![]() |
Citat:
|
I mene isto zanima TOEFL.Ako ti nije tesko da ogovoris, koliko si se vremena spremala za ispit ? I kako si stajala sa engleskim pre spremanja ? Hvala
|
Pozdrav svima,
Nemojte se plasiti za decu i engleski, pokupice oni to za cas, deca brzo uce i upijaju sve (i sto treba i sto ne treba) a sto se konkretno skole tice, imam prijatelja koji ima 4 cerke i sve idu u skolu. Ovog leta neposredno pre pocetka skole su dosli iz Senegala u Atlantu i mogu reci da devojcice govore bas slabo engleski. Sve 4 idu u public schools i imaju posebne casove engleskog. Najzanimljivije u svemu je sto im je otac Dr.lingvistike. Znaci nije strasno, uklopice se. Dodatni tecaj pre polaska svakako nije na odmet. |
Citat:
Test se sastoji od 4 dela: Reading, Listening, Speaking, and Writing. Jedino sekcije reading i listening nisu u jednakom broju kod svih polagaca tj. jedni dobiju vise readinga a drugi vise listeninga (ja sam dobila 5 readinga i 5 listeninga a moja drugarica 3 readinga i 7 listeninga). Ostale dve oblasti svi dobijaju isto tj. imas 5 tema za speaking i 2 sastava da pises. Sam test nije merilo znanja engleskog jezika, bar po mom misljenju, jer sve zavisi sta ces dobiti. Ja sam recimo imala za reading cak 3 teme iz biologije/medicine pa mi je bilo fantasticno jer znam o cemu pricaju dok su druge dve bile recimo teologija i arhitektura. Teme dobijas iz bilo koje oblasti: istorija, umetnost, geografija.. i posle citanja imas pitanja na koja treba da odgovoris (multichoice questions). Da ne zaboravim da naglasim da si ogranicen vremenski u svakoj sekciji. Potom sledi listening gde slusas razgovor dve osobe ili profesora recimo, i potom opet odgovaras na pitanja. Zatim sledi pauza od 15ak min. U speaking dobijas 5 tema. Nakon sto ti se tema ispise na ekranu imas mislim 15-30 sekundi da smislis svoj odgovor i onda odgovaras 45-60 sekundi i tvoj odgovor se snima. Poslednji je writing gde dobijas jednu slobodnu temu i iznosis misljenje, i jednu temu gde prvo procitas text pa odslusas razgovor i ta dva kombinujes u svom sastavu. Sastav treba da ima odredjenu formu. Mana polaganja ovog testa, u Srbiji barem, je sto ti i neko pored tebe necete imati isti test (gore pomenute razlike u readingu i listeningu) te ce neko pre stici do speakinga i tada nastaje haos jer ljudi ne sapucu, iako mikrofon snima i sapat, vec se deru a vas je 8 u prostoriji i to jako dekoncentrise. Takodje odvojeni ste medjusobno kartonskim pregradama da ne bude jelte prepisivanja koje su jednoj devojci 2 puta padale na glavu u toku testa i to jednom na speakingu (sto je uzas) a nema da pauziras test. |
Zaboravih da napisem predznanje :grin:
Ne znam kako da ocenim sama sebe ali recimo pre polaganja sam imala zavrsen srednji 2 nivo. Polagala sam Toefl jer mi je potreban za doktorske studije u Americi. Uskoro cu polagati i GRE pa ako je i to potrebno objasnicu. |
Pozdrav svima :)
Nova sam na forumu, kao sto sam i nova u ovoj drzavi gdje sam tek nedavno dosla putem braka. Nisam dobra sa engleskim i htjela bih ici u skolu da ucim...vidim ovdje spominjete public school, ali ja to ne znam naci u ovom gradu, Cincinnati. Gledala sam na internetu i nasla samo jednu sto se placa i kad smo nazvali niko se ne javlja niti odgovara na poruke koje smo ostavili. Ako neko zivi u blizini ili zna gdje da nadjem tu skolu za ucenje jezika, mnogo bi mi znacilo. Hvala unaprijed |
Predlažem da nađeš nekoga da nazove (513) 363-0000 - Cincinnati public schools. Sajt im je na www.cps-k12.org, i koliko vidim, nude ESOL (English for speakers of other languages):
http://www.cps-k12.org/academics/adulted/AbleGED.htm Nazovi pa se raspitaj gde bi mogla da ideš u klupu :papa: Za sve ostalo, probaj na Google Maps (listaj sa leve strane): http://maps.google.com/maps?f=q&sour...ge&hnear=&z=13 |
Citat:
Family Service & Clermont Counseling Center The Literacy Council of Clermont & Brown Counties YMCA of greater Cincinnati |
Citat:
Probaj da nadjes adresu skole i otidji tamo licno...to ti je jos i najsigurnije i dobit ces informacije iz prve ruke. |
Pa vi ste zakon narode! :==D:Hvala, hvala muchisimo :==D:
Sa ove stranice http://www.cps-k12.org/academics/adulted/AbleGED.htm se niko jucer nije javio. Pokusat cemo opet zvati. Jos smo par brojeva zvali i traze 1500 doka mjesecno! :nene: Nasli smo ovu, koja je besplatna i krece od januara http://www.greatoaks.com/Continuing-...fm?subpage=440 Hvala @TheNenad :bigkiss: @komsija :==D:, hvala za linkove, to cemo danas provjeriti kad mi muzic puzic dodje s posla. @Taji, da, namjeravamo da prikupimo sve ove adrese i koja mi skola bude najbolje odgovarala otici licno pa popricati s njima i upisati se. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 22:40. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.