nocturno |
20.10.2009 20:29 |
Potrebne Vakcine
Zdravo ljudi!!! :obrva:
Da li znate koje je vakcine potrebno primiti?
Ja sam primio sve vakcine koje je trebalo i koje su predvidjene zdravstvenim propisima u Srbiji.
Nazalost, ne posedujem nikakvu evidenciju o tome.
Na linku http://travel.state.gov/visa/immigra...inations_are_1
sam nasao sledeci spisak vakcina:
* Acellular pertussis
* Hepatitis A
* Hepatitis B
* Human papillomavirus (HPV)
* Influenza
* Influenza type b (Hib)
* Measles
* Meningococcal
* Mumps
* Penumococcal
* Pertussis
* Polio
* Rotavirus
* Rubella
* Tetanus and diphtheria toxoids
* Varicella
* Zoster
Hvala puno!!!!!
|
Good Spirit |
20.10.2009 23:25 |
Ako ne znaš gde ti je karton a neko ti zahteva da imaš sve vakcine (npr. mojoj devojci su tražili šta je primila jer radi u labaratoriji sa virusima), jednostavnom analizom krvi oni će videti koja antitela imaš a koja ne.
Mada čak i da imaš evidenciju moraš da ideš kod lekara koji će da ti napše nazive i datume kada si prmio na latinskom ili engleskom i da overi.
|
tamacharly |
21.10.2009 10:20 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik nocturno
(Poruka 12021)
Zdravo ljudi!!! :obrva:
Da li znate koje je vakcine potrebno primiti?
Ja sam primio sve vakcine koje je trebalo i koje su predvidjene zdravstvenim propisima u Srbiji.
Nazalost, ne posedujem nikakvu evidenciju o tome.
Na linku http://travel.state.gov/visa/immigra...inations_are_1
sam nasao sledeci spisak vakcina:
* Acellular pertussis
* Hepatitis A
* Hepatitis B
* Human papillomavirus (HPV)
* Influenza
* Influenza type b (Hib)
* Measles
* Meningococcal
* Mumps
* Penumococcal
* Pertussis
* Polio
* Rotavirus
* Rubella
* Tetanus and diphtheria toxoids
* Varicella
* Zoster
Hvala puno!!!!!
|
kad ides na ljecnicki doktor ce po godinama odrediti sto ti treba. ja ni supreg nismo imali kartone . suprug je preko 40 i primio je samo tetanus a ja sam ispod 40 tako da sam morala i tetanus i polio i mpro. za klince sam imala kartone ali zenska djeca od 15-25 moraju primiti hpv.
|
i MM i ja smo bili ispod 40 kad smo primali vakcine i oboje smo dobili tetanus i hepatit B.
cerka nije primila nista, tada je imala 2 godine samo su joj prepisali iz kartona za vakcinaciju sve sto je do tada prmila
pregled je radjenu u beogradu
|
nocturno |
22.10.2009 18:06 |
Hvala vam mnogo na informacijama!!!! :-)
Uzivajte!
|
Smith6000 |
17.02.2010 08:04 |
Ja sam pokusao da se raspitam šta mi sve treba od vakcina, da ne bih morao da platim više od 110$, ali na kraju mi dala MMR, iliti MRP kod nas koja kosta 2800 :ohman:
Koliko sam se raspitao kod doktorice, MMR i tetanus se daju svima, tetanus se ne prima ako ste ga primili u zadnjih 10 godina.
MMR vakcina se daje sa 12-18 meseci, a revakcinacija sa 4-6 godina. Ja sam primio 2x, ali mi je rekla da ako nisam primio u zadnjih 10 godina, onda moram; iako ta vakcina nema nikakav efekat, pošto se to jedino daje deci.
Ja sam pre lekarskog hteo da se raspitam kod moje doktorice da li ja to mogu da primim, ali mi je rekla da se u Srbiji odraslima to ne daje.... tako da se spremite da je dobijete... iako je debilmo uopće da je daju, kad efekta nema. :wtf:
...moj savet je da pitate doktoricu da je dobijete, kao i tetatus, da platite manje. ;)
|
dreadnot |
23.02.2010 10:06 |
Ja sam pokusao da pitam i da se ubedjujem, ali sta to vredi kad ona popunjava vakcinalnu potvrdu i ako ne primis moze da ti pravi problem kod ulaska. Predpostavljam da je i tebi, kao verovatno i svima napomenuti da se ta potvrda sa primljenim vakcinama cuva kao oko u glavi jer bez nje ides u karantin po ulasku i samo pravis sebi komplikacije. Zato odvojte dodatne parice, pa makar vam dali destilovanu vodu, tako je jednostavnije jer propisi to zahtevaju. Ili, ako imate nekoga u zdravstvu, izvadite potvrdu da ste vakcinisani protiv tetanusa pre par godina i eto olaksice...
