-
Stare teme
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
- -
Dv-14?
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1138)
Bullet4MySelf |
22.09.2012 11:10 |
Dv-14?
Ljudi kad je pocinju prijave za DV-14?
I da jedno pitanje koje glasi ovako, ja i zena smo rodeni u BiH, ali zivimo u Hrvatskoj i svi papiri su nam Hrvatski, putovnica, drzavljanstvo itd.. znaci samo smo rodeni tamo i izbjegli u ratu vamo, e sad me zanima kad se prijavljujemo pod koju drzavu se prijavljujemo.?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bullet4MySelf
(Poruka 31542)
Ljudi kad je pocinju prijave za DV-14?
I da jedno pitanje koje glasi ovako, ja i zena smo rodeni u BiH, ali zivimo u Hrvatskoj i svi papiri su nam Hrvatski, putovnica, drzavljanstvo itd.. znaci samo smo rodeni tamo i izbjegli u ratu vamo, e sad me zanima kad se prijavljujemo pod koju drzavu se prijavljujemo.?
|
Zemlja rodjenja se gleda jarane.Bez obzira gdje zivite i cije drzavljanstvo imate...:beer:
|
I ja mislim da je tako. sad sam procitao celu instrukciju i sve navodi na to....:grin:
Najbolje da pitate ambasadu da budete sigurni. Ako date pogresnu iformaciju mogu vas diskvalifikovati.
|
Imam i ja isti problem, s tim što sam ja rođena u Hrvatskoj, a sve papire srpske. Trebalo bi da prijavljuješ zemlju u kojoj si rođen, tako bar piše:
Your country of eligibility will normally be the same as your country of birth. Your country of eligibility is not related to where you live.
Ako budeš proveravao sa ambasadom javi.
|
dinoimigrant |
24.09.2012 16:18 |
Imam isti problem, rođen sam u njemackoj, a svi papiri su mi bosanski i zivim u bosni. stvarno ne znam sta da napisem, a nebi volio da mi propadne aplikacija i godina cekanja zbog sitne greske :nene:...i da li kandidati koji se prijave sa porodicom imaju prednost na osnovu kandidata koji se prijave solo ?
|
da
Poz drugar,i kod mene je identicna situacija kao i kod tebe,dakle prijavjuljes se po mjestu rodjenja,Njemacka...mene su izvukli ,samo da prodje intervju O.K.
Puno srece :beer:
|
dinoimigrant |
25.09.2012 20:22 |
ee hvala na informaciji i sretno ti da sve prodje u najboljem redu :beer:
|
Cao svima,mene interesuje da li u prijavi za GC treba da ostavimo podatke nekog od racuna u banci,visa card i slicno ili za prijavu te informacije nisu potrebne...
i drugo pitanje:ukoliko se prijavim kao nevencana,izvuku me i onda se vencamo zvanicno muz i ja da li to vazi ili ne.jer ne bismo se vencavali sada unapred,vec samo ako jednog od nas dvoje izvuku...pa koja je procedura tada i da li to moze biti problem.Ovo je pitanje za nekog od iskusnijih GC dobitnika.Hvala
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik pcelica
(Poruka 31578)
Imam i ja isti problem, s tim što sam ja rođena u Hrvatskoj, a sve papire srpske.
|
Takodje. Koliko sam razumela instrukcije, prijava se vrsi po zemlji rodjenja (u mom slucaju: HR), a kao drzavu u kojoj trenutno zivim navodim Srbiju. Na taj nacin, ambasada u Srbiji ce biti nadlezna za moj slucaj. Inace, prvi put se prijavljujem. :pozz:
|
anja.chango |
29.09.2012 10:38 |
Ista situacija i kod mene. Rođena sam u Hrvatskoj, živim u Srbiji, imam dvojno državljanstvo i svi papiri su mi srpski.
