![]() |
problem sa slikom
Pozdrav, novi sam na forumu i prvi put sam aplicirao ove godine za DV-2015.
Imam jedno pitanje u vezi slike i da li bi me mogli diskfalikovati zbog slike ? http://prntscr.com/1w3zsn da li je slika kompetentna za green card lottery? Problem predstavlja sama glava koja je približena više nego što treba i ostavljeno je manje prostora ispod i sa strana, hoce li to predstavljati problem jer u pitanju je dijete. :suure: hvala unaprijed svima na odgovorima puno mi znaci da znam da li da se nadam ili ne hihi :$ |
Imas foto validator, ubaci sliku pa proveri.
https://www.dvlottery.state.gov/photo.aspx |
Citat:
|
Pa da se nisi izfenirao pre slike, sve bi bilo ok :)
Salu na stranu, sve je ok, jedino ne znam zbog pozadine i senke, ali mislim da nece biti problema. |
Nazalost slika nije kako brosura nalaze jer glava po visini zauzima vise od 69% visine slike, bar po mojoj odokativnoj proceni (a treba da bude 50-69%) a racuna se od vrha glave racunajuci i kosu (The head height or facial region size (measured from the top of the head, including the hair, to the bottom of the chin) must be between 50 percent and 69 percent of the image's total height. The eye height (measured from the bottom of the image to the level of the eyes) should be between 56 percent and 69 percent of the image's height.) , ali opet verujem da ako vas izvuku nece praviti problem, jer se sve jasno vidi. Srecno!!
|
Citat:
|
Mora da se ide na Aljasku, grad se zove Delta Junction. Tamo se dobija smestaj i naravno posao. Svi troskovi su placeni.
|
Inace pretpostavljam da vas i to zanima, posao je u fabrici za preradu ribe, lososa uglavnom.
Jeste da cete smrdeti na ribu mesecima, ali je zato napolju -15 stepeni prosecna dnevna temperatura. |
Citat:
Vidim po nekim temama da su neki ljudi išli u grad koji žele i sami sebi kupoali avionsku kartu za grad u koji žele :) ne vjerujem da ce ovdje slati ljude https://www.google.hr/search?q=aljas...laska&tbm=isch :O :O pa ima li ovdje civilizacije uopšte šta je to, ja se ponadao da idem u Las Vegas, Chicago, Californiu... :O :( |
Ma losos ti ne gine :D
Salimo se malo, naravno :) Pitanje ti je bilo malo glupo (nemoj da se ljutis), pa vidim da se i cape011 nadovezao na moju salu. Mnogo njih samo dodje na ovaj forum i postavi gomilu pitanja tipa: "da li dobijam kucu tamo?", "da li mi nalaze posao i koji posao?", "da li placa ambasada avionsku kartu?", "Koja je najveca ptica? ORO :D".... Iscitaj lepo ovaj forum i pregledaj zvanicne sajtove koji se zavrsavaju sa ".gov" i bice ti sve jasnije :) |
Citat:
Ma joj prijatelju nije mi baš mozak ukljucen za šalu kada su ovakve stvari u pitanju, citao sam neke teme na forumu došao sam do nekog blagog zakljucka da neko vrijeme živiš kod nekih ljudi ili ti daju neki skroman stan dok se sam ne snadješ, ovo za grad sam shvatio da ideš u grad koji želiš i naravno sam sebi placas avionsku kartu :) Ispravi me ako griješim :) |
Nisi u pravu.
Ukoliko te izvuku, moraces da u ambasadi das adresu nekog kod koga ces biti. Ako nemas nikoga ko ti je bas blizak da bi te primio kod sebe, moras nekog ko ti i nije toliko blizak da zamolis da ti na njegovu adresu stigne GC i SSN. U tom slucaju moras da poneses vise para.... Ma polako, kad dobijes lako ces se snaci sta gde i kako. Imas 9 meseci do maja i izvlacenja, prelistavaj forum, iscitavaj sve teme i bice ti to mnogo jasnije. |
Citat:
Nadam se da me nece izbaciti zbog nekih nedostataka na slici moga malog sina :( |
Ako je slika prosla kroz onaj validator kao ispravna, nema razloga da te zbog toga diskvalifikuju.
Malo je nenormalno da oni "rucno" kontrolisu svih 125 000 slika :) Moja slika je nije bila savrsena, cak sam imao i senku sa desne strane na licu, bila je malo i mutna, pozadina ne bas cista. Slikao se sa 3 Mpx kamerom... Slika je prosla kroz validator, mene igrom slucaja izvukli i evo me sad cekam intervju :) Nemojte da se opterecujete sa tim stvarima. Ako prodje, prosla je ;) |
I ni slucajno da bacate pare na profesionalne fotografe. Ako sami ne znate, imate sigurno nekog prijatelja u komsiluku koji ce da vam sliku sredi da bude 600x600px i manja od 250kB.
Samo u krajnjem slucaju fotograf, ako vas bas mrzi da se cimate i imate dosta para koje ne znate kako da potrosite :) |
Citat:
|
Hvala puno, nadam se da ce sve biti kako treba.
Trema kida samo tako :) I tebi srecno u maju ;) |
Pise da slika ne smije da bude starija od 6 mjeseci- ee a kako ce oni znati je li starija??:ohman:
Mislim, imam sliku od prosle godine pa mi bezze opet da je radim. :suure: |
Proveravaju u bazi slika :==D: Oni brzopotezni programcici zlata vredni, bas kao u onim americkim krimi filmovima :==D:
Ako te izvuku i utvrde da si ipak imao sliku stariju od 6 meseci, mozes ovako da prodjes: http://www.youtube.com/watch?v=cAKc5VPfQ7Q . . . . . . . . . . sala mala, naravno :==D: |
Molim Vas za hitan odgovor!
Vec danima pokusavam bezbroj slika da smanjim u format 600 x 600 ali ne uspevam, ja upisem da zelim da bude 600x600 mps, i kada kliknem na OK, izadje mi da je smanjena na 544x600 npr. Da li jos neko ima ovaj problem i kako da ga resim, konstantno pokusavam sve moguce i ne uspevam :((((( Hvala unapred na odgovoru... |
|
Citat:
|
Sigurno negdje imaš opciju, nešto tipa: aspect ratio ili tako nešto. Probaj to da odčekiraš ili čekiraš, pa vidi.
A, možda ti je ipak najbolji ovaj alat sa sajta vlade. |
Citat:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 04:08. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.