Odbijeni - Rejected
Cao,
Gledajuci ovaj forum i neke druge engleske, nikako da nadje neke komentare od ljudi sto su odbijeni nakon intervjua. Verovatno su tuzni i neinteresuju ih vise forumi ali ako neko zna za neke od razloga zasto ljudi nisu dobili pozitivan odgovor voleo bih da cujem.
Hvala
*DV2013EU00028***
*Intervju 23.07.13
|
| zvercica |
13.06.2013 09:09 |
Koliko sam pratila, imamo jednog člana koji je bio odbijen. Kod njega je bila situacija da su izvukli njegovog oca koji je imao jednu godinu vanredno završenu. Mislim da nije naveo koja je to godina bila, ali to je to. Čini mi se da je nick tropfouzik (ili tako nešto).
Takođe, mi smo imali čudnu situaciju, tj mom suprugu su tražili da donese pored diplome, koja je svima bila dovoljna, i sva četiri svedočanstva. Po diplomi su mogli da vide da je četvrta godina završena u realnom roku, ali da li zato što je menjao škole ili zato što se sve to dešavalo tokom rata - ne znam. U svakom slučaju nisam primetila da su još nekom tražili i svedočanstva.
|
| macodlak |
13.06.2013 12:46 |
Dobra tema zaista, i potakla me je da se zapitam...
Na formularima sam naveo da sam završio fakultet jer je to najviše obrazovanje koje sam stekao. No međutim ja sam zadnju godinu faxa završio vantredno!!! A srednju četverogodišnju školu sam završio redovno!!!
Da li ima potrebe da se zabrinem ili da povučem određene poteze!!!
Pozz i hvala
|
| petrojka1980 |
13.06.2013 13:07 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik macodlak
(Poruka 39355)
Dobra tema zaista, i potakla me je da se zapitam...
Na formularima sam naveo da sam završio fakultet jer je to najviše obrazovanje koje sam stekao. No međutim ja sam zadnju godinu faxa završio vantredno!!! A srednju četverogodišnju školu sam završio redovno!!!
Da li ima potrebe da se zabrinem ili da povučem određene poteze!!!
Pozz i hvala
|
Sta podrazumevas pod vanrednim zavrsavanjem godine na fakultetu? Koliko ja znam postoji samo nacin finansiranja (iz budjeta ili samofinansirajuci) ili je tako bar nakada bilo... Ionako nigde na diplomi faksa ne pise da li je zavrsen u roku ili ne, bitno je da imas diplomu faxa! Njima je bitno da imas min 12 godina skolovanja u kontinuitetu, a ako imas i fax znaci da ispunjavas uslov.
|
| dekintirani |
17.06.2013 23:49 |
Pa kad smo vec kod toga(ne znam nikog ko je odbijen),ali ja sam iz zdravstvenih razloga 3.razred srednje skole zavrsen vanredno,a 4.sam nastavila i zavrsila redovno.Da li bi me to "kostalo"vize?Odbili bi me?
|
| petrojka1980 |
18.06.2013 09:21 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dekintirani
(Poruka 39406)
Pa kad smo vec kod toga(ne znam nikog ko je odbijen),ali ja sam iz zdravstvenih razloga 3.razred srednje skole zavrsen vanredno,a 4.sam nastavila i zavrsila redovno.Da li bi me to "kostalo"vize?Odbili bi me?
|
Koliko ja znam njima je bitno minimum 12 godina skolovanja u kontinuitetu. Ako si srednju zavrsila sa 18-19 godina nema potrebe za panikom. Ionako ne mogu da vide da li je 3. razred zavrsen vanredno ako im ne kazes.
|
| zvercica |
18.06.2013 14:14 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dekintirani
(Poruka 39406)
|
Oprezno! Ako priložiš samo diplomu, mislim da se tu neće videti da li si neku godinu završila redovno ili ne. Ako ti budu tražili, kao nama, svedočanstva pretpostavljam, gledaće datume kada je završena svaka godina i ako ti ide godina za godinom, onda je valjda u redu. Takođe, obrati pažnju na ono polagao/pohađao pa uvek jedan pojam precrtaju. Polagao znači vanredno, a pohađao redovno. Ja nisam sigurna ni da idu toliko duboko ali ne pada mi više ni jedna stvar na koju bi mogli da obrate pažnju na diplomama i svedočanstvima.