|
Ljudii jeli vi mozete aplicirati za green card :D bas sam cekao 6 sati da apliciram ... i jos stoji da je status na cekanju ... za ove jos sto su se prijavili 2011 god :D ... kakva je kod vas situacija :udri:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Arminho
(Poruka 31914)
Ljudii jeli vi mozete aplicirati za green card :D bas sam cekao 6 sati da apliciram ... i jos stoji da je status na cekanju ... za ove jos sto su se prijavili 2011 god :D ... kakva je kod vas situacija :udri:
|
Pocele su prijave za 2014. godinu. Suprug i ja smo upravo aplicirali po drugi put. Svima zelim vise srece ovaj put :)
|
Pedja_1003 |
02.10.2012 17:49 |
Citat:
(Poruka 31914)
|
Ja mislim da prijava pocinje u 00:00 po njihovo srednjem vremenu a to je 5-6 ujutru kod nas, dakle sacekajmo jos desetak sati :;D:
|
E upravo sada mogu da apliciram ... pomocu internet explorer-a ... ja koristim google chrome ... pa vjerovatno zato aplikacija mi nije bila omogucena !!!
|
Shkema88 |
02.10.2012 18:33 |
Citat:
(Poruka 31923)
E upravo sada mogu da apliciram ... pomocu internet explorer-a ... ja koristim google chrome ... pa vjerovatno zato aplikacija mi nije bila omogucena !!!
|
Da,tako sam i ja prosao...morao sam preko explorer-a...Od 6 je pocela prijava.
Srecno svima!:grin:
|
Bullet4MySelf |
02.10.2012 18:46 |
SRETNO SVIMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!: Grin:: Grin:: Grin:: Grin:: Grin:: Grin:: Grin:: Grin:: Grin:: Grin:: Grin:: Grin:: Grin:: Grin:: Grin:: Grin:: Grin:: Grin:: Grin:: Grin:
Sto vise ex-yu ljudi u americi to bolje!!! Sjedinjene Jugoslavenske Države!!
|
Pozdrav, mogu li se i ja i muž prijaviti , dakle jedna prijava na moje ime kao nosilac aplikacije i jedna na muževo ime ili samo jednu prijavu za oboje?
sorry ako to već ima negdje objašnjeno!!!
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik belma
(Poruka 31930)
Pozdrav, mogu li se i ja i muž prijaviti , dakle jedna prijava na moje ime kao nosilac aplikacije i jedna na muževo ime ili samo jednu prijavu za oboje?
sorry ako to već ima negdje objašnjeno!!!
|
Ti se prijavljuješ i prijaviš njega, i on se prijavljuje i prijavi tebe.
Jeste objašnjeno milion puta. Prijava traje mesec dana, ne srljajte ljudi, pročitajte pravila pa se prijavljujte.
|
uzeo sam tiket i stao na kraj reda, još jedared ;)
|
Pedjat87 |
02.10.2012 20:15 |
Aj neka nam je sa srecom :)/////////////////////////////////
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dare_ns
(Poruka 31938)
uzeo sam tiket i stao na kraj reda, još jedared ;)
|
Ajd Dare i tebe da citamo vise u odeljku interview DV-2014, dosta si se igrao izvlacenja :):grin:
|
marko82ns |
02.10.2012 21:41 |
Pozdrav drugari,
srecno svima na izvlacenju za dv-2014.
Imam pitanje:
Ja i supruga smo se veceras prijavili. Medjutim, u svojoj prijavi, pod "Mailing Adress" odeljkom zaboravio sam da navedem broj zgrade pored imena ulice :Z...
Da li je ovo greska koja se kasnije moze ispraviti, ukoliko, kamo srece, budem izvucen?
|
ZIVAISTINA |
02.10.2012 21:56 |
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ZIVAISTINA
(Poruka 31961)
|
Pa bre, ako lepo odgovoris da se prijavljujes na osnovu zemlje u kojoj si rodjen, zasto onda odgovaras uopste na pitanje koje pocinje sa "Ako ne, onda..."?!
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark
(Poruka 31951)
Ajd Dare i tebe da citamo vise u odeljku interview DV-2014, dosta si se igrao izvlacenja :):grin:
|
:==D: valjda smo im dosadili, pa će više da nas puste :D
@marko82ns
Ne šalju ništa poštom, sve je na struju od pre koju godinu ;)
|
ZIVAISTINA |
02.10.2012 22:14 |
sadx znaci u ovo polje 6 gdje pise ovo if no pa drzava da nestavljam svoju drzavu nego da ostavim prazno jel tako
|
marko82ns |
02.10.2012 22:15 |
@dare_ns
Hvala za info, lepo je znati da nisam sebi napravio problem. Srecno ti bilo izvlacenje druze :)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ZIVAISTINA
(Poruka 31966)
sadx znaci u ovo polje 6 gdje pise ovo if no pa drzava da nestavljam svoju drzavu nego da ostavim prazno jel tako
|
Jeste, da :grin: I za svaki slucaj isproveravaj sva ta pitanja na Google Translator.
