ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Ulazak u SAD (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=216)

steficacvek 01.09.2008 14:57

Ulazak u SAD

Zamolila bih ove iskusnije, koji su već prošli sve ovo, da malo opišu izgledaju sve te imigracione procedure na aerodromu jednom kad stignemo na konačno odredište. Kako teče razgovor, koje dokumente traže, koliko vremena cijela procedura na aerodromu traje?

landlord 01.09.2008 15:20

pogledaj temu carina..

steficacvek 01.09.2008 20:41

sorry, nisam pazljivo pregledala sve teme. hvala!

Seekimo 22.01.2009 01:01

Evo malo iskustva sa JFK-a oko procedure ulaska u US,mora se stati u red sa ostalima koji imaju obicne turisticke vize.Samo za US drzavljane je poseban red a svi ostali u drugi.Kada smo došli do zene koja odredjuje na koji šalter da odemo rekla nam je broj šaltera i otišli smo tamo.Gledao sam u tog smrada i odmah mi se nije dopao,belac,zalizane kose,cvikeri,namrgodjen.Kada smo trebali da pristupimo salteru on je izašao iz svog box-a i nesto blenuo po brojevima na tim box-ovima.Nikako da nam mahne da pridjemo(nas četvoro inače),nakraju sam ja prišao i dao mu koverte i pasoše.Tada se smrad iskezio kao hijena.
Smrad:Stajali ste u dva reda.(naravno bez dobro veče)
Ja: Ne,stajali smo samo u 16-om,kao što nam je i rekla zena na kraju reda.
Smrad: NE,stajali ste dvoje u 16-om a dvoje u 17-om,video sam.
Ja: Ne,to nije tačno.
Smrad: JESTE(skoro pa se dere),video sam.
Tu je već opasno počeo da mi ide na onu stvar
Ja: I dobro,šta hoćete sad od nas?Hoćete da se vratimo skroz na kraj reda?
Smrad: Hoću samo to da raščistimo
Ja: Dobro,raščistili smo
Onda smo se gledali pravo u oči jedno vreme da bi konačno smrad uzeo one koverte u ruke i besno počeo da cepa omot i da prebira po papirima,zatim je uneo podatke u kompjuter udario pečate napisao broj i procedio kroz smrdljiva usta:go there(to je bio neki office)tamo smo seli i sačekali jedno 15 minuta,onda smo dali otisak kažiprsta,i to je bilo to.Ni dobro veče ni doviđenja.
Sutradan smo na Manhattan-u otišli u SSO i podneli zahteve za SSC.
Eto tako je to izgledalo na JFK-u.Posle nedelju dana smo se vratili za Bgd kao što smo i planirali.
Svima ostalima želim bolju dobrodošlicu u USA.

Veronika 22.01.2009 18:43

Ajme grozno.Bas mi je zao da ste tako prosli ,neponovilo se vise:(
To me podsjeca na nase carinike na granici s Slovenijom ...
A kad se opet vracate u Usa?

dreamerns 22.01.2009 20:41

Ja sam super prosao carinu i to....doduse ucinilo mi se da sam liku morao objasnjavati ocemu se sve radi, jer je stalno nesto zverao levo-desno i gleadao na sat.
U svakom slucaju, umeju biti krajnje neljubazni na tim aeorodromima (ja sam to doziveo kada sam isao za Kanadu).

Seekimo 22.01.2009 23:24

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Veronika (Poruka 6908)
Ajme grozno.Bas mi je zao da ste tako prosli ,neponovilo se vise:(
To me podsjeca na nase carinike na granici s Slovenijom ...
A kad se opet vracate u Usa?

Ponovo idemo na leto,odnosno na letovanje,jer kako vidim ,,ovih dana je Amerika samo za to dobra,,ali tada ću da biram na koji šalter ću ići u red.Idem strogo kod garagana,njih boli uvo za sve,gledaju samo da im što pre prodje radno vreme.

tapir.hr 23.01.2009 00:09

Koliko je ovo pouzdano otići i vratiti se nakon tjedan dana nazad? Neće po ponovnom ulasku biti problema pogotovo ako se vratite u ljeto kada više nije moguće ispuniti uvjet boravka od minimalno pola godine?