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot
(Poruka 14215)
Ja sam pokusao da pitam i da se ubedjujem, ali sta to vredi kad ona popunjava vakcinalnu potvrdu i ako ne primis moze da ti pravi problem kod ulaska. Predpostavljam da je i tebi, kao verovatno i svima napomenuti da se ta potvrda sa primljenim vakcinama cuva kao oko u glavi jer bez nje ides u karantin po ulasku i samo pravis sebi komplikacije. Zato odvojte dodatne parice, pa makar vam dali destilovanu vodu, tako je jednostavnije jer propisi to zahtevaju. Ili, ako imate nekoga u zdravstvu, izvadite potvrdu da ste vakcinisani protiv tetanusa pre par godina i eto olaksice...
|
I meni je doktorka posle pregleda iskopirala onaj papir iz zapecacene koverte u kome pise koje vakcine sam primio i rekla mi da ga cuvam, stim sto sam primio dve vakcine i rekla mi je da ako ne primim te dve ovde da cu morati da primim na aerodrom stim sto se po njenim saznanjima iz proslosti to moze da traje i par sati cekanja. Jos mi je rekla da ga nosim sa sobom kad god budem iso kod lekara u pocetku da mi unesu u karton.
|
Smith6000 |
02.03.2010 16:27 |
Bez uvrede za doktoricu, ako cita ovo.. ali taj formular je "ofrlje" odradjen. Prvo, napisala je da je "Vaccine history incomplete", sto nije tacno, posto sam joj doneo ceo karton, + treba da u taj formular upise sve te vakcine koje sam dobio u proslosti, ali nije.... dala mi samo one koje bas bas traze.
Ako imate karton vakcina, ponesite ga, radi svoje arhive, ako vam u nekoj buducnosti doktor bude trazio, a onaj papir sto nam je dala, nek vam bude blizu pasosa u licnoj prtljazi pri ulasku u SAD. :suure:
|
Citat:
(Poruka 14215)
Ja sam pokusao da pitam i da se ubedjujem, ali sta to vredi kad ona popunjava vakcinalnu potvrdu i ako ne primis moze da ti pravi problem kod ulaska.
|
Zdravo dreadnot!
Hteo bih da te pitam u vezi cega si pokusao da se ubedjujes, je li u vezi toga da ti ne daju vakcine koje si, kako u kartonu stoji, vec primio? Ja kapiram da je njima verovatno u interesu da ti "prodaju" neku vakcinu i ja bih rado njima platio recimo tih par vakcina koje uglavnom svima daju kako sam procitao ali da mi ne ubrizgavaju u krvotok ko zna kakva sranja. Da li mislis da bi takav dogovor bilo moguce postici racunajuci da im takve stvari sigurno nisu strane pogotovo sto je u pitanju privatna klinika?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mihajlo
(Poruka 14401)
Zdravo dreadnot!
Hteo bih da te pitam u vezi cega si pokusao da se ubedjujes, je li u vezi toga da ti ne daju vakcine koje si, kako u kartonu stoji, vec primio? Ja kapiram da je njima verovatno u interesu da ti "prodaju" neku vakcinu i ja bih rado njima platio recimo tih par vakcina koje uglavnom svima daju kako sam procitao ali da mi ne ubrizgavaju u krvotok ko zna kakva sranja. Da li mislis da bi takav dogovor bilo moguce postici racunajuci da im takve stvari sigurno nisu strane pogotovo sto je u pitanju privatna klinika?
|
Iako pitanje nije bilo upuceno meni moram nesto da primetim. Ne verujem da bi bilo ko normalan rizikovao da zbog par hiljada dinara izgubi tako lepo namesten posao kao sto je petnaestominutno pregledanje buducih useljenika u USA za 110$ po glavi. Mene recimo interesuje sta to kosta 60$ za decu ispod 15 godina, kada njih rengenom ne slikavaju i ne vade im krv za test na HIV.
|
pekka,
Meni je drago sto ne mogu iz licnog iskustva da ti potvrdim koliko u bolnicama (i drzavnim i privatnim) uzimaju pare za sve i svasta, ali mozes da pitas bilo koga ko je usled vecih zdravstvenih problema bio prinudjen da obilazi brojna vrata po raznim bolnicama i apsolutno sam siguran da ces dobiti isti odgovor a to je da bez para (ne racunajuci konkretne troskove lecenja) mozes samo da se "slikas".
|
dreadnot |
03.03.2010 09:45 |
Mihajlo, ne ubrizgavaju u krvotok vec u misic... mada zavrsi u krvotoku... ali ne brigaj, sve da je i destilovana voda, nije strasno. Navukao narod straha od svih ovih prica sa vakcinom protiv novog gripa, pa se svega boji. Nema potrebe. Ne verujem da je moguce da ispregovaras da platis a da ti nista ne daju, sta ce im takva zajebancija, posle da izgube ovako dobar izvor prihoda. Ono sto kosta je lekar i njegovo znanje i moc da popuni potrebnu dokumentaciju.
E, sad ono najlepse - iako pise da te testiraju na HIV i to ti naplate, radi se samo test na sifilis, a doktorka te pita "Da li ste bili na bilo koji nacin izlozeni mogucij infekciji HIV virusom?" Eto, to je test na HIV!!!!????
|
Citat:
(Poruka 14408)
Mihajlo, ne ubrizgavaju u krvotok vec u misic... mada zavrsi u krvotoku... ali ne brigaj, sve da je i destilovana voda, nije strasno. Navukao narod straha od svih ovih prica sa vakcinom protiv novog gripa, pa se svega boji. Nema potrebe. Ne verujem da je moguce da ispregovaras da platis a da ti nista ne daju, sta ce im takva zajebancija, posle da izgube ovako dobar izvor prihoda. Ono sto kosta je lekar i njegovo znanje i moc da popuni potrebnu dokumentaciju.