Poz, Z
|
Imate na forumu komplet upustva kako se popunjava
Kod:
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=9
Evo vam link sa foruma. Jako jednostavno :) :book:
Srecno svima na izvlacenju :) Love You Peoples
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dinoimigrant
(Poruka 31591)
Imam isti problem, rođen sam u njemackoj, a svi papiri su mi bosanski i zivim u bosni. stvarno ne znam sta da napisem, a nebi volio da mi propadne aplikacija i godina cekanja zbog sitne greske :nene:...i da li kandidati koji se prijave sa porodicom imaju prednost na osnovu kandidata koji se prijave solo ?
|
kandidati koji se prijave sa porodicom nemaju nikakvu prednost nad drugima, jedino sto mozes je to da se prijavis prvo ti i da navedes da si ozenjen i kad zavrsisi prijavu onda se prijavi supruga na svoje ime i navede da je u braku.
ako imas jos kakvih pitanja javi se.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik joga
(Poruka 31630)
Cao svima,mene interesuje da li u prijavi za GC treba da ostavimo podatke nekog od racuna u banci,visa card i slicno ili za prijavu te informacije nisu potrebne...
i drugo pitanje:ukoliko se prijavim kao nevencana,izvuku me i onda se vencamo zvanicno muz i ja da li to vazi ili ne.jer ne bismo se vencavali sada unapred,vec samo ako jednog od nas dvoje izvuku...pa koja je procedura tada i da li to moze biti problem.Ovo je pitanje za nekog od iskusnijih GC dobitnika.Hvala
|
Podaci o racunima u banciu ti ne trebaju, ako se prijavis solo i izvuku te a ti se udas, vizu imas sao ti ne i supruznik jer u trenutku prijave nisi bila u braku. ( nisam 100% siguran ali mislim da je tako)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik freek
(Poruka 31979)
Podaci o racunima u banciu ti ne trebaju, ako se prijavis solo i izvuku te a ti se udas, vizu imas sao ti ne i supruznik jer u trenutku prijave nisi bila u braku. ( nisam 100% siguran ali mislim da je tako)
|
Ja sam skoro ovde na forumu pitao nekoga i rekao mi je suprotno,da i partner s kojim ste stupili u brak u periodu izmedju prijavljivanja i izvlacenja,da i ovaj drugi dobija dozvolu.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dome
(Poruka 31989)
Ja sam skoro ovde na forumu pitao nekoga i rekao mi je suprotno,da i partner s kojim ste stupili u brak u periodu izmedju prijavljivanja i izvlacenja,da i ovaj drugi dobija dozvolu.
|
Pardon,nisam dobro procitao pitanje,pa moj odgovor nema veze s ovim(al moze pomoci nekom drugom:grin:
Nego se bas i ja pitam sta kad dobijes pa se ozenis ?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dome
(Poruka 31990)
Nego se bas i ja pitam sta kad dobijes pa se ozenis ?
|
Pa posle zenidbe, lepo ispunis formulare i za zenu, javis u Kentucky da ti se promenio status sa single u married, i onda posaljes dokumenta. Na intervju poneses par slika da se dokaze da brak nije iz interesa nego iz ljubavi :grin::inlove: i nema frke.
Ako procackate malo forum ima vec pisano stvarno vise puta. Relativno je dug period od prijave do intervjua, i moze mnogo sto sta da se promeni u covekovom zivotu. Tako da su vencanja posle izvlacenja dosta cesta. Mnogi se vencavaju jer zele zajedno da odu, a da nije bilo zelene lutrije mozda bi sacekali jos godinu dve...ako me razumes.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark
(Poruka 31996)
Pa posle zenidbe, lepo ispunis formulare i za zenu, javis u Kentucky da ti se promenio status sa single u married, i onda posaljes dokumenta. Na intervju poneses par slika da se dokaze da brak nije iz interesa nego iz ljubavi :grin::inlove: i nema frke.
