ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Vozačka dozvola - Driver's License (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=29)

lepotan 02.10.2009 17:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreamerns (Poruka 11663)
Nije ni cudo sto je vecina nasih u Chicago. Isto kao sto nije cudno ni to sto je svojevremeno Al Capone bas ovde bio. I dalje je Illinois divlji zapad u odnosu na ostatak amerike sto se zakona i prava tice. Ako ti neka mucka ne moze proci ovde, nece proci onda nigde.

Zaboravio si da spomenesh pochasnog chlana te grupe "poshtovalaca zakona" i iz nashe gore najsjajnijeg lista u tom gradu: Rod(oljub) Blagojevich :obrva:
Hvala ti Zhana na pokushaju da mi pomognesh, naravno guglao ja i (o)guglao na ovu temu ne samo jednom ali sam isto stalno slushao kako se prave ne bash mali broj izuzetaka u DMV-u od ljudi koji su prolazili taj neki proces. Evo recimo guglanje je izbacilo i podatak da u Baltimoru za ljude koji nemaju bash sve sredjene papire a treba im vozachka, mogu zakazati intervju s DMV ali dalje se nishta ne kazhe, na pr. dali se na intervju trazhi potvrda za legalan prestoj u USA, dali apsolutno morash imati SSN itd. Tako da ako neko iz ovog foruma zhivi u Baltimoru i ili je sam proshao taj proces ili zna nekoga koji je prolazio na taj nachin da doobjasni. Kako se vadi vozachka u Baltimoru preko intervjua?

Zana 02.10.2009 21:16

Ne znam da li si proverio ovo za Utah Driving Privilege Card:

Undocumented individuals who do not qualify for a US Social Security Number, must obtain a Individual Tax Identification Number (ITIN) from the Internal Revenue Service. Their DPC would expire on their birth date in the first year from the date the card was issued or renewed. Requirements to obtain a regular driver license apply.
Some requirements to be elgible for a DPC are:
  • You have to reside in Utah for a period of six months or more,
  • Cannot be temporarily assigned to Utah by an employer, religious organization, or government agency
  • And you are required to obtain a Utah driver license or DPC (Driving Privilege Card) in order to legally drive while here. The valid DPC allows the holder to operate a motor vehicle in Utah, but may not be used as a means of identification by any Utah government entities.

Sloba_Kg 03.10.2009 03:45

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Žana (Poruka 11668)
Slobo?

Ovo potpisao Jesse White:

Ajd' sad ti meni objasni kako se vadi dozvola sa kovertom i postanskom markom, please?

Ne znam stvarno ja sam je uzeo u Atlanti, ali znam i stanovao sam sa drugarima (koji by the way imaju SSN) koji su tako radili, ali bukvalno kako sam opisao.
Dokaz residency su ta dva pisma, racun za struju ili nesto slicno (ugovor o renti ovde u GA) mada su nama trazili i green cards, i vize i bili totalno zbunjeni ali ok.
Moram da napomenem da su ovi momci to radili mislim i uglavnom dok im je viza bila vazeca (mozda nekih mesec dana do isteka) ali tako je bilo.

Inace samo pokusavam da pomognem coveku kome treba dozvola nista vise.
Sta ce mu reci tamo ne znam, u chi sam sleteo i odmah imao udes (vozio me jedan od tih sto uzese dozhole preko postanske marke :no: )

Mislim i takodje se slazem da ako nesto negde moze onda je to u CHI. Necu ni da pisem jer bi se oduzilo sta sve ljudi rade, mi na srecu to ne moramo... :grin:

Sloba_Kg 03.10.2009 03:48

Citat:

Prvobitno poslao korisnik lepotan (Poruka 11673)
Zaboravio si da spomenesh pochasnog chlana te grupe "poshtovalaca zakona" i iz nashe gore najsjajnijeg lista u tom gradu: Rod(oljub) Blagojevich :obrva:

Kako se vadi vozachka u Baltimoru preko intervjua?

Haha da da Blagojevic zemljak, :)
A ta muvanja ne rade samo nasi ljudi bez papira nego i sluzbenici konzulata, svojim usima cuo tako da to meni nije nista cudno.

A za Baltimor, mozda ti odes i kazes im da nemas sve papire i oni te lepo tako postenog odvedu u deportacioni pritvor... Ja se s tim ne bih igrao

PaulGarrett 09.10.2009 15:09

vozacka dozvola koja se dobije u CHI sa ta dva pisma
moze posle da se prebaci u neki drugi State, samo je potreban advokat i $$$ ...

nije potrebna Visa i GC

dreamerns 09.10.2009 16:58

Citat:

Prvobitno poslao korisnik PaulGarrett (Poruka 11813)
vozacka dozvola koja se dobije u CHI sa ta dva pisma
moze posle da se prebaci u neki drugi State, samo je potreban advokat i $$$ ...

nije potrebna Visa i GC

Kako to znas?