|
Pozdrav svima pa ako moze jedno pitanje...Zavrsio sam cetvorogodisnju srednju skolu,ali u cetvroj godini mi se desila smrt u porodici pa mi je bio ostao samo maturski koji je bio odlozen godinu dana...dali ce da prave problem po tom pitanju u ambasadi ?
|
| SRBghost |
11.08.2014 12:24 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Seul90
(Poruka 47918)
Pozdrav svima pa ako moze jedno pitanje...Zavrsio sam cetvorogodisnju srednju skolu,ali u cetvroj godini mi se desila smrt u porodici pa mi je bio ostao samo maturski koji je bio odlozen godinu dana...dali ce da prave problem po tom pitanju u ambasadi ?
|
Huh.... Za ovo bi morao da se informises u ambasadi. Stvarno komplikovana situacija....
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik SRBghost
(Poruka 47966)
Huh.... Za ovo bi morao da se informises u ambasadi. Stvarno komplikovana situacija....
|
To zavisi od toga sta pise u svedocanstvu.Ako u njemu pise da je 4-ta godina srednje skole zavrsena u redovnom roku,onda nema nikakvog problema.Maturski neko polaze a neko ne. Ja sam na primer bila oslobodjena maturskog ispita zbog odlicnog uspeha u svim godinama. Dok su moji drugari i drugarice svi trebali da polazu i isli na polaganje.Maturski ispit nije svuda obavezan tako sto ga ja nevidim kao problem.
|
| SRBghost |
11.08.2014 14:48 |
Problem je sto datum na diplomi i svedocanstvu nije isti. Odnosno, moze da bude problem pa sam zbog toga savetovao da se proveri sa ambasadom.
EDIT: A mislim i da je u Srbiji maturski obavezan.
|
| karaburac |
11.08.2014 21:40 |
Citat:
(Poruka 47968)
Problem je sto datum na diplomi i svedocanstvu nije isti. Odnosno, moze da bude problem pa sam zbog toga savetovao da se proveri sa ambasadom.
EDIT: A mislim i da je u Srbiji maturski obavezan.
|
Pozdrav ljudi prvi put pisem, posto vidim da je bitno sto se skole tice da se ima minimum 12 godina skolovanja da bi se prijavio za green card. Mene zanima ako moze neko od iskusnijih da mi kaze posto ja imam trogodisnju srednju skolu ali sam jedan razred pao godinu tako da u totalu imam 12 godina. Posto imam ovu situaciju da li mogu da se prijavim za green card ili ne?
|
| pedjolino |
12.08.2014 06:56 |
Pozdrav treba da imas 12 godina skole ili ti IV stepan sa diplomom sta si zavrsio nikako trogodisnju...
|
| SRBghost |
12.08.2014 07:18 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik karaburac
(Poruka 47972)
Pozdrav ljudi prvi put pisem, posto vidim da je bitno sto se skole tice da se ima minimum 12 godina skolovanja da bi se prijavio za green card. Mene zanima ako moze neko od iskusnijih da mi kaze posto ja imam trogodisnju srednju skolu ali sam jedan razred pao godinu tako da u totalu imam 12 godina. Posto imam ovu situaciju da li mogu da se prijavim za green card ili ne?
|
Na osnovu skole - ne postoji nikakva sansa da te izaberu. Ostaju ti 2 opcije:
1. Na osnovu posla/radnog iskustva ukoliko je u granama koje su interesantne
2. Da zavrsavas neku visu skolu
I to bi u principu bilo to. Nema drugih opcija.
|
Citat:
(Poruka 47975)
|
Karaburac sedi i zagrej stolicu, zavrsis visu skolu i onda se prijavis :)
|
| karaburac |
12.08.2014 16:26 |
Citat:
(Poruka 47975)
|
Ne znam koja vrsta posla se gleda ali radim godinama na kruzeru za americku kompaniju plus imam b1 b2 vizu ali ona verovatno ne igra nikakvu ulogu za green card.
|
| Pahuljica |
13.01.2015 15:31 |
Ni meni nije jasna ova fora sa svjedocanstvima...