Ako procackate malo forum ima vec pisano stvarno vise puta. Relativno je dug period od prijave do intervjua, i moze mnogo sto sta da se promeni u covekovom zivotu. Tako da su vencanja posle izvlacenja dosta cesta. Mnogi se vencavaju jer zele zajedno da odu, a da nije bilo zelene lutrije mozda bi sacekali jos godinu dve...ako me razumes.
|
Razumem te u potpunosti,i hvala ti za svaki odgovor,mada ozenicu se pre nego dobijem(ako dobijem),mada nikad se ne zna. :)
|
NinaPetra:) |
09.10.2012 13:33 |
Dobar dan svima i srecno! Prvi put se prijavljujem ove godine, a imam jednu nedoumicu. Naime, zivim u pariz poslednjih 6 godina i tek sada sam u procesu dobijanja boravisnih papira( cekala sam ispunjenje uslova: 5 god na teritoriji, skolovanje dece...), nadam se pozitivnom odgovoru. Za slucaj da se proces odugovlaci, sto je verovatnoca,pa ostanem u istom statusu do septembra 2014, da li smem prijaviti Srbija kao zemlja rodjenja, a dati parisku adresu za eventualni intervju u njihovoj ambasadi u Francuskoj? Cini mi se da sam procitala da njih bas briga da li sam trazila papire druge zemlje. Ono sto mi je najbitnije: da li da spakujem kofere i pravac Bg, ako me izvuku i ne pominjem Francusku ili bih mogla da to odradim ovde? Malo mi rizicno da se pojavim na fr granici sa srpskim pasosem, a u njemu istekla fr viza i vazeca americka? Za svako slucaj bih da zavrsim i francusku carte de sejour, za ne daj Boze, ali ako bih morala da biram, ipak bi pobedio Green Card:)
Nadam se da pitanje nije previse konfuzno i izvinjavam se na duzini posta. Hvala unapred
|
e,ja se prijavih danas...neka mi je sa srecom:1081:
|
ZeljkoUSA |
10.10.2012 00:25 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik NinaPetra:)
(Poruka 32320)
Dobar dan svima i srecno! Prvi put se prijavljujem ove godine, a imam jednu nedoumicu. Naime, zivim u pariz poslednjih 6 godina i tek sada sam u procesu dobijanja boravisnih papira( cekala sam ispunjenje uslova: 5 god na teritoriji, skolovanje dece...), nadam se pozitivnom odgovoru. Za slucaj da se proces odugovlaci, sto je verovatnoca,pa ostanem u istom statusu do septembra 2014, da li smem prijaviti Srbija kao zemlja rodjenja, a dati parisku adresu za eventualni intervju u njihovoj ambasadi u Francuskoj? Cini mi se da sam procitala da njih bas briga da li sam trazila papire druge zemlje. Ono sto mi je najbitnije: da li da spakujem kofere i pravac Bg, ako me izvuku i ne pominjem Francusku ili bih mogla da to odradim ovde? Malo mi rizicno da se pojavim na fr granici sa srpskim pasosem, a u njemu istekla fr viza i vazeca americka? Za svako slucaj bih da zavrsim i francusku carte de sejour, za ne daj Boze, ali ako bih morala da biram, ipak bi pobedio Green Card:)
Nadam se da pitanje nije previse konfuzno i izvinjavam se na duzini posta. Hvala unapred
|
Ukoliko ne zavrsis papire do (eventualno) trenutka razgovora u ambasadi moze se uraditi AOS, odnosno da se razgovor obavi u Francuskoj umesto u Srbiji. Sredjujte vi tamo papire, igrajte lutriju pa ako vas izvuku nece biti velikih problema :==D:
|
maruska85 |
10.10.2012 00:31 |
ja sad pokusavam da se prijavim i pise mi ova greska
If you are not eligible based on your birth country, please answer "No" to the question above. Otherwise, do not select a country of eligibility.
sta da radism, stavila Srbija, jer sam u Srbiji rodjena i ovde zivim?
|
maruska85 |
10.10.2012 00:44 |
Uspela sam.:naughty: Greskom sam stavila sa sam iz nepodobne zemlja :sleeping:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 18:11. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.