E, sad ono najlepse - iako pise da te testiraju na HIV i to ti naplate, radi se samo test na sifilis, a doktorka te pita "Da li ste bili na bilo koji nacin izlozeni mogucij infekciji HIV virusom?" Eto, to je test na HIV!!!!????
|
Nisam sigurna zasto je test radjen jer su od 4. januara na snazi nova pravila za HIV testiranje, odnosno HIV test vise nije obavezan za izdavanje imigracione vize niti HIV virus moze biti razlog za odbijanje vize. Moguce je da nisu stigli da za kratko vreme obnove procedure, ili da je dopis bio upucen pre izglasavanja zakona prosle godine. U svakom slucaju mislim da ce vrlo brzo ovaj deo biti izuzet iz medicinskih pregleda.
|
Citat:
(Poruka 14408)
|
Ma mene je samo zanimalo oko cega si ti konkretno pokusao da se ubedjujes (na sta mi nisi ni dao odgovor) cisto da vidim koliko su "zategnuti", a ovo sto sam posle pisao o eventualnoj mogucnosti da i te neophodne vakcine budu tretirane kao i HIV test (kako si opisao da ga tretiraju) je samo moje razmisljanje i naravno da nisam mislio na zvanicni dogovor sa glavom klinike ili nesto tako vec znas kako to obicno ide, "ispod ruke", interni dogovor sa tim ko ti daje vakcinu i upisuje i sl.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik pekka
(Poruka 14402)
Iako pitanje nije bilo upuceno meni moram nesto da primetim. Ne verujem da bi bilo ko normalan rizikovao da zbog par hiljada dinara izgubi tako lepo namesten posao kao sto je petnaestominutno pregledanje buducih useljenika u USA za 110$ po glavi. Mene recimo interesuje sta to kosta 60$ za decu ispod 15 godina, kada njih rengenom ne slikavaju i ne vade im krv za test na HIV.
|
deci se meri visina, tezina, radi se palpatorni pregled zlezda,meri pritisak.
mislim da joj nista vise nisu radili, ne mogu da se setim bije bilo tako skoro. tada je imala dve godine.vakcine su joj samo prepisali iz kartona vakcinacije, nista nije primila. deci se ne vadi krv niti im se slikaju pluca.
|
dreadnot |
04.03.2010 10:21 |
Pokusao sam da je ubedim da sam relativno skoro (unutar 10 godina) dobio vakcinu protiv tetanusa, ali se nisam previse trudio da istrajem u tome, jer nisam imao nikakvih dokaza
@Zana - verovatno znaju za nova pravila, ali kada bi objavili da vise zvanicno nema testa na HIV, verovatno bi morali da smanje cenu... a zasto bi?
|
Mv2Player |
17.09.2010 08:01 |
Procitao sam skoro sva iskustva sa lekarskog pregleda i hvala onima koji su to iskustvo napisali na forumu jer je mnogo lakse spremiti se za pregled na kome odprilike znas sta te ocekuje. Jos nemam zakazan intervju, a ni lekarski ali hocu da se informisem na vreme. Ostalo mi je nerazjasnjeno oko vakcina?
- Neko je napisao da Vakcinacioni karton nije neophodan za lekarski pregled jer doktori analizom krvi mogu da utvrde koja antitela imas u krvi tj. koje si vakcine primio i da ti daju samo one koje nisi.
- Drugi su napisali da je bolje imati vakcinacioni karton da ti ne bi davali vakcine koje si vec primio jer ne veruju na rec.
Najmerodavnije je da pozovem kliniku i pitam da li je vakcinacioni karton neophodan, ali svejedno sta mi oni odgovorili ja taj karton nemam i ne mogu da ga pribavim pa me interesuje iskustvo onih koji su uspesno zavrsili lekarski pregled bez vakcinacijskog kartona.
- Sta je stvarno potrebno za lekarski pregled (pasos? knjizica? zdravstveni karton? vakcinacioni karton? novac u dinarima ili dolarima ili uplatnica?)
- Sta se desava ako mi na lekarskom zatraze vakcinacioni karton a ja kazem da to nemam? Da li to onda "komplikuje" stvari i na koj nacin?
- Da li ce mi zbog toga sto nemam taj karton doktor dati sve vakcine kako bi on sebe osigurao ili cu proci kao i oni koji imaju taj karton?
- Koliko, i da li je stetno, primiti 2 puta istu vakcinu?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Luna
(Poruka 18450)
I meni to deluje ok, ali najbolje da sama procenis.
Score, srecno na lekarskom!
|
Hvala, eto i to ja sada iza nas...
Uradismo X-ray, vadili krv (iz prsta samo, kakvo DIVNO inznedenje!!?) radi testa na sifilis, kuckakli pipkali, ispitivali i... htedose da nam svima, pa cak i deci (!?) dalu vakcine - hepatitis B i jos nesto. I tu ja napravim potez koji mozda preokrene celu ovu moju "dobitnicku" pricu u gubitnicku, ali sta je tu je, drugacije se nije moglo.