Ja sam drugo polugodiste 4. razreda zavrsila vanredno zbog odsustva iz zemlje, maturu sam polozila u roku, fakultet i postdiplomske studije takodje. Znaci 18 godina u kontinuitetu.
Da li svjedocanstva traze osobama koje su zavrsile samo srednju skolu, ili svima??? Kapiram da uz diplome Mastera i fakulteta nece ulaziti u detalje pa traziti i svako svjedocanstvo posebno...
|
Ja što sam pročitao i upratio, ako nekom eventualno traže svjedočanstva to je onda za one koji imaju samo diplomu srednje škole i samo pojedinim. Dakle slučajevi se razlikuju od države do države, od konzula do konzula i neki prođu samo sa diplomom a nekima zatraže i svjedočanstva na uvid.
Šta tebe briga :==D:, tebi neće sigurno tražiti, samo im daš master diplomu i ćao zdravo.
|
koliko se secam, bilo je ljudi kojima na intervjuu uopste nisu gledali diplomu fakulteta, vec samo diplomu srednje skole, tako da treba proveriti za svaki slucaj...
|
| pelcer224 |
04.02.2015 09:58 |
Neki moraju insistirati da im "uguraju" diplomu veceg stepena.
Sta cemo kad zatraze samo diplomu srednje skole, a covek izvadi kad ono trogodisnja srednja skola?!
Moj brat je u vec poznatoj kategoriji slucajeva na forumu trogodisnja pa visa skola. Znam reci ce te nema problema gleda se najveci stepen, ali ako je tako da zatraze i diplomu srednje skole, konzul znaci ima diskreciono pravo da to tumaci kako on hoce, ne mozes mu nista ako on to protumaci na nezeljen nacin. Uz to mogu biti razlicite reakcije u raznim ex-yu ambasadama. Takvi moraju pokusati "ugurati" prvo diplomu vise skole, pa ne za njih ne vazi generalna prica sa foruma tipa: ma opusteno samo ponesite diplomu srednje skole i sve je gotovo.
|
uh meni je sad crv sumnje proradio, imam zavrsenu trogodisnju srednju ugostiteljsku ali i visu poslovnu, uz to imam preko 10 godina radnog iskustva, znam da oni traze minum 2 ili 3 godine rada u zadnjih 5 godina da se radi na nekoj poziciji njima interesnatnoj ok i to imam ali ova trogodisnja me sad muci. sta raditi? dal ce gledati to i da li se na intervju nosi diploma zadnje stecenog obrazovanja ili mora i diploma srednje skole?
|
| SRBghost |
23.05.2015 13:47 |
Ajd jos jednom - potrebno je MINIMALNO cetvorogodisnja srednja skola (u kontinuitetu) ili vise od toga.
|
znaci donosim samo diplomu vise poslovne tj zadnje stecenog obrazovanja?
|
| SRBghost |
23.05.2015 17:26 |
Tako je. Naravno, poneses sa sobom i svedocanstva i diplomu iz srednje, fotokopiras to, ali predajes samo diplomu vise. Ovo za srednju imas pri ruci ako zatraze.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik zvercica
(Poruka 39350)
Koliko sam pratila, imamo jednog člana koji je bio odbijen. Kod njega je bila situacija da su izvukli njegovog oca koji je imao jednu godinu vanredno završenu. Mislim da nije naveo koja je to godina bila, ali to je to. Čini mi se da je nick tropfouzik (ili tako nešto).
Takođe, mi smo imali čudnu situaciju, tj mom suprugu su tražili da donese pored diplome, koja je svima bila dovoljna, i sva četiri svedočanstva. Po diplomi su mogli da vide da je četvrta godina završena u realnom roku, ali da li zato što je menjao škole ili zato što se sve to dešavalo tokom rata - ne znam. U svakom slučaju nisam primetila da su još nekom tražili i svedočanstva.
|
Hocete reci da je imao od cetvorogodisnje srednje skole jednu godinu vanredno zavrsenu I zbog toga nije dobio?