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Seekimo (Poruka 6877)
Evo malo iskustva sa JFK-a oko procedure ulaska u US,mora se stati u red sa ostalima koji imaju obicne turisticke vize.Samo za US drzavljane je poseban red a svi ostali u drugi.Kada smo došli do zene koja odredjuje na koji šalter da odemo rekla nam je broj šaltera i otišli smo tamo.Gledao sam u tog smrada i odmah mi se nije dopao,belac,zalizane kose,cvikeri,namrgodjen.Kada smo trebali da pristupimo salteru on je izašao iz svog box-a i nesto blenuo po brojevima na tim box-ovima.Nikako da nam mahne da pridjemo(nas četvoro inače),nakraju sam ja prišao i dao mu koverte i pasoše.Tada se smrad iskezio kao hijena.
Smrad:Stajali ste u dva reda.(naravno bez dobro veče)
Ja: Ne,stajali smo samo u 16-om,kao što nam je i rekla zena na kraju reda.
Smrad: NE,stajali ste dvoje u 16-om a dvoje u 17-om,video sam.
Ja: Ne,to nije tačno.
Smrad: JESTE(skoro pa se dere),video sam.
Tu je već opasno počeo da mi ide na onu stvar
Ja: I dobro,šta hoćete sad od nas?Hoćete da se vratimo skroz na kraj reda?
Smrad: Hoću samo to da raščistimo
Ja: Dobro,raščistili smo
Onda smo se gledali pravo u oči jedno vreme da bi konačno smrad uzeo one koverte u ruke i besno počeo da cepa omot i da prebira po papirima,zatim je uneo podatke u kompjuter udario pečate napisao broj i procedio kroz smrdljiva usta:go there(to je bio neki office)tamo smo seli i sačekali jedno 15 minuta,onda smo dali otisak kažiprsta,i to je bilo to.Ni dobro veče ni doviđenja.
Sutradan smo na Manhattan-u otišli u SSO i podneli zahteve za SSC.
Eto tako je to izgledalo na JFK-u.Posle nedelju dana smo se vratili za Bgd kao što smo i planirali.
Svima ostalima želim bolju dobrodošlicu u USA.

Seekimo 23.01.2009 01:01

kAKAV UVJET OD POLA GODINE?OBJASNI MI MALO TO.

Zana 23.01.2009 01:09

Pa misli se na pravilo da treba da provedes u zemlji minimum 6 meseci i jedan dan u toku kalendarske godine, u suprotnom mogu da ti oduzmu zelenu kartu kad budes probao da udjes ponovo. Naravno, to ne vazi ukoliko si uzeo takozvani "beli karton" koji dozvoljava da boravis van zemlje duze od godinu dana bez ikakvih posledica. Cak i sa drzavljanstvom (za naturalization) treba da nisi van zemlje duze od 5 godina, jer mogu da pokrenu postupak za oduzimanje drzavljanstva. Ja vec pisala negde, da je kada sam ja imala intervju, pevac grupe Ruz probao da izregulise to u ambasadi. Mislim da nije uspeo, nisam sigurna. Covek je izasao i nije se vratio te godine (cini mi se da se razveo) i nije mogao da udje posle toga u USA. Mislim da mu nije pomoglo ni to sto ima decu u USA. Eto, o tom uslovu se govori - pretpostavljam. Ako je nesto drugo pak - ispravite me.

tapir.hr 23.01.2009 01:15

Da tako je - na taj "pol godine" uvjet sam mislio. Ali vrlo lako moguće da to ograničenje ne vrijedi za prvu godinu, tj. za godinu za koju je izdana viza (u našem slučaju 2009). Eh, a to bih volio čuti - da li netko može potvrditi da je tako, štoviše da li se netko tako prešetavao u prvoj godini (godini vize) i da nije imao nikakvih problema.

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Žana (Poruka 6915)
Pa misli se na pravilo da treba da provedes u zemlji minimum 6 meseci i jedan dan u toku kalendarske godine, u suprotnom mogu da ti oduzmu zelenu kartu kad budes probao da udjes ponovo. Naravno, to ne vazi ukoliko si uzeo takozvani "beli karton" koji dozvoljava da boravis van zemlje duze od godinu dana bez ikakvih posledica. Cak i sa drzavljanstvom (za naturalization) treba da nisi van zemlje duze od 5 godina, jer mogu da pokrenu postupak za oduzimanje drzavljanstva. Ja vec pisla negde, da je kada sam ja imala intervju, pevac grupe Ruz probao da izregulise to u ambasadi. Mislim da nije uspeo, nisam sigurna. Covek je izasao i nije se vratio te godine (cini mi se da se razveo) i nije mogao da udje posle toga u USA. Mislim da mu nije pomoglo ni to sto ima decu u USA. Eto, o tom uslovu se govori - pretpostavljam. Ako je nesto drugo pak - ispravite me.