Pise lepo da je moguce traziti izuzece iz religijskih i moralnih razloga i mi to uradismo. Neki ljudi, kazu, traze waiver za X-ray...
Dobismo cetiri lepe zapakovane koverte, "out of limits", znaci ne otvaraj inace...
Bas me zanima sta je unutra osim kopije lekarskog izvestaja? A sa lekarkom sam se sit ispricao o milion stvari koje i imaju i nemaju nekiakve veze sa njenim poslom. Prijatna neka zena, mada veoma professionalna....
Pa sad, ako je amerima najbitnija stvar dal cu ja da trazim waiver za vakcine ili ne, a nista drugo pozitivno (a ima i toga koliko hoces) ne igra ulogu, onda mogu lepo da uzmu tu svoju GC i da je strpaju u odredjeno mracno mesto.. .nije meni lose ni ovde... ali nadajmo se da su razumni ljudi i da ce sve biti u redu.
Videcemo, cuce se!
|
Vuvuzela |
01.10.2010 23:31 |
Citat:
Uradismo X-ray, vadili krv (iz prsta samo, kakvo DIVNO inznedenje!!?) radi testa na sifilis, kuckakli pipkali, ispitivali i... htedose da nam svima, pa cak i deci (!?) dalu vakcine - hepatitis B i jos nesto. I tu ja napravim potez koji mozda preokrene celu ovu moju "dobitnicku" pricu u gubitnicku, ali sta je tu je, drugacije se nije moglo.
|
ee Score nisi me poslusao! U onom DS 230 (ili koji je vec broj) medju skupinama koje ne mogu dobiti vizu jasno je navedeno da oni koji ne prilože dokaze o primljenim vakcinama koje propisuju US zakoni, nisu podobni za izdavanje vize (zajedno s osudjenicima, dilerima i teroristima). nije mi jasno?? Pa znao si od pocetka sto sve treba proci za GC!? Uistinu mislim da si sad sve bacio u vodu!
Iskreno se nadam da sam u krivu i zelim ti svu srecu, ali... Hm, ne znam sto te ceka
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Vuvuzela
(Poruka 18474)
ee Score nisi me poslusao! U onom DS 230 (ili koji je vec broj) medju skupinama koje ne mogu dobiti vizu jasno je navedeno da oni koji ne prilože dokaze o primljenim vakcinama koje propisuju US zakoni, nisu podobni za izdavanje vize (zajedno s osudjenicima, dilerima i teroristima). nije mi jasno?? Pa znao si od pocetka sto sve treba proci za GC!? Uistinu mislim da si sad sve bacio u vodu!
Iskreno se nadam da sam u krivu i zelim ti svu srecu, ali... Hm, ne znam sto te ceka
|
Ne znam ni ja , brate, ali smatrao sam a i dalje smatram da je cena bila prevelika.
Mislim, ako postoji legalizovani waiver, onda znaci postoji i sansa da se cela stvar uradi i bez vakcina. Inace, zasto samo ne reci nema waiver, uzmi sa vakcinama ili ostavi? Zar ne? Ili je ceo waiver u DV samo farsa? Ne verujem...mada ko zna? Ma videcemo za ...23 dana!
|
Ne znam šta je razlog odbijanja za vakcine?! Da li je to neki strah od posledica, princip ili šta već? Preglede tog tipa ili vakcine ti mogu bilo gdje zatražiti i kad dođeš tamo, ako si ne daj bože bolestan, tako da ne vidim svrhu čuvanja od nečeg što je realnost u svijetu medicine.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik lenhi
(Poruka 18480)
Ne znam šta je razlog odbijanja za vakcine?! Da li je to neki strah od posledica, princip ili šta već? Preglede tog tipa ili vakcine ti mogu bilo gdje zatražiti i kad dođeš tamo, ako si ne daj bože bolestan, tako da ne vidim svrhu čuvanja od nečeg što je realnost u svijetu medicine.
|
Ako ne razumes zasto sam to uradio pored sve ove diskusije ovde na tu temu, ne verujem da ti mogu bolje objasniti. Dalje, u DS-230 Part II, se kaze:
" Except as Otherwise Provided by Law, , Aliens Within the Following Classifications are Ineligible to Receive a Visa. - ...who has failed to present documentation of having received vaccination in accordance with the US Law....."
"Otherwise provided by law" je legal waiver, zar ne? Tako da sam jos uvek u zakonom dozvoljenoj "teritoriji"...druga stvar je da li ce se njima to svideti pa ce me odbiti jer pametujem, ili ce mozda misliti da su neki drugi kvaliteti ili osobine koje posedujemo vaznije od toga...
|
Svakako da je to tvoje pravo da činiš što želiš. I sam mislim da farmaceutska mafija vlada na sve strane, samo ne znam kako želiš ići u tu zemlju koja te tjera na nešto "nemoralno" a u startu se boriš protiv toga. Onda ćeš po toj logici stalno imati otpor i probleme tamo smatrajući nešto zavjerama, iskorišćavanjem i tome slično. Ko može nešto takvoj sili?! Ili prihvatiti ili se povući. Dobro ti i sam kažeš da ne mora sve po svaku cijenu.