A da je imao visu skolu ili fakultet posle te srednje skole, da li bi ispunjavao uslov?
|
| johnywalker |
21.07.2015 16:55 |
bi. ako poslije srednje škole imaš završeno nešto više onda se to broji a ovo drugo ne gledaju. Pogledaj ovdje negdje na forumu neko je pisao ambasadi i dobio je baš takav odgovor gdje su rekli da je potrebno ili 4 godine redovno ili ako je vanredno onda treba nešto više od srednje i time je rješen problem.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnywalker
(Poruka 55795)
bi. ako poslije srednje škole imaš završeno nešto više onda se to broji a ovo drugo ne gledaju. Pogledaj ovdje negdje na forumu neko je pisao ambasadi i dobio je baš takav odgovor gdje su rekli da je potrebno ili 4 godine redovno ili ako je vanredno onda treba nešto više od srednje i time je rješen problem.
|
znaci ako imam vanredno zavrsenu srednju skolu, ne bi trebalo da bude problem, obzirom da posle toga imam zavrsenu trogodisnju visoku skolu (to je nekada bila visa skola) kao redovan student (na teretu budzeta sve tri godine)...
Zna li neko link ili temu na forumu gde pise o tome...
|
Na razgovor odneses diplomu vise skole i samo to pokazes.
Ne bi trebalo da imas nikakvih problema.
|
| grabovac84 |
24.07.2015 03:56 |
Vidim da se ovde vodi bas ozbiljna polemika pa nesto sam citao malo po netu i kopao zadnjih dana i pravo da vam kazem moracu da prestanem pod hitno jer sto vise citam kojekakve forume i price sve mi ovo nekako deluje strasnije a znam da nije. Naime naisao sam na podatak da iako si izabran za dalje procesuiranje i dosao si na intervju u ambasadu sa svim potrebnim papirima i ispunjavas sve uslove, ipak mogu da te diskvalifikuju zato sto su nasli da ti slika na E-DV prijavi nije dobra??????Tako ja procitao.Ne znam da li je tako ili nije ali verujem da moze da te odbiju za sta god hoce ali takodje verujem da to u BG nije slucaj...Mislim glupo je i da pitam da li je iko imao problema sto se ovoga tice jer bi sigurno procitao to negde ali ajde da vidim sta mislite o tome?
|
| Lilan1957 |
24.07.2015 06:49 |
Ja sam završio u ambasadi pre nekih 10-15 dana.
1. Ambasada u Beogradu - Nikada u svom životu nisam doživeo takvu ljubaznost i prijatnost od jednog službenog lica, cele ambasade.
2. Intervju ide u 2 etape. Prva je predaja dokumenata kod našeg gospodina, koji je sa mnom razmenio par rečenica.
- Dobar dan (Dobar dan)
- Dajte mi sve papire koje ste spremili
#Ja sam doneo sve papire koje sam imao, za svaki slučaj, naravno fotokopirane. Napravio sam 2 facikle.
Prva je sadržala (svedočanstvo srednje škole, svaka godine srednje i diploma srednje škole, uverenje o nekažnjavanju, izvod iz kažnjene evidencije i uverenje da sam ne oženjen, i dve slike, i istampanu potvrdu DS260) i dao kovertu sa lekarskim pregledom. Zadržao je samo kovertu sa lekarskim pregledom i diplomu srednje skole.
- Jel imate diplomu fakulteta? (Dao sam original)
- Jel ste živeli još u nekoj zemlji? (Jesam)
- Ko vam je navedeni na adresi? (Drugar)
- Hvala lepo, dođite oko 13:30h
Taj prvi deo je toliko jednostavan. Moja preporuka, bolje da imate sve papire, ako nešto zatraži, samo date.
Ja sam u drugoj fascikli imao radnu knjizici (nezaposlen poslednjih 3-4 godine), i vojnu knjižicu.
U 13:30h, tačnije u 14h dolazim kod istog službenika, vraća mi obe diplome, i posle se ide kod jednog amera, da vas pozdravi i date otisak, pa kod drugog da vam čestita u čitanje vašeg prava i iskrenosti o datim podacima i to je cela nauka.
Znači, neprijatna situacija ne postoji, provokativna pitanja ne postoje!
Samo da znate, ako ste u nekoj drugoj zemlji živeli duže od godinu dana, onda vam trebaju dopunski papiri, nisam siguran, proverite, ali mislim da se to odnosi, samo ako ste u datom trenutku imali više od 16 godina.
|
| SRBghost |
24.07.2015 13:01 |
Pa rodjeni, sto ovo napisa u temu odbijeni? Ja vec rekoh, kako covek prezadovoljan sa svim, a odbise ga.... Cestitam :)
|
Ima li tko da je bio, nažalost, odbijen?
