![]() |
Chicago - u kom kraju stanovati
Pozdrav svima.
Ja spadam u onu grupu ljudi koji odlaze u USA u grad gde ne znaju ama bas nikoga. Moja zena i ja smo se odlucili za Chicago zato sto trenutno radim u Kanadskoj kompaniji i najverovatnije cu nastaviti da radim za njih u njihovom odeljenju u Chicagu. E sada, imati u startu posao dosta pojednostavljuje situaciju, ali ipak postoji drugi problem. Kako i gde iznajmiti stan? Firma se nalazi u South loop, ali koliko sam citao po forumima, taj kraj nije bas najbezbedniji. Svi nesto hvale Lincoln park, ali je tamo malo preskupo za start. Naravno, bitan je uvek i prevoz i dobra povezanost sa firmom u koju radis. Da li neko ima neke preporuke u kom kraju ziveti? Da li neko zna nekoga ko izdaje stan, a da ne trazi "kreditnu istoriju", sto mi predstavlja jos jedan problem (moras ziveti u americi duze vreme, da bih mogao iznajmiti stan...). Moram priznati da sam malo uplasen da ne zavrsim u nekom ghettou. Ja sam novosadjanin, pa mi je grad od 8M stanovnika malo prevelik pojam :) Srdacno, Nikola. |
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=171
Ovde je wingreen dala dva super linka o Chicagu. Mada sam vidio negdje na forumu bas su ljudi pisali o dosta kvartova u Chicagu sa opisom istih.. Ako naletim na to.. posaljem. EDIT: http://www.zelenalutrija.com/forum/s...hlight=Chicago Ovde imas dosta info o kvartovima grada Chicaga:) iako si i tu temu ti pokrenuo..:) |
Da znam :)
Sada je vec chicago izvestan, pa sam hteo malo konkretnije informacije ( i ako neko zna nekoga ko izdaje stan) :) Koliko vidim lakeview deluje simpaticno... :) |
|
Citat:
Po njima ispada jedino Lincoln park bezbedan kraj...a da nisi u predgradju. Mada ima jaaako razlicitih misljenja. Citao sam teme za bridgeport i south loop, neverovatno... Jedni pricaju da je south loop eksta opasan kraj, pun kriminala, drugi pricaju da je miran (tu je univerzitet, bla bla). Prosto neverovatno koliko se misljenja razlikuju. |
Ma blago tebi, bar ides u mjesto gdje ima jako puno nasih ljudi, ja planiram da idem za Seattle, tako da nemam nikoga od nasih ljudi da pitam za dijelove grada i sl.
|
moni
Tamo kad odes najbolje se odmah povezi sa nasima - crkva ti je najbolje mesto. Ako nemas istoriju u USA najbolji garant za stan ce