošlo. Očigledno sam naivno shvatio oglas, i da moj turistički boravak nije bio dovoljan da shvatim suštinu :)

jovancica 14.11.2014 22:04

Sta mislite jel bi bilo lakse da se nadje neki posao ukoliko znam vise balkanske jezike: grcki, bugarski, srpski i engleski(naravno)

vuxanne 14.11.2014 22:38

Citat:

Prvobitno poslao korisnik jovancica (Poruka 50316)
Sta mislite jel bi bilo lakse da se nadje neki posao ukoliko znam vise balkanske jezike: grcki, bugarski, srpski i engleski(naravno)

Ovo mi zvuci kao spisak jezika potrebnih nekada nekim Evropskim investitorskim kucama. Ovde nam ti nasi srpsko-hrvatsko-bosansko-hercegovacko-crnogorski jezici ne vrede ni za kakve poslove osim ako ne ides nekom da bejbisitujes u kuci ko bi da mu dete nauci maternji.

jovancica 14.11.2014 22:43

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 50318)
Ovo mi zvuci kao spisak jezika potrebnih nekada nekim Evropskim investitorskim kucama. Ovde nam ti nasi srpsko-hrvatsko-bosansko-hercegovacko-crnogorski jezici ne vrede ni za kakve poslove osim ako ne ides nekom da bejbisitujes u kuci ko bi da mu dete nauci maternji.

Ok, hvala ti puno vuxanne...a sta mislis za vitraz? Moj muz radi vitraz pa kako bi to bilo tamo?

vuxanne 15.11.2014 05:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik jovancica (Poruka 50319)
Ok, hvala ti puno vuxanne...a sta mislis za vitraz? Moj muz radi vitraz pa kako bi to bilo tamo?

Ne znam sta je to. Mozes li da das malo vise informacija o tome?

kreta 15.11.2014 10:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 50321)
Ne znam sta je to. Mozes li da das malo vise informacija o tome?

Nacin ukrasavanja staklenih povrsina. Sigurno si to videla na mnogim crkvama ili na zgradama velikih institucija. U manjoj verziji to su i "Tifani" lampe, kutijice... Po Vujakliji: "dekorativne slike od komada stakla u boji povezanih olovnim trakama".

vuxanne 15.11.2014 12:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik kreta (Poruka 50325)
Nacin ukrasavanja staklenih povrsina. Sigurno si to videla na mnogim crkvama ili na zgradama velikih institucija. U manjoj verziji to su i "Tifani" lampe, kutijice... Po Vujakliji: "dekorativne slike od komada stakla u boji povezanih olovnim trakama".

Nemam pojma nista o tome. Zna li da zavaruje? Npr ovde u mom kraju ima dosta brodogradilista u kojima non stop traze zavarivace ali kvaka je da moraju da imaju drzavljanstvo, ne moze sa zelenom kartom samo.

jovancica 15.11.2014 14:02

Priloženih datoteka: 1
Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 50327)
Nemam pojma nista o tome. Zna li da zavaruje? Npr ovde u mom kraju ima dosta brodogradilista u kojima non stop traze zavarivace ali kvaka je da moraju da imaju drzavljanstvo, ne moze sa zelenom kartom samo.

Vitraz je star umetnicki zanat, bojeno staklo se seče vrlo precizno, omotava bakrom da bi se lemljenjem spajalo u celinu. Ima tamo u crkve( sto sam videla na tv)....

vuxanne 15.11.2014 22:14

Citat:

Prvobitno poslao korisnik jovancica (Poruka 50328)
Vitraz je star umetnicki zanat, bojeno staklo se seče vrlo precizno, omotava bakrom da bi se lemljenjem spajalo u celinu. Ima tamo u crkve( sto sam videla na tv)....

Ma znam ja stanje takav prozor ali ne znam nista o tom zanimanju kao ni potrebama za takvim prozorima? Jel to zanat ili ima neka skola? Ovde su crkve vecinom kao neki magacini kod nas, daleko od toga da imaju takve prozore. A i sve da imaju sa takvim prozorima, kolik cesto ih grade?

Potrazi "stainled glass windows" klikni

vuxanne 15.11.2014 22:19

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 50335)
Ma znam ja stanje takav prozor ali ne znam nista o tom zanimanju kao ni potrebama za takvim prozorima? Jel to zanat ili ima neka skola? Ovde su crkve vecinom kao neki magacini kod nas, daleko od toga da imaju takve prozore. A i sve da imaju sa takvim prozorima, kolik cesto ih grade?

Potrazi "stainled glass windows" klikni

klikni za slike

A sta si ti po zanimanju, planiras li ti da radis ako dodjes ovamo?

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 16:00.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.