Čega se treba paziti? Puno hvala na svim informacijama
|
| johnywalker |
24.07.2015 17:54 |
mogu te odbiti samo ako ne ispunjavaš uslove npr. nemaš završenu 4.godišnju srednju školu ili si osuđivan za nešto ili nisi naveo tačne podatke kada si se prijavljivao (nisi rekao da si oženjen/udat/imaš dijete) i to je to ustvari. drugih razloga da te odbiju nema. nema razloga za paniku :)
|
| grabovac84 |
24.07.2015 17:59 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Lilan1957
(Poruka 55835)
Ja sam završio u ambasadi pre nekih 10-15 dana.
1. Ambasada u Beogradu - Nikada u svom životu nisam doživeo takvu ljubaznost i prijatnost od jednog službenog lica, cele ambasade.
2. Intervju ide u 2 etape. Prva je predaja dokumenata kod našeg gospodina, koji je sa mnom razmenio par rečenica.
- Dobar dan (Dobar dan)
- Dajte mi sve papire koje ste spremili
#Ja sam doneo sve papire koje sam imao, za svaki slučaj, naravno fotokopirane. Napravio sam 2 facikle.
Prva je sadržala (svedočanstvo srednje škole, svaka godine srednje i diploma srednje škole, uverenje o nekažnjavanju, izvod iz kažnjene evidencije i uverenje da sam ne oženjen, i dve slike, i istampanu potvrdu DS260) i dao kovertu sa lekarskim pregledom. Zadržao je samo kovertu sa lekarskim pregledom i diplomu srednje skole.
- Jel imate diplomu fakulteta? (Dao sam original)
- Jel ste živeli još u nekoj zemlji? (Jesam)
- Ko vam je navedeni na adresi? (Drugar)
- Hvala lepo, dođite oko 13:30h
Taj prvi deo je toliko jednostavan. Moja preporuka, bolje da imate sve papire, ako nešto zatraži, samo date.
Ja sam u drugoj fascikli imao radnu knjizici (nezaposlen poslednjih 3-4 godine), i vojnu knjižicu.
U 13:30h, tačnije u 14h dolazim kod istog službenika, vraća mi obe diplome, i posle se ide kod jednog amera, da vas pozdravi i date otisak, pa kod drugog da vam čestita u čitanje vašeg prava i iskrenosti o datim podacima i to je cela nauka.
Znači, neprijatna situacija ne postoji, provokativna pitanja ne postoje!
Samo da znate, ako ste u nekoj drugoj zemlji živeli duže od godinu dana, onda vam trebaju dopunski papiri, nisam siguran, proverite, ali mislim da se to odnosi, samo ako ste u datom trenutku imali više od 16 godina.
|
Sad kad se nisam slogirao nikada necu......:no: Pa gde bre u ovu temu da pises reko dal je moguce da je covek odbijen.....hahaha kakva fora.....Bravo svakako i cestitke na vizi.....:grin:
|
| grabovac84 |
02.12.2015 10:19 |
Evo i grabovca.....:)
Pisao bih i juce kada smo zavrsili ali smo bili jako umorni od silnog cekanja ispred i u ambasadi posto smo zavrsili tek u pola 4 sve tako da evo izvinjavam se na kasnjenju i sto ste me nestrpljivo cekali.
Pa cim pisem post u ovoj temi mislim da svi znate ishod naseg intervjua :(
Ali posto sam se druzio sa vama toliko dugo i naisao na mnogo korisnih stvari na ovom forumu mislim da vam dugujem ovo moje negativno iskustvo koje nekome moze takodje pomoci u daljim koracima.