Seekimo 23.01.2009 01:28

Ovde su se pomešale malo babe i žabe,uslov od 6mes.+1dan,važi za sticanje prava na drzavljanstvo ,dakle toliko vremena moraš da provedeš tokom godine u USA da bi ti se ta godina računala kao jedna godina i tako pet puta za pet godina(30 meseci)i stičeš pravo na državljanstvo.
To sve nema veze sa green card.U propisima stoji da mozeš da budeš odsutan do godine dana(preko 12 mes.moraš da tražiš reentry permit)ali ipak u praksi da nebi imao problema treba da ulaziš u USA češće,odnosno sasvim je dovoljno na 6mes,

tapir.hr 23.01.2009 01:44

Eh, još ak imaš neki link na te propise? Nekako nisam baš siguran da se smije biti odsutan do godine dana. Čini mi se da je tako bilo po starim pravilima i ako me dobro sjećanje služi u ambasadi su mi rekli da se ne smije izostajati više od 6 mj, inače ode viza.

Ali za prvu godinu (godinu vize) bi mogli biti da nema ograničenja, ali nitko mi nije nikad 100% potvrdio da je uistinu tako.

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Seekimo (Poruka 6917)
Ovde su se pomešale malo babe i žabe,uslov od 6mes.+1dan,važi za sticanje prava na drzavljanstvo ,dakle toliko vremena moraš da provedeš tokom godine u USA da bi ti se ta godina računala kao jedna godina i tako pet puta za pet godina(30 meseci)i stičeš pravo na državljanstvo.
To sve nema veze sa green card.U propisima stoji da mozeš da budeš odsutan do godine dana(preko 12 mes.moraš da tražiš reentry permit)ali ipak u praksi da nebi imao problema treba da ulaziš u USA češće,odnosno sasvim je dovoljno na 6mes,

Zana 23.01.2009 01:45

Seekimo u pravu si za drzavljanstvo i resident status ali sudeci po njihovim zvanicnim saopstenjima to moze da ima veze sa green card i te kako (moze ali i ne mora, valjda se razlikuje od slucaja do slucaja. Mene prilicno ume da zbuni to njihovo "may"). Citat:

Maintaining Permanent Residence
Maintaining Permanent Residence You may lose your permanent residence status if you commit an act that makes you removable from the United States under the law in section 237 of the Immigration and Nationality Act. If you commit such an act, you may be brought before the immigration courts to determine your right to remain a Permanent Resident.

You may be found to have abandoned your permanent resident status if you:

Move to another country intending to live there permanently.
Remain outside of the US for more than one year without obtaining a reentry permit or returning resident visa. However in determining whether your status has been abandoned any length of absence from the US may be considered, even if it is less than one year.

Niko nije pomesao babe i zabe :) (obozavam taj izraz), samo te covek pitao kako si to regulisao. Ako si uradio Re-entry permit dovoljno je to da mu kazes, verovatno razmislja o istom :) Za drzavljanstvo znamo da se ne count godina u kojoj je neko bio van duze od 6 meseci, nego je ova situacija sa re-entry malo nejasna. Ja se licno nikada o tome nisam raspitivala jer mi nije bilo potrebno, ali opet - slusala sam kad su coveku saopstili da je izgubio zelenu kartu :)

landlord 23.01.2009 08:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Žana (Poruka 6915)
Cak i sa drzavljanstvom (za naturalization) treba da nisi van zemlje duze od 5 godina, jer mogu da pokrenu postupak za oduzimanje drzavljanstva. Ja vec pisala negde, da je kada sam ja imala intervju, pevac grupe Ruz probao da izregulise to u ambasadi. Mislim da nije uspeo, nisam sigurna. Covek je izasao i nije se vratio te godine (cini mi se da se razveo) i nije mogao da udje posle toga u USA. Mislim da mu nije pomoglo ni to sto ima decu u USA. Eto, o tom uslovu se govori - pretpostavljam. Ako je nesto drugo pak - ispravite me.

Zana, izvini ovo mi bas nije jasno. Kako ti mogu oduzeti drzavljanstvo, ako odes da zivis, ili radis u neku drugu zemlju? Mislio sam da kada dobijes drzavljanstvo da se ne moras smarati sa tim, da moras da budes u USA non stop.

