ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Kako doći do Amerike na druge načine (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1248)

kaneolopa 16.03.2013 05:35

Kako doći do Amerike na druge načine

Osim zelene karte ovo su svi ostali nacini kako doci do US:

https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphot...47206118_n.jpg

minimaxus 16.03.2013 17:10

Kada sam procito tvoj naslov odmah sam se sjetio "slucaja" koji je meni poznat, mozemo reci i provjeren iz vise izvora. Dva brata su se prijavila na Worka and Travel program,uredno prosli i otisli u Ameriku. Medjutim, tu se desava zaplet. Preko njihovih poznanika pokrenu se tema Amerike i ponovo dodjosmo do njih, tu nastaje moje zaprepascenje! Otisli na WAT, istekle im vize a oni ostali u Cikagu! Pitam, kako i sta rade, mislim sta rade bez vize? Dobijam odgovor kako su sredili lazne papire i sada rade u Cikagu. Pitam i ovog drugog njihovog poznanika, kaze da, istina je. Prosto su odlucili da se ne vracaju a kako ce i sta dalje ne zna ni on. Uglavnom oni sljakaju sa "funny" papirima i tako. Koliko ja znam, tamo su vec godinu i po dana.

cukoni 16.03.2013 18:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik minimaxus (Poruka 36545)
Kada sam procito tvoj naslov odmah sam se sjetio "slucaja" koji je meni poznat, mozemo reci i provjeren iz vise izvora. Dva brata su se prijavila na Worka and Travel program,uredno prosli i otisli u Ameriku. Medjutim, tu se desava zaplet. Preko njihovih poznanika pokrenu se tema Amerike i ponovo dodjosmo do njih, tu nastaje moje zaprepascenje! Otisli na WAT, istekle im vize a oni ostali u Cikagu! Pitam, kako i sta rade, mislim sta rade bez vize? Dobijam odgovor kako su sredili lazne papire i sada rade u Cikagu. Pitam i ovog drugog njihovog poznanika, kaze da, istina je. Prosto su odlucili da se ne vracaju a kako ce i sta dalje ne zna ni on. Uglavnom oni sljakaju sa "funny" papirima i tako. Koliko ja znam, tamo su vec godinu i po dana.

neznam citao sam i ja ovdje na nekim temama slicne slucajeve, al nisam upucen,uglavnom neznam opciju da radis na brodu njihovom pa onda da odes dole mislim turisticki,pa onda neku dozvolu ganjat neznam koliko je to izvodljivo?

AllenJohnJohnson 16.03.2013 18:53

Dosta je toga ovdje zaboravljeno.

au pair - legalan ostanak na j1 vizi do 2 godine
-zarađeni novac se iskoristi za community college (pogledaj dolje)
-2 godine nekima je dosta da nađe srodnu američku dušu (ženidba)

student - upiše se neki jeftini community college na 2 godine
-ako ispadnu dobri, mnogi se prebace na četverogodišnji
-opet moguća ženidba u međuvremenu
-pronalazak prakse ili stalnog posla

-ili se upiše diplomski studij, govori se da je relativno lagano, ako si iole bio dobar na preddiplomskom doma
-opet mogućnost prakse ili posla
-opet mogućnost ženidbe

work & travel - čitao sam na jednom srpskom w&t forumu, lik je preko ljeta radio u Wyomingu, slučajno upoznao neku djelatnicu na community collegeu, i dobio je soccer stipendiju (nikad nije trenirao nogomet, al je eto pridobio tamošnjeg trenera)
Na hrvatskom forumu lik je također radio u Americi, malo zadivio šeficu i sredila mu je internship poslije diplome
Dakle, i taj program, iako traje samo preko ljeta, je prilika da se sredi nešto i upozna nekoga.

kaneolopa 16.03.2013 18:55

Slika gore pokazuje sve legalne nacine dolaska u Ameriku, ovo o cemu vi pricate je ilegalan nacin, kome nije mesto na ovome forumu.

Magelan 16.03.2013 19:35

Citat:

Prvobitno poslao korisnik kaneolopa (Poruka 36548)
Slika gore pokazuje sve legalne nacine dolaska u Ameriku, ovo o cemu vi pricate je ilegalan nacin, kome nije mesto na ovome forumu.

Svi bi precicom :grin: A ni ne shvate da je to mnogo tezi nacin od onih gore navedenih pa kad dodju ovde i prodje neko vreme i realnost lupi u glavu, onda bude kuknjava...

vuxanne 16.03.2013 20:36

Citat:

Prvobitno poslao korisnik kaneolopa (Poruka 36540)
Osim zelene karte ovo su svi ostali nacini kako doci do US:

https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphot...47206118_n.jpg

Hehe, fali F1 i J1 preko skole. To bi trebalo da dodaju a iz njih ulivanje u H1B.

zvercica 16.03.2013 21:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik kaneolopa (Poruka 36548)

Legalno ili ne, ljudi pokušavaju da odu na sve načine i to potpuno razumem. A i šta je tu nelegalno, otići na WandT i udati se ili oženiti????

Pre nekoliko dana sam saznala cenu za imigrantsku vizu za Norvešku. Znači platiš toliko i toliko, daš tom i tom čoveku i za nekoliko dana dobijaš useljeničku u pasoše. E to je nelegalno!

mijan 16.03.2013 21:25

Citat:

Prvobitno poslao korisnik zvercica (Poruka 36554)
Legalno ili ne, ljudi pokušavaju da odu na sve načine i to potpuno razumem. A i šta je tu nelegalno, otići na WandT i udati se ili oženiti????

Pre nekoliko dana sam saznala cenu za imigrantsku vizu za Norvešku. Znači platiš toliko i toliko, daš tom i tom čoveku i za nekoliko dana dobijaš useljeničku u pasoše. E to je nelegalno!

A da li je to sigurna opcija za Norvesku mislim da li je coveku uspelo bez problema sa zakonom i proverama te useljenicke vize?! Ja bih da saznam nesto o tome vise ako ima smisla da je koliko toliko sigurno opcija za Norvesku. Naravno na pp.

zvercica 16.03.2013 22:58

Ma sedelo nas nekoliko prijatelja i jedan drugarov drugar je za nekoliko dana sve sredio. Znam samo da je u pitanju bila ludačka cifra, 30000 eura po osobi. On je dao 90000 za sebe, ženu i dete. Komentari u društvu su bili, ma daj, "ja da imam te pare nikad ne bi ni pomislio da odem iz Srbije" i "stvarno lud"... Niti je pominjao ime, niti kako, jednostavno ispričao kao zanimljivu priču, tako da osim ovoga ne znam ništa više.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 21:23.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.