Dakle bili smo ispred ambasade u 08.30 juce.Klasika sa prolaskom kroz kontrolnu sobu.Onda kroz dvoriste do druge zgrade,uzeli broj i seli da nas prozovu.Guzva je juce bila nenormalna jer valjda danas i sutra ne rade sa strankama.Prozvali su nas u sobu broj 10.To je privatna soba gde pozivaju obicno parove za imigraciju.Tu je nas covek trazio nasa dokumenta i sve je uredno prikupio i vratio ono sto je bilo nepotrebno tipa kopije potvrda iz suda i supa ostalo je sve bilo ok.Postavio je par osnovnih pitanja koja pitaju valjda svaki par tipa od kada ste zajedno, kad ste se vencali, sta cete raditi tamo , ko vam je kontakt osoba itd.Nakon toga platili 660$ :( za visa fee i slobodni do 13.30.Tada sam vam se i javio :)
Dosli smo ispred ambasade oko 13.00 i sacekali do 13.30 sa jos jednim parom koji je bio takodje kao i mi samo su iz Novog Sada i oni su kasnije dobili vize i ovim putem im jos jednom zelim svu srecu jer su se tresli isto kao i mi dok smo cekali na intervju i bukvalno su ispred nas zavrsili sa istom gospodjom koja je i nas odmah intervjuisala.
Dakle usli smo unutra i cekali bogami do 14.30 samo da bi nam uzeli otiske.Poziv na intervju smo dobili tek u 15.20.Prisli salteru br.4 nakon para koji je tik ispred nas zavrsio i krenuli.Dobar dan (na srpskom)..mi dobar dan, ona ja sam ta i ta i ja cu vas intervjuisati,mi drago nam je.Procitajte zakletvu prvo jedno pa drugo...to je ok....koliko se znate mi odgovor, gde ste se upoznali mi odgovor...okrece se kolegi koji je bio iza nje nas covek i pita ga zelite li vi esto da ih pitate on se nasmeja nama namignu i kaze nemam cini mi se sve u redu....mi srecni reko super nema trik pitanja...I ona kuca nesto u komp mi cekamo....i onda uze nesto da pretura po papirima nasim i oho ho....uhvati se za moju diplomu.....inace negde sam to ranije i pisao...ja sam zavrsio srednju Bogosloviju u Sremskim Karlovcima koja traje 4 godine dakle kao i svaka srednja skola i nakon nje upisao fakultet koji sam studirao do 2013 i tu sam stao na 3 ispita do kraja.E tu pocinje ses...:)....nije joj prvo bilo jasno sta je ta skola pa sam joj objasnio cemu sluzi, da je akademskog karaktera kao i svaka druga i da sa njom mogu upisati fax sto je takodje jako bitno...ona uze ono pa cita ocene pa joj nesto nije jasno...pita ona mene a gde ti je matematika, biologija, hemija, fizika?Ja kazem da u toj skoli te predmete nemamo i da su nam predmeti vezani za teologiju dakle filosofija, etika, logika, jezici komada 6 itd...ona uhvati da kuca nesto dobrih 3 minuta u kom i onda sledi sok....na engleskom :)....na zalost ova diploma je neprihvatljiva za americki sistem skolovanja odnosno srednjeg obrazovanja jer navodno nema predmete koji ukazuju na osnovno srednje obrazovanje....jos je ona pricala mnogo toga ali ja sam samo pogledao u suprugu, blago smo se nasmejali, saslusali gospodju do kraja i seli kada nam je to rekla da sacekamo da nam vrate papire....tih 10 min cekanja bili su najveca tisina kojoj sam u zivotu prisustvovao a covek sam od crkve dakle bio sam na bas tihim mestima...:).....Nakon vracanja papira od strane istog sluzbenika naseg koji ih je i uzeo na pocetku rekao nam je tipa pa sto mi niste rekli da ste zavrsili ovu skolu ja bih vam rekao da ne pokusavate da ustedite novac bar...sreca pa imaju oni veliki prozori debeli jako....:)....I tako ja i moja tuzna supruga dovukli se do obezbedjenja oni kao jel sve u redu...mi kao ma jeste malo smo umorni i tako...krenusmo peske kuci koja je udaljena nekih 10 km od ambasade, sedosmo na kafu i tek onda pocesmo da se smejemo sami sebi....jer u principu i pored svega toga sto nas snaslo u celoj ovoj ekskurziji izgubili smo samo novac i nadu u neku mozda bolju buducnost koja moze da se nadje i na nekom drugom mestu ko je dovoljno jak da prezivi ovo....pa eto vec sada ja i supruga pijemo kafu, prisecamo se jucerasnjeg dana i cak se zezamo na kontu svega toga sto je jako dobro jer ipak zivot je jedan i ko zna koliko jos razocarenja i uspona nas ocekuje do kraja istog....a tek treba da ga zivimo....tako da ja sam i dalje tu sa vama za svaku vrstu pomoci koja vam treba jer sta je tu je....nekome je moralo i ovo da se desi pa eto mozda je neko bas nas izabrao...:)...da inace sam dobio sugestiju u ambasadi da zavrsim fax do 30 septembra sledece god i da se time kvalifikujem i da ce nam dati vize tako da mozda nesto i bude ko zna...ipak je sudbina cudo....:)...Ostajte mi zdravo do veceras posto idem malo da lutam pa se javljam....inace ne ocajavajte jer ovo sve i jeste samo formalnost ukoliko imate sve kako treba...