Zana 23.01.2009 08:59

Eh Landlord, nije ni meni jasno iskreno da ti kazem... vidis da na kraju ipak nismo jednaki :( To se ne odnosi na one koji su rodjeni ovde, vec samo na nas koji prolazimo kroz proces naturalizacije. Receno mi je nakon dobijanja drzavljanstva da ako boravim duze van zemlje da vodim racuna da se vratim nazad bar jednom u 5 godina. Ja to posle proveravala na netu, i stvarno je tako pisalo. Ako treba link za reference, pronacicu opet :) Takodje postoje odredjene situacije (ja mislim da je u pitanju izdaja, terorizam i sl.) gde mogu da nam oduzmu drzavljanstvo, sto opet ne rade onima koji su rodjeni ovde. A i kad bolje razmislim ima smisla... ipak nam je drzavljanstvo "dato zbog dobrog vladanja" :grin:

landlord 23.01.2009 09:12

Ma ne ok jasno mi je da ti oduzmu drzavljanstvo ako nisi dobar decko,
ali da ti oduzmu drzavljanstvo npr. ako odes trbuhom za kruhom..
ili nesto sl. e to mi je malo beze..

Ne moras se muciti da postavljas linkove, imamo naseg prijatelja googleta za to.

Sloba_Kg 23.01.2009 09:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tapir.hr (Poruka 6918)
Eh, još ak imaš neki link na te propise? Nekako nisam baš siguran da se smije biti odsutan do godine dana. Čini mi se da je tako bilo po starim pravilima i ako me dobro sjećanje služi u ambasadi su mi rekli da se ne smije izostajati više od 6 mj, inače ode viza.

Ali za prvu godinu (godinu vize) bi mogli biti da nema ograničenja, ali nitko mi nije nikad 100% potvrdio da je uistinu tako.

Moja drugarica koja je dobila green card i usla prosle 2008 godine kaze da moze da boravi u srbiji do godinu dana. To su joj rekli u ambasadi, znaci da ne predje godinu. Ona je u januaru bila tamo (za novu godinu) i tek sad uzela i green card i SSN.
Kad je ulazila u usa (ovo joj je bio drugi put) pitali su je zasto toliko dugo nije bila, ona je rekla da studira ovde i da hoce da zavrsi fax i oni su rekli ok i pustili je regularno.

tapir.hr 23.01.2009 11:05

Ovo je već pravi primjer. :bravo:
Ako sam dobro shvatio, drugi put kad je ulazila, ulazila je bez green card-a? Samo s vizom u putovnici (koja međuostalim služi kao green card dok isti nije izdan)?

Veronika 23.01.2009 11:06

Meni vise nista nije jasno ,zvala sam ovaj tjedan ambasadu ,upravo da mi objasne u vezi boravka u Usa, sluzbenica na imigraciji mi je rekla sta je Sekimo napisala ,znaci mozes izbivati do 12 mjeseci sve preko ,re entry, iako ,rekla je iskreno to ne preporucuju ,ali za nedaj Boze bolest kad znas da neces doci treba ga uzeti. U slucaju ako nisi 6 mjeseci u Usa ne stjeces pravo za drzavljanstvo i oduzujes si...Isto tako rekla je ako si npr.3 godine u Usa i 4 godinu ne budes 6 mj. sve se ponistava i sve ispocetka se broji za drzavljanstvo ,znaci opet 5 godina al se ne gubi status.To je ona rekla,al vidim od vas drugacije informacije.Ma nemam pojma vise ...

tapir.hr 23.01.2009 11:20

Ja sam nekoliko dana nakon dobivanja vize pitao da li mogu da uđem prvi put na samo tjedan ili dva kako bi se pokrenuo postupak izdavanja green card-a i ssn-a, a zatim da nakon nekoliko mjeseci ponovno uđem s tim da onda ostajem.
Gospođa iz ambasade mi je odgovorila da u teoriji to tako funkcionira i da se nada da je i u praksi tako. - Sve skupa mi to izgleda kao jedno sivo područje i s obzirom na ovlasti imigracijskog službenika na granici da vas vrati, ne čini mi se baš 100% pouzdano (mada ipak vrlo vjerojatno da ne bi trebalo biti problema).