Pozdrav!
|
Konacno je zavrsen i lekarski pregled. Bili smo u Smiljanicevoj. Juce smo zena i ja dali krv i snimali pluca. Nosili smo nase i decije pasose i slike i dali 340$. Danas smo svi isli da uradimo ostatak pregleda. Za decu sam imao kartone o primljenim vakcinama, a nas dvoje smo dobili po dve vakcine. To zadovoljstvo nas je kostalo "samo" 7200 dinara. Ko moze, bolje da nabavi neke dokaze o vakcinama da bi izbegao dobijanje i placanje istih.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bode
(Poruka 18487)
Konacno je zavrsen i lekarski pregled. Bili smo u Smiljanicevoj. Juce smo zena i ja dali krv i snimali pluca. Nosili smo nase i decije pasose i slike i dali 340$. Danas smo svi isli da uradimo ostatak pregleda. Za decu sam imao kartone o primljenim vakcinama, a nas dvoje smo dobili po dve vakcine. To zadovoljstvo nas je kostalo "samo" 7200 dinara. Ko moze, bolje da nabavi neke dokaze o vakcinama da bi izbegao dobijanje i placanje istih.
|
Mi smo platili juce 245 US$ za nas cetvoro (Budimpesta)!? Bre, ala deru kod nas! I plus vakcine? Stvarno...
Nama su hteli i deci da daju Hepatitis B vakcine, iako su imali uredne vakcinacijske knjizice....kaze, datumi nisu bili citljivi?!?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bode
(Poruka 18487)
|
mislim da to nema veze sa kartonom vakcinacije, jer ranije generacije nisu dobijale vakcinu protiv hep B koju ste vi sad primili i drugu ste dobili protiv tetanusa
tako da to svakako ne moze da se izbegne
srecno!!!
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dmi
(Poruka 18502)
..... jer ranije generacije nisu dobijale vakcinu protiv hep B koju ste vi sad primili i drugu ste dobili protiv tetanusa
tako da to svakako ne moze da se izbegne
srecno!!!
|
...ne bih bio tako siguran...ja ovde pokusavam da postanem (ili vec jesam) singularity.
|
Ja bih zamolila clanove foruma da osim svog licnog misljenja sta je dobro a sta ne, malo cesce podele konkretne informacije. Da, ovo jeste prebacivanje - jer smo imali ovde sledece slucajeve:
Clan Foruma: Dobili smo u Kaliforniji osiguranje za decu posle nedelju dana
Clanovi Foruma: Molimo te kazi kako i sta je sve potrebno
Clan Foruma: Ne znam, ne secam se sad forme, otisli smo znate tamo gde se to predaje, nisam ja to popunjavala
Zana: Jel' mozes da pitas tog ko ti je pomogao samo koji deo Socijalnog je u pitanju pa cemo da nadjemo dodatne informacije sami?
Clan Foruma: Ne mogu stvarno, ne znam...
Tako isto u vezi ostalih stvari (poslovi vozaca, nalazenje poslova, etc.).
Mene iskreno bas briga sta ce ko da kaze na ovo - cinjenicno stanje je da neki ljudi pokupe na ovom forumu sta im treba, a onda ih nema nigde da malo "uzvrate" pa pomognu onima koji dolaze a i nama koji smo ovde a jos nismo "upali" u takve situacije... Naravno, ovo nije policija i svako moze kako hoce i sta hoce - ali malo nije fer. "Stariji" clanovi verovatno znaju i potpuno razumeju o cemu pricam... Super je da svako od nas ima svoje misljenje i argumente, ali ovaj forum ne postoji samo zbog toga, vec prevashodno da podelimo informacije (zvanicne).
No, da se vratim na ono zbog cega se javih na ovu temu...
Waiver je nesto sa cime cete se susretati skoro svakog dana u USA. Nekad i necete biti svesni toga - kad platite racun, "potpisali" ste waiver da je roba ili usluga u redu, kad odete kod lekara, potpisete waiver da ste svesni rizika od procedura kojima se izlazete, kad potpisete isporuku namestaja u stanu potpisali ste waiver da ste proverili namestaj i da je sve u redu... dakle, to je nesto sa cime cete imati posla skoro svakog dana.
Score, iz tvojih postova nisam razumela da li mislis da je razgovor sa lekarom dovoljan da se odradi waiver, ili nekako to nisi objasnio kako treba. Ne iskljucujem da ti nisu objasnili...
Sto god da je u pitanju, to sto je doktorka zaokruzila na dokumentu o vakcinaciji nije dovoljno - to samo uslovljava dodatnu formu koja treba da se preda pre intervjua u Ambasadi.
Dakle, ono sto je bitno jeste:
Treba da se vidi sa ambasadom koja Forma treba da se popuni: I-690, ili I-601, ili I-602. Trebalo bi da je I-601, proverite.
Imajte u vidu da ne mozete da izbegnete jednu vakcinu, vec ili sve ili nista. Takodje, ako postoji prethodni rekord vakcinacije (pogotovo sa skorasnjim datumom) - pripremite argumente. Vas odgovor mora da bude napisan na formi, a pretpostavljam da cete i na intervjuu odgovarati na njihova pitanja.