P.S. Tikice ostavljam tebi da me okrecis u nasoj tabeli jer glupo je malo da sam sebe farbam....cujemo se kasnije.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik grabovac84
(Poruka 58710)
Evo i grabovca.....:)
Pisao bih i juce kada smo zavrsili ali smo bili jako umorni od silnog cekanja ispred i u ambasadi posto smo zavrsili tek u pola 4 sve tako da evo izvinjavam se na kasnjenju i sto ste me nestrpljivo cekali.
Pa cim pisem post u ovoj temi mislim da svi znate ishod naseg intervjua :(
Ali posto sam se druzio sa vama toliko dugo i naisao na mnogo korisnih stvari na ovom forumu mislim da vam dugujem ovo moje negativno iskustvo koje nekome moze takodje pomoci u daljim koracima.
Dakle bili smo ispred ambasade u 08.30 juce.Klasika sa prolaskom kroz kontrolnu sobu.Onda kroz dvoriste do druge zgrade,uzeli broj i seli da nas prozovu.Guzva je juce bila nenormalna jer valjda danas i sutra ne rade sa strankama.Prozvali su nas u sobu broj 10.To je privatna soba gde pozivaju obicno parove za imigraciju.Tu je nas covek trazio nasa dokumenta i sve je uredno prikupio i vratio ono sto je bilo nepotrebno tipa kopije potvrda iz suda i supa ostalo je sve bilo ok.Postavio je par osnovnih pitanja koja pitaju valjda svaki par tipa od kada ste zajedno, kad ste se vencali, sta cete raditi tamo , ko vam je kontakt osoba itd.Nakon toga platili 660$ :( za visa fee i slobodni do 13.30.Tada sam vam se i javio :)
Dosli smo ispred ambasade oko 13.00 i sacekali do 13.30 sa jos jednim parom koji je bio takodje kao i mi samo su iz Novog Sada i oni su kasnije dobili vize i ovim putem im jos jednom zelim svu srecu jer su se tresli isto kao i mi dok smo cekali na intervju i bukvalno su ispred nas zavrsili sa istom gospodjom koja je i nas odmah intervjuisala.
Dakle usli smo unutra i cekali bogami do 14.30 samo da bi nam uzeli otiske.Poziv na intervju smo dobili tek u 15.20.Prisli salteru br.4 nakon para koji je tik ispred nas zavrsio i krenuli.Dobar dan (na srpskom)..mi dobar dan, ona ja sam ta i ta i ja cu vas intervjuisati,mi drago nam je.Procitajte zakletvu prvo jedno pa drugo...to je ok....koliko se znate mi odgovor, gde ste se upoznali mi odgovor...okrece se kolegi koji je bio iza nje nas covek i pita ga zelite li vi esto da ih pitate on se nasmeja nama namignu i kaze nemam cini mi se sve u redu....mi srecni reko super nema trik pitanja...I ona kuca nesto u komp mi cekamo....i onda uze nesto da pretura po papirima nasim i oho ho....uhvati se za moju diplomu.....inace negde sam to ranije i pisao...ja sam zavrsio srednju Bogosloviju u Sremskim Karlovcima koja traje 4 godine dakle kao i svaka srednja skola i nakon nje upisao fakultet koji sam studirao do 2013 i tu sam stao na 3 ispita do kraja.E tu pocinje ses...:)....nije joj prvo bilo jasno sta je ta skola pa sam joj objasnio cemu sluzi, da je akademskog karaktera kao i svaka druga i da sa njom mogu upisati fax sto je takodje jako bitno...ona uze ono pa cita ocene pa joj nesto nije jasno...pita ona mene a gde ti je matematika, biologija, hemija, fizika?Ja kazem da u toj skoli te predmete nemamo i da su nam predmeti vezani za teologiju dakle filosofija, etika, logika, jezici komada 6 itd...ona uhvati da kuca nesto dobrih 3 minuta u kom i onda sledi sok....na engleskom :)....na zalost ova diploma je neprihvatljiva za