tw33tyl1na |
16.10.2019 18:29 |
Proveri u domu zdravlja ali mislim da po novom zakonu vise ne ide ta poslednja revakcinacija za tetanus. Pre par meseci kada sam bila kod dr po tu revakcinu je dosla zena i sestra je oduvala u fazonu to se vise ne daje.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dusmanic
(Poruka 78629)
Ljudi, imam par pitanja vezano za vakcine:
1) primio sam tetanus (tetalpan) pre 8 godina, onaj sto ide posle mesec dana od povrede, zaboravio sam jos onaj sledeci za godinu dana. Da li ce mi to priznati ili moram ponovo da primim?
2) sad sam dosao iz Doma zdravlja, kaze da ne moze da mi da potvrdu da sam primio vakcinu protiv gripa, vi koji ste primili da li ste dobili neku potvrdu?
|
Nema veze ako primis jos jednu. Ne dobija se tetanus od vakcine :naughty:
... a i sve je puno jednostavnije. Upisu da si primio vakcinu. Ne treba komplikovati.
Ja sam primio MMR i onu drugu vakcinu iako sam prelezao doticne boginje (M i R iz osnake :;D:), a tetanus sam primio par puta.
Jedino nisam primio vakcinu protiv gripa. Doktorica rekla: "Ides u Teksas, tamo nema gripa" :grin:
|
mveruovic |
17.10.2019 06:03 |
Nisi primio jer nisi bio na pregledu u sezoni gripa, od 1. oktobra do 1. marta ili aprila je obavezna i vakcina protiv gripa da se primi.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mveruovic
(Poruka 78646)
Nisi primio jer nisi bio na pregledu u sezoni gripa, od 1. oktobra do 1. marta ili aprila je obavezna i vakcina protiv gripa da se primi.
|
Ako se ulazi u USA u tom periodu, treba da se primi vakcina. Svejedno, bez vakcine ili sa vakcinom, ne menja se nista.
:;D:
|
mveruovic |
18.10.2019 06:10 |
Ne treba da se primi vakcina, kako oni znaju uopste kad ces da udjes kad ti se izda viza? Vakcina se daje na lekarskom pregledu u sezoni gripa, a to je od oktobra do marta/aprila.
|
Jelena1984 |
24.10.2019 13:25 |
Pozdrav svima, evo da se javimo, danas smo bili na pregledu. Sve je proslo ok, dali smo krv i urin, otisli da snimimo pluca, posle pokupili decu kuci pa otisli po rezultate i vratili se na pregled. Mere visinu, tezinu, pritisak i provere reflekse, postave par pitanja i daju vakcinu koja je potrebna. Mi nismo primili protiv gripa jer jos nije krenula sezona, al za sve u narednom periodu ce verovatno trebati. Sve se brzo zavrsava, najveci problem je beogradska guzva u saobracaju :)
Nadam se da ce i intervju ovako lagano proci, javljamo :)
|
dusmanic |
24.10.2019 13:39 |
Bravo i sa srećom na razgovoru, da Vam i on prodje tako lagano :)
|
Katarina12 |
26.10.2019 15:29 |
Jedno pitanje samo. Oko vakcina koje smo primili ili nismo. Gde nama proveravaju primljene vakcine i da li se one primaju na lekarsko pregledu ili idemo kod naseg doktora u nas dom zdravlja za to?
Hvala
|
Jelena1984 |
26.10.2019 16:43 |
Katarina12, ako niste primili tetanus i mmr u poslednjih 10 godina, morate primiti opet. Ako uspete da dobijete u domu zdravlja ili simbolicno da platite u zavodu za javno zdravlje, pokusajte tako jer je na pregledu komplet te dve vakcine po osobi 4500 din. Protiv gripa je po osobi 2000 din, al mi nismo nikako mogli da izvucemo da primimo u domu zdravlja ili zavodu, a u apotekama ih jos uvek nema za prodaju, a inace kosta u apoteci oko 700 din
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Katarina12
(Poruka 78820)
Jedno pitanje samo. Oko vakcina koje smo primili ili nismo. Gde nama proveravaju primljene vakcine i da li se one primaju na lekarsko pregledu ili idemo kod naseg doktora u nas dom zdravlja za to?
Hvala
|
Postoje odgovori na sva ova pitanja na forumu samo treba citati 😉 Odete u vas dom zdravlja i kazete da vam vas doktor da kopiju kartona o vakcinaciji (dobicete papir sa svim vakcinama koje ste od rodjenja primili) i to odnesete na lekarski pregled. Dr samo ubaci u sistem i to je to. To vam i pise u uputstvu sta poneti na lekarski pregled. MMR je Obavezan i tetanus takodje. Sezona gripa je pocela od 1 Oktobra i traje do Marta/Aprila. Ja sam ovde morala da primim vakcinu protiv gripa takodje. Odite u vas dom zdravlja i trazite da vam daju mmr i tetanus i recite da vam je potrebno zbog imigracione vize ili lekarskog. Ja sam rekla da mi je potrebno zbog imigracione vize i dobila sam tetanus i vacinex protiv gripa,mmr sam primila na lekarskom u Smiljanicevoj.
Pozdrav i srecno 🤗
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 06:52. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.