![]() |
Baš danas sam kupio taj kabel:
http://www.ebay.com/itm/New-3Prong-L...-/171119759651 2$ besplatni shipping Kinezi su najbolji za take stvari. Već sam bio uzeo adapter za struju (u stvari za iPhone punjač), ali kad je stigao shvatio sam da MALI utikaci idu unutra, a veliki od laptopa ne stane. Pa sam sad naručio i taj kabel. Treba mu oko mjesec da stigne i treba imati visa karticu žiro ili deviznog prijavljenu na paypal. Do sada sam već puno kupovao, nikad problema osim što se čeka. Ali nije hitno još uvijek. Naručio sam i baš punjač za iPhone u slučaju da samo adapter ne bi radio (iako nema razloga- sve na čemu pise 100-240V dovoljan je samo adapter). |
Citat:
|
http://gigaom.com/2014/02/10/freedom...-500-mb-free/#
Можда се некоме учини интересантним, поготову не делује лоше за почетак. Једино се мора купити неки телефон од њих, који ради на њиховој мрежи... |
Hajde jedno pitanje, pošto sam u jednu ruku laik za ovu tematiku :)
Dakle, vidim da pretežno telefoni rade na 4G, ukoliko bi mi donijeli naše telefone koji ne podržavaju 4G, već 3G šta onda? U specifikaciji telefona koje imamo (a imamo iste :), android je u pitanju) sam našla sljedeće podatke o frekvencijama 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 3G Network HSDPA 900 / 2100 Mogu li ovakvi telefoni funkcionisati tamo ok, naravno ako mogu prije polaska ih moramo dekodirati :grin: |
Mogu, naravno! Samo sto necete imati 4G brzinu.
Mi imamo jedan telefon preko family mobile (to je neka Walmartova robna marka koja radi na T-Mobile mrezi). Za 40 dolara se dobija sve neograniceno! Jedino sto nemas 4G internet, ali meni on uopste nije potreban. Evo pre neki dan sam bio na skajpu dok sam vozio (pokazivao saobracaj :)) Bez ikakvih problema i seckanja je sve radilo, mislim da je to dovoljno. |
Tragom ove informacije da koristiš family mobile koji radi na T-mobile mreži, otišla sam na sajt T-mobile i našla tamo nekakvu opciju gdje ukucaš uređaj koji doinosiš u svrhu provjere da li je isti kompatibilan sa njihovom mrežom. Za naše telefone rezultat je "No mach found. Either your device is not compatible or refine your search" :( :( U pitanju je Huawei G510. Na sajtu Simpe mobile sam također našla info da je potrebno da telefon može raditi na frekvenciji 1700, da bi bio kompatibilan sa njihovom mrežom. Prema specifikaciji naši telefoni ne podržavaju tu frekvenciju. Ništa mi više nije jasno sa ovim frekvencijama, hercima itd :grin:. Jeste vi donijeli vaš telefon ili ste tamo kupili?
|
E sad nemam pojma :) Mi smo prvo probali sa nekim LG-jem starim nekoliko godina i sve je radilo, ali smo vrlo brzo presli na T-mobile telefon.
Pa ponesite telefone, sta vas kosta! |
Citat:
Znači taj T-mobile telefon ste kupili tamo, jel' neka prepaid opcija ili je ugovor u pitanju i po kojoj cijeni? |
Bez kreditne istorije, ssn i drugih blagodeti mozes da zaboravis tel. na kredit. A komunikacija ti treba odmah. Ja sam uzeo T-Mobile family pack-4 broja unlimited minutes and text in USA za 100$ + tax mjesecno, bez ugovorne obaveze. Poruke za BiH se placaju dodatno, oko 0.2$. Telefone sam kupio za kes, naravno.
|
Ma da, znam da nas bez SSN-a, kreditne i ostalog, nema nigdje, jedina opcija je prepaid. Da mi je još samo dobiti sigurnu informaciju da li nam telefonu mogu funkcionisati tamo ili ne... Čitala sam i ranije da ste vi kupovali telefone, jeste unaprijed tako i planirali ili su oni koje ste ponijeli bili dead tamo :) Iskreno, ne kupuju nam se drugi telefoni, jer su i ovi koje imamo novi, ali ako budu beskorisni šta bi, morat će pasti novi. Da bar znam, pa da ove ostavimo ovdje nekome :grin:
|
| Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 02:38. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.