Takodje, imajte u vidu da se forma I-601 za svakog clana porodice naplacuje po $545.
Toliko od mene...
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana
(Poruka 18504)
Ja bih zamolila clanove foruma da osim svog licnog misljenja sta je dobro a sta ne, malo cesce podele konkretne informacije. Da, ovo jeste prebacivanje - jer smo imali ovde sledece slucajeve:
Clan Foruma: Dobili smo u Kaliforniji osiguranje za decu posle nedelju dana
Clanovi Foruma: Molimo te kazi kako i sta je sve potrebno
Clan Foruma: Ne znam, ne secam se sad forme, otisli smo znate tamo gde se to predaje, nisam ja to popunjavala
Zana: Jel' mozes da pitas tog ko ti je pomogao samo koji deo Socijalnog je u pitanju pa cemo da nadjemo dodatne informacije sami?
Clan Foruma: Ne mogu stvarno, ne znam...
Tako isto u vezi ostalih stvari (poslovi vozaca, nalazenje poslova, etc.).
Mene iskreno bas briga sta ce ko da kaze na ovo - cinjenicno stanje je da neki ljudi pokupe na ovom forumu sta im treba, a onda ih nema nigde da malo "uzvrate" pa pomognu onima koji dolaze a i nama koji smo ovde a jos nismo "upali" u takve situacije... Naravno, ovo nije policija i svako moze kako hoce i sta hoce - ali malo nije fer. "Stariji" clanovi verovatno znaju i potpuno razumeju o cemu pricam... Super je da svako od nas ima svoje misljenje i argumente, ali ovaj forum ne postoji samo zbog toga, vec prevashodno da podelimo informacije (zvanicne).
No, da se vratim na ono zbog cega se javih na ovu temu...
Waiver je nesto sa cime cete se susretati skoro svakog dana u USA. Nekad i necete biti svesni toga - kad platite racun, "potpisali" ste waiver da je roba ili usluga u redu, kad odete kod lekara, potpisete waiver da ste svesni rizika od procedura kojima se izlazete, kad potpisete isporuku namestaja u stanu potpisali ste waiver da ste proverili namestaj i da je sve u redu... dakle, to je nesto sa cime cete imati posla skoro svakog dana.
Score, iz tvojih postova nisam razumela da li mislis da je razgovor sa lekarom dovoljan da se odradi waiver, ili nekako to nisi objasnio kako treba. Ne iskljucujem da ti nisu objasnili...
Sto god da je u pitanju, to sto je doktorka zaokruzila na dokumentu o vakcinaciji nije dovoljno - to samo uslovljava dodatnu formu koja treba da se preda pre intervjua u Ambasadi.
Dakle, ono sto je bitno jeste:
Treba da se vidi sa ambasadom koja Forma treba da se popuni: I-690, ili I-601, ili I-602. Trebalo bi da je I-601, proverite.
Imajte u vidu da ne mozete da izbegnete jednu vakcinu, vec ili sve ili nista. Takodje, ako postoji prethodni rekord vakcinacije (pogotovo sa skorasnjim datumom) - pripremite argumente. Vas odgovor mora da bude napisan na formi, a pretpostavljam da cete i na intervjuu odgovarati na njihova pitanja.
Takodje, imajte u vidu da se forma I-601 za svakog clana porodice naplacuje po $545.
Toliko od mene...
|
Hey, to je neverovatno korisna informacija, koju mi zaista nisu objasnili kod lekara. Takodje mislim da je neopevani bezobrazluk da se jedan takav waiver naplacuje i to vise od 500 dolara po osobi i da mi ne pada na pamet da u jednoj takvoj farsi ucestvujem, ukoliko je to zaista slucaj. Obzirom da si veoma obavestena osoba nemam razloga da sumnjam (iako se duboko u sebi nadam da nisi u pravu). Sta to zapravo znaci, da ako platis, onda vise nisi u obavezi da stitis ni sebe ni dete i svi njihovi dusebrizni pokusaji da nas zastite od nas samih vise nisu vazni? Imas pravo na svoju slobodnu volju ako mozes da je kupis? Kakvo nevidjeno licemerje...
Ako neces da platis za vakcinu, ti ili osiguranje, plati za waiver i steta je izvadjena...I posle neka mi neko kaze da nije sve oko para..?
Ukoliko je to istina, meni takva nova zemlja, takav novi dom ne treba, i to cu im i reci i necu im platiti za waiver.
A tebi puno hvala na ovoj informaciji. Nekad su donosioce losih vesti ubijali, ali, eto vremena se menjaju, a i ne verejum da bi meni to bas nesto pomoglo po ovom pitanju, tako da - oprastam ti! :;D:
Ne, stvarno, hvala...
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Score
(Poruka 18488)
Mi smo platili juce 245 US$ za nas cetvoro (Budimpesta)!? Bre, ala deru kod nas! I plus vakcine? Stvarno...