Leona 23.01.2009 12:51

A ja imam informaciju da se ne smije biti vise od 6 mjeseci van SAD-a.
Znaci svi imamo razlicite informacije:grin: interesantno.
Imal iko 100% pouzdan info? Mozda je razlicito od drzave do drzave (iako sumnjam):wacko:
Ako se moze godina dana to bi bilo super, jer bih onda mogla zavrsiti fax ovdje.
Naravno ako dobijem ove ili neke iduce god:grin:

Macedonia Ohrid 23.01.2009 13:06

Sestra moje sopruge dobila je na zelenu lutriju pre 4.5 god. KAd je tada prvi put usla u USA ostala je samo mjesec dana (dok je dobila GC i SSN) i onda se vrnula u Makedoniju. Ostala je ovde 3 mjeseci pa opet se vratila u USA. Nakon dve godine boravka tamo, dosla je ovde samo na dve nedelje i toliko. Sad u avgustu treba da dobije americki pasport.
Znam samo to da moras biti najmanje 6 mjeseci godisnje u USA, da nakon 5 pune godine dobijes drzavjanstvo.

Seekimo 23.01.2009 16:52

Iz mog primera ,,ulazak u USA,,vidite da problem moze da nastane niizčega,naravno kad naidjete na budalu,ali,, nikako nesmete dozvoliti da vas budala spusti na svoj nivo,jer tu je ona nepobediva,,.
Znači jedno je zakon a drugo je praksa.Zakon smo već definisali i tu nema nagadjanja.Praksa je problem...,i ona zavisi od ,,budala,,poenta je da ako dodjete u problematičnu situaciju neodustajte lako,nemojte naravno biti ni bezobrazni jer ipak su oni vlast ali nemojte se nipošto ponašati ,,asskisse,,.Postoji jedan proveren način ukoliko ste ostali ipak duže u svojoj zemlji(van Amerike) a nemate re-entry permit,to je da izvadite nov pasoš i sa njim krenete nazad za USA,nema načina da vas provale koliko ste bili odsutni osim ako se sami neizletite.Ima još načina ali nije sve za javnu raspravu.Pozzz

Zivkovic_NIS 23.01.2009 21:20

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Macedonia Ohrid (Poruka 6940)
Sestra moje sopruge dobila je na zelenu lutriju pre 4.5 god. KAd je tada prvi put usla u USA ostala je samo mjesec dana (dok je dobila GC i SSN) i onda se vrnula u Makedoniju. Ostala je ovde 3 mjeseci pa opet se vratila u USA. Nakon dve godine boravka tamo, dosla je ovde samo na dve nedelje i toliko. Sad u avgustu treba da dobije americki pasport.
Znam samo to da moras biti najmanje 6 mjeseci godisnje u USA, da nakon 5 pune godine dobijes drzavjanstvo.

A da li se racuna , vreme u tih 5 god, koje provedes van USA !?
to jest, vreme provedeno u domovini, da li se racuna u tih 5 god !?
Naravno, ako postujes , taj minimum 6 meseci !?

Mislim da ce te me razumeti !?

Macedonia Ohrid 23.01.2009 21:32

Racuna se i to vreme ali da ne budes odsutan vise od sest meseci godisnje u svojoj domovini.
Mislim da sam dobro napisao

dele506 25.02.2009 14:39

Cekanje na imigracijskom

Pozdrav svima

Rezerviramo kartu za polazak a posto neidemo direktno za grad u kojem cemo biti trebao bi iskustva od onih koji su to prosli.
Zvao sam ambasadu i rekli su da neznaju koliko ce trajati to na imigracijskom, mi imamo 2h do sljedeceg leta, pa me zanima dal cemo stici to obaviti tako da ne propustimo let.
Molio bih one koji su to prosli da napisu koliko su se vremena zadrzali na imigracijskom dok sve nije bilo gotovo?

Prvo sljetanje je Washington D.C.

Hvala

dreamerns 25.02.2009 15:06

ufff.....2h je jako malo. Ja sam jedva postigao 1:45h u Londonu, a trebao sam samo da presedam. Fora je da je JAT-ov let kasnio bar pola sata.....takve stvari se desavaju...i to cesto. Generalno, aerodromi su dosta veliki....treba vremena samo da nadjes gde treba da presednes (pogotovo ako moras na drugi terminal....sto je velika verovatnoca, jer prelazis sa internacionalnog na lokalni let). Imigraciono traje 15 minuta....ako si prvi na redu i ako svi tacno znaju sta treba da rade. Na to ne mozes racunati, a niko ovde ti ne moze reci koliki je red. Ja sam u Chicago cekao preko 2h samo imigraciono.

kaneolopa 25.02.2009 15:06

Bice vam jako tesno .,... sve zavisi od guzve na samome aerodromu i od guzve na imigracionom... ali shta da vam kazem bice vam onako dosta tesno... koliko se ja secam nama je taj proces dosta dugo trajao.