Zana 09.10.2009 19:21

Kazu ljudi :grin::grin::grin:

PaulGarrett 10.10.2009 02:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Žana (Poruka 11821)
Kazu ljudi :grin::grin::grin:

neki samo pricaju, a neki i imaju takve CHI dozvole prebacene pomocu advokata ... a i nije neka velika cena

Zana 10.10.2009 04:52

Ne sporim ja da advokati mogu da prebace dozvolu - mada da ja radim u DMV u startu bih pomislila koji je neki lik kriminalac ako mu treba advokat za prepacivanje vozacke dozvole za sta je prilicno jednostavna procedura btw; ono sto zaista smatram da je prica za malu decu je da se u Chicago dobijaju vozacke dozvole BEZ VALIDNE VIZE. Za SSN je razumljivo da ga nemaju studenti i mnogi drugi pa se trazi potvrda da ga te osobe nemaju - ali da se u IL izdaju dozvole pomocu dva pisma a da ne moras da pokazes dokumenta da si legalno u ovoj zemlji, e to je stvarno uvreda za zdrav razum. Bas me cudi kako do sad ovih par miliona ilegalaca iz LA nije poslalo neka pisma u Chicago pa da srede svi dozvole. Mora da su bas neki prost narod...

A po kafanama se svasta prica... nasi ljudi su svasta culi - nikad kraja prici tipa "ej cuo sam ja, reko mi pasenog od komsijinog kuma". Svasta sam ja cula ovde - i da se kuce i stanovi kupuju nakon par meseci ovde (niko doduse ne pominje od koga je kredit i koliki je interest rate, kao ni to da je u zadnjih godinu dana pola od tih "pametnih investicija" u foreclosure), da glupim amerikancima mozes da uzmes $100 samo tako zato sto ne znaju da promene sijalicu pa ti onda mi stupamo ne scenu, pa im ono uzmes $300 za posao a onda uzmes tri meksikanca koji stoje ispred Vons-a ili Home Depot za po $20 da zavrse posao a ostatak para u dzep etc, etc.... da sam sve popisala i da slusam pazljivo kao sto sam davno prestala knjigu bih mogla da objavim...

Nekako kad malo bolje razmislim i ne bih da znam ilegalne nacine za vadjenje i dobijanje bilo cega. Forum je Zelena Lutrija - moja logika je u startu da je forum namenjen za ljude koji ne moraju da se dovijaju naokolo za dokumentaciju. Nadam se da ce sve ovo da se prosiri i na druge vidove imigracije ali po onome sto cujem zaista ne verujem da ce jedan deo da bude posvecen savetovanjima za kako se snaci ako krsis zakon u US (jedan od vidova je i ostati/doci ilegalno). Ne verujem da bi se administrator salio sa tim i doveo sebe u situaciju da objasnjava nekom zasto potpomaze "illegal activities" :grin:

dreamerns 10.10.2009 22:15

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Žana (Poruka 11839)
A po kafanama se svasta prica... nasi ljudi su svasta culi - nikad kraja prici tipa "ej cuo sam ja, reko mi pasenog od komsijinog kuma". Svasta sam ja cula ovde - i da se kuce i stanovi kupuju nakon par meseci ovde (niko doduse ne pominje od koga je kredit i koliki je interest rate, kao ni to da je u zadnjih godinu dana pola od tih "pametnih investicija" u foreclosure), da glupim amerikancima mozes da uzmes $100 samo tako zato sto ne znaju da promene sijalicu pa ti onda mi stupamo ne scenu, pa im ono uzmes $300 za posao a onda uzmes tri meksikanca koji stoje ispred Vons-a ili Home Depot za po $20 da zavrse posao a ostatak para u dzep etc, etc.... da sam sve popisala i da slusam pazljivo kao sto sam davno prestala knjigu bih mogla da objavim...

Ja da ti budem iskren...meni i dalje ove stvari nisu jasne. Ja ne mogu ni 300$ kredit da dobijem, ali je fakat da neki mogu i milion....pogotovo ti sto ne znaju engleski. Takodje, upoznao sam ovde polupismene nase ljude koji imaju mnogo....i fakat je da 90% nasih ljudi ovde radi 2 oblasti....kamiondzija (oni siromasniji) i constructon (oni bogatiji). Kako, sta i odakle ljudima silni stanovi....stvarno ne znam...nisam siguran ni da zelim da znam....osecacu se samo nesposoban.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 08:07.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.