americki sistem skolovanja odnosno srednjeg obrazovanja jer navodno nema predmete koji ukazuju na osnovno srednje obrazovanje....jos je ona pricala mnogo toga ali ja sam samo pogledao u suprugu, blago smo se nasmejali, saslusali gospodju do kraja i seli kada nam je to rekla da sacekamo da nam vrate papire....tih 10 min cekanja bili su najveca tisina kojoj sam u zivotu prisustvovao a covek sam od crkve dakle bio sam na bas tihim mestima...:).....Nakon vracanja papira od strane istog sluzbenika naseg koji ih je i uzeo na pocetku rekao nam je tipa pa sto mi niste rekli da ste zavrsili ovu skolu ja bih vam rekao da ne pokusavate da ustedite novac bar...sreca pa imaju oni veliki prozori debeli jako....:)....I tako ja i moja tuzna supruga dovukli se do obezbedjenja oni kao jel sve u redu...mi kao ma jeste malo smo umorni i tako...krenusmo peske kuci koja je udaljena nekih 10 km od ambasade, sedosmo na kafu i tek onda pocesmo da se smejemo sami sebi....jer u principu i pored svega toga sto nas snaslo u celoj ovoj ekskurziji izgubili smo samo novac i nadu u neku mozda bolju buducnost koja moze da se nadje i na nekom drugom mestu ko je dovoljno jak da prezivi ovo....pa eto vec sada ja i supruga pijemo kafu, prisecamo se jucerasnjeg dana i cak se zezamo na kontu svega toga sto je jako dobro jer ipak zivot je jedan i ko zna koliko jos razocarenja i uspona nas ocekuje do kraja istog....a tek treba da ga zivimo....tako da ja sam i dalje tu sa vama za svaku vrstu pomoci koja vam treba jer sta je tu je....nekome je moralo i ovo da se desi pa eto mozda je neko bas nas izabrao...:)...da inace sam dobio sugestiju u ambasadi da zavrsim fax do 30 septembra sledece god i da se time kvalifikujem i da ce nam dati vize tako da mozda nesto i bude ko zna...ipak je sudbina cudo....:)...Ostajte mi zdravo do veceras posto idem malo da lutam pa se javljam....inace ne ocajavajte jer ovo sve i jeste samo formalnost ukoliko imate sve kako treba...
P.S. Tikice ostavljam tebi da me okrecis u nasoj tabeli jer glupo je malo da sam sebe farbam....cujemo se kasnije.
|
Ma daj............................................... .................................................. .................................................. .................................................. .......
Ali dobro jos uvek postoji nada... pogledaj sta se sve sa Vojom izdesavalo... i na kraju je sve ispalo dobro... knjigu u sake...
|
| miroslavj |
02.12.2015 10:52 |
Zao mi je Grabovac, veliki trud je ulozen, volja, snaga, zelja...drago mi je sto u svemu nadjes utehu i ispunjen si pozitivnom energijom. Ko zna zasto je "neko" hteo da bude tako, ko zna zasto je to dobro. Delim ovaj trenutak u mislima sa vama.
Pozz
|
| nikita61 |
02.12.2015 10:52 |
Uff, strasno. Ne znam sta bih rekla,Mnogo mi je zao sto ste prosli kroz ovo ruzno iskustvo, pogotovu sto ste uvek bili spremni da svakom pomognete ovde.Mozda je to i neki prst sudbine, neki znak da niste trebali da odete u ovom trenutku. Odmor, pa sto rece prethodnik knjiga u sake. Nista nije nemoguce ako se jako zeli.
|
| miroslavj |
02.12.2015 11:07 |
Slazem se, tri ispita, sta je to za tebe.
Pristajemo da te nema na sajtu u zamenu za spremanje ispita.
|
| Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:12. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.