Nama su hteli i deci da daju Hepatitis B vakcine, iako su imali uredne vakcinacijske knjizice....kaze, datumi nisu bili citljivi?!?
|
Pozdrav Score
Kog su uzrasta tvoji klinci? Shvatio sam da sobe mladje od 16 ne snimaju pluća.....a za vakcine mi baš nije jasno postoji li neka starosna granica?Ja imam klinca od 3god a supruga mi je u 7mesecu trudnoće pa se nadam da neće ništa primati
|
Citat:
(Poruka 18505)
Hey, to je neverovatno korisna informacija, koju mi zaista nisu objasnili kod lekara. Takodje mislim da je neopevani bezobrazluk da se jedan takav waiver naplacuje i to vise od 500 dolara po osobi i da mi ne pada na pamet da u jednoj takvoj farsi ucestvujem, ukoliko je to zaista slucaj. Obzirom da si veoma obavestena osoba nemam razloga da sumnjam (iako se duboko u sebi nadam da nisi u pravu). Sta to zapravo znaci, da ako platis, onda vise nisi u obavezi da stitis ni sebe ni dete i svi njihovi dusebrizni pokusaji da nas zastite od nas samih vise nisu vazni? Imas pravo na svoju slobodnu volju ako mozes da je kupis? Kakvo nevidjeno licemerje...
Ako neces da platis za vakcinu, ti ili osiguranje, plati za waiver i steta je izvadjena...I posle neka mi neko kaze da nije sve oko para..?
Ukoliko je to istina, meni takva nova zemlja, takav novi dom ne treba, i to cu im i reci i necu im platiti za waiver.
A tebi puno hvala na ovoj informaciji. Nekad su donosioce losih vesti ubijali, ali, eto vremena se menjaju, a i ne verejum da bi meni to bas nesto pomoglo po ovom pitanju, tako da - oprastam ti! :;D:
Ne, stvarno, hvala...
|
Molim. Jos jednom bih samo da podvucem da licna razmisljanja i stavovi ne bi trebalo da uticu na konkretne informacije kad je citav proces u pitanju. Zato je sve to i odvojeno na drugu temu... No, ne mislim zaista da placanje neke forme podvlaci automatsko odobrenje. Konkretno, to sto uplatis za waiver ne mislim da znaci da ce biti odobren - placas razmatranje situacije. Isto kao i za bilo koji intervju - platis, ali to ne znaci da ce ti odobriti vizu. Svakako te molim da nas obavestis sta se desava, da bi ljudi koji zele isto da urade znali kakav je proces.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik batiša
(Poruka 18506)
Pozdrav Score
Kog su uzrasta tvoji klinci? Shvatio sam da sobe mladje od 16 ne snimaju pluća.....a za vakcine mi baš nije jasno postoji li neka starosna granica?Ja imam klinca od 3god a supruga mi je u 7mesecu trudnoće pa se nadam da neće ništa primati
|
Trudnoca je validan razlog da se ne prime vakcine i to lekar posebno naglasava na formi I-693. Evo sta USCIS kaze o procedurama koje zahteva CDC:
I am pregnant and do not wish to receive any vaccinations. Do I still have to get them to be able to obtain permanent resident status in the United States? If you are pregnant, the CDC's Technical Instructions direct the civil surgeon how to evaluate the vaccines you are able to receive during pregnancy. If the civil surgeon cannot safely administer a required vaccine, he/she will annotate the Form I-693 by marking the vaccine as contraindicated.
CDC Guidelines for Vaccinating Pregnant Women
|
Ovde je Forma I-601 koja se popunjava u ovim okolnostima. Taj deo je na prvoj strani - druga opcija pod "Check All That Apply" - I seek an exemption from the vaccination requirement... Takodje ovde su i pojasnjenja uputstva o istoj, za vakcinaciju na strani 4.
Bilo bi dobro da svi koji planiraju da ovo urade pronadju nekog ko ima iskustva u ovom procesu i provere koliko je tesko/lako dobiti waiver. Pretpostavljam da negde na internetu moze da se nadje blog ili nesto slicno na tu temu.
|
Citat:
(Poruka 18506)
Pozdrav Score
|
Moji su klinci 4 i 7 godina. Nisu primili hepatitis B kao obaveznu vakcinu jer ona u Madjarskoj nije obavezna ali u US jeste, zato su hteli da im daju.
Sto se tice trudnih zena, Zana ti je vec odgovorila, ja ti mogu reci samo sta ovde kazu o tome kod doktora: automatski "waiver" vise ne vazi ni za X-ray ni za vakcine, sve mora da se posebno trazi i, kako je ispalo, najverovatnije papreno plati, i to bez obzira da li ce oni prihvatiti tvoje razloge za trazenje waiver-a ili ne.
Kada odbijes/ne ispunjavas bilo koji deo uslova koji su propisani, automatski si "inadmissible" i moras da popunis poseban formular "application of Waiver on Grounds of Inadmissibility", i u njemu objasnis sta i kakav je tvoj problem i kako ih molis da te prihvate sa tvojom "greskom", sta god ona bila.
Tuzna prica...
|
Citat:
(Poruka 18513)
Moji su klinci 4 i 7 godina. Nisu primili hepatitis B kao obaveznu vakcinu jer ona u Madjarskoj nije obavezna ali u US jeste, zato su hteli da im daju.
Sto se tice trudnih zena, Zana ti je vec odgovorila, ja ti mogu reci samo sta ovde kazu o tome kod doktora: automatski "waiver" vise ne vazi ni za X-ray ni za vakcine, sve mora da se posebno trazi i, kako je ispalo, najverovatnije papreno plati, i to bez obzira da li ce oni prihvatiti tvoje razloge za trazenje waiver-a ili ne.