stizeljeto 25.02.2009 17:08

Mi smo sletili u Philadelphiju i let je kasnio u dolasku, do iduceg leta je ostalo umjsto dva samo malo vise od sata vremena. Na imigraciji je bilo oko desetak ljudi u prostoriji, ali ima nekoliko saltera pa smo relativno brzo dosli na red. Mislim da je trajalo oko pola sata i onda smo trcali kroz aerodrom s malim djetetom da dodemo do mjesta gdje nas je trebala cekati prtljaga. Sva je bila izgubljena, samo su djecja kolica bila tamo. Ona su nam pomogla da ostatak aerodroma do naseg gatea proklizimo brze i stigli smo na posljednji poziv nasih prezimena na sljedeci let.

Zeznuto je kad imas presjedanje, Washington je jedan od glavnih aerodroma gdje dolaze imigranti, iako vjerojatno nema guzve kao Chicago, New York ili LA, medutim opet ce biti tijesno. Probajte naci let sa malo vise vremena, recimo tri sata izmedu, a ako ne nadajte se da cete stici. Nas je malo usporio i dvogodisnji sin, to je bilo natezanje, vjerujem ako ste sami da ce to ici brze.

dreamerns 25.02.2009 19:26

U Chicago imas vise saltera za prvi prolaz, ali kada dodje imigraciono...samo jedan. Mi smo bili negde 20 na redu...trajalo je ubi boze dugo...ma sigurno 2 sata nam je sve trebalo. Tako da....sve zavisi od aerodroma, vremenskih prilika i kolicine emigranata u tom momentu, ali 2 sata je svakako jako tesno

xeg 25.02.2009 20:53

Mi imamo 2:30 za DC, ako ne stignemo verujem da cemo zakasniti:grin:

Dida 25.02.2009 21:04

Q

čini mi se da nešto fulam :blink: nama je ona fina djevojka iz ambasade rekla da mi sa svojim bijelim kovertama idemo na ulaz/izlaz za american citizens...

u čemu je kvaka?

kaneolopa 25.02.2009 21:15

Citat:

nama je ona fina djevojka iz ambasade rekla da mi sa svojim bijelim kovertama idemo na ulaz/izlaz za american citizens...

u čemu je kvaka?
Da ides kroz izlaz i ulaz za america citizens ali pre toga prvi put kada ulazish moras da odes i na salter za emigrante i da se javish cikama iz imigracionog (paznja: bilo kakvu promenu u imenu, adresi i ostalo obavezno prijaviti incae moze da vam zaluta GC)... njima predajes te koverte :D

Seekimo 26.02.2009 00:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Dida (Poruka 7768)
čini mi se da nešto fulam :blink: nama je ona fina djevojka iz ambasade rekla da mi sa svojim bijelim kovertama idemo na ulaz/izlaz za american citizens...

u čemu je kvaka?

U NYC-u se ide na šalter gde idu i svi ostali sa turističkim vizama(dakle ne na salter za citizense)tu čovek otvori koverte pečatira pasoš i pošalje te u office na davanje otiska prsta(samo kažiprst)i tada je stvar završena.Ukupno čekanje oko 45min,ali nije bila gužva kakva zna da bude.

Dida 26.02.2009 09:05

hvala svima :)

ma i meni je bilo odveć nevjerovatno to odmah "american citizens"... mi ćemo aBd drito na Chicago, pa će nam se sve samo reći..

steficacvek 26.02.2009 09:12

Pitanjce i od mene :)
Koju proceduru prolazimo na prvom aerodromu na koji sletimo u USA (POE), a koju onda na krajnjem odredištu?

landlord 26.02.2009 09:13

Malo pretrazi to za prvi ulazak (POE) to je dreamer vec opisao.... a ovaj drugi ides odmah za cit. u te niko ne pegla..

steficacvek 26.02.2009 09:45

Thanks! Vidjela sam dreamerov post, ali kontam vjerovatno je njemu Chicago i bio POE, pa nije ni imao takvu situaciju. Znaci na prvom aerodromu zavrsavamo cijelu proceduru i predajemo kovertu sa podacima?

landlord 26.02.2009 09:47

Da na prvo aerodromu u USA sve zavrsavas.. na drugom ti je kao da si tamo vec godinama..:)

Ma vjerovatno trajanje te procedure zavisi i od frenkventnosti aerodroma i sl.
Zato je preporucljivo traziti razmak izmedju letovad a je sto duzi..

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 14:06.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.