Kada odbijes/ne ispunjavas bilo koji deo uslova koji su propisani, automatski si "inadmissible" i moras da popunis poseban formular "application of Waiver on Grounds of Inadmissibility", i u njemu objasnis sta i kakav je tvoj problem i kako ih molis da te prihvate sa tvojom "greskom", sta god ona bila.
Tuzna prica...
|
....znači ženu trudnu(8mesec) na X-ray+vakcine ili da popunim "waiver" I 601 i platim 545$....možda mi je bolje da odložim interviju za januar.....
|
Citat:
(Poruka 18516)
....znači ženu trudnu(8mesec) na X-ray+vakcine ili da popunim "waiver" I 601 i platim 545$....možda mi je bolje da odložim interviju za januar.....
|
Da, ja licno bi ih najradije poslao zbog toga, ko sto rekoh, tamo gde sunce ne sija, ali cu izgleda morati da progutam i ovo sa najvecim nezadovoljstvom zbog familije koji su vec u glavi izgradili 20 miliona $ vrednu "kucicu" u Malibuuuu, ali cu i ja ponovo odloziti moj intervju ovaj put za par meseci, verovatno takodje za januar.
Pitanje je isto koliko vremena treba da se taj waiver odobri?
Žana, da li ti mozda znas, bar otprilike? Mislim, bar u mom slucaju, ne postoje dokumenti koji se mogu priložiti da bih dokumentovao moje verovanje? Na osnovu kojih elementata ce odluciti da li da mi dozvole waiver ili ne?
|
Citat:
(Poruka 18517)
Da, ja licno bi ih najradije poslao zbog toga, ko sto rekoh, tamo gde sunce ne sija, ali cu izgleda morati da progutam i ovo sa najvecim nezadovoljstvom zbog familije koji su vec u glavi izgradili 20 miliona $ vrednu "kucicu" u Malibuuuu, ali cu i ja ponovo odloziti moj intervju ovaj put za par meseci, verovatno takodje za januar.
Pitanje je isto koliko vremena treba da se taj waiver odobri?
Žana, da li ti mozda znas, bar otprilike? Mislim, bar u mom slucaju, ne postoje dokumenti koji se mogu priložiti da bih dokumentovao moje verovanje? Na osnovu kojih elementata ce odluciti da li da mi dozvole waiver ili ne?
|
Kako funkcioniše to odlaganje,odem lično,telefonom.....ja odredim datim u mesecu ili oni kad je slobodno?
|
Citat:
(Poruka 18520)
Kako funkcioniše to odlaganje,odem lično,telefonom.....ja odredim datim u mesecu ili oni kad je slobodno?
|
Ukoliko ti je odredjen tacan datum intervjua, znaci sve kompetencije su prenesene sa KCC na ambasadu, pozoves ambasadu telefonom i kazes im svoj broj i za kada zelis da odlozis intervju -to je sve.
Ako si izvan USA, onaj waiver se podnosi u ambasadi, pa bi mogao u isto vreme da ih pitas kakva je procedura za predavanje istog, ukoliko ti je to namera, kako se placa i kakva su dokumenta potrebna da se priloze u tvom slucaju, i koliko traje odobravanje waivera. Postoje i neke situacije kada se waiver fee ne placa ali ne znam u kojim slucajevima.
|
Citat:
(Poruka 18521)
Ukoliko ti je odredjen tacan datum intervjua, znaci sve kompetencije su prenesene sa KCC na ambasadu, pozoves ambasadu telefonom i kazes im svoj broj i za kada zelis da odlozis intervju -to je sve.
Ako si izvan USA, onaj waiver se podnosi u ambasadi, pa bi mogao u isto vreme da ih pitas kakva je procedura za predavanje istog, ukoliko ti je to namera, kako se placa i kakva su dokumenta potrebna da se priloze u tvom slucaju, i koliko traje odobravanje waivera. Postoje i neke situacije kada se waiver fee ne placa ali ne znam u kojim slucajevima.
|
Hvala Score
Meni ustvari više odgovara da odložim interviju.Nezračim trudnu suprugu,uštedim 545 $ i na miru (krajem NOV početkom DEC) sačekam prinovu,pribavimo potrebnu dokumentaciju za novorodjenče (da i njega uvedemo u proces) i krajem JAN ili početkom FEB interviju!...naravno prethodno lekarski,tada će i supruga moći na x-ray....iiii.....NEMA PROBLEMA:bravo:
|
Citat:
(Poruka 18523)
Hvala Score
Meni ustvari više odgovara da odložim interviju.Nezračim trudnu suprugu,uštedim 545 $ i na miru (krajem NOV početkom DEC) sačekam prinovu,pribavimo potrebnu dokumentaciju za novorodjenče (da i njega uvedemo u proces) i krajem JAN ili početkom FEB interviju!...naravno prethodno lekarski,tada će i supruga moći na x-ray....iiii.....NEMA PROBLEMA:bravo:
|
Dakle, time je tvoj problem resen! Sretno ti bilo! :;D:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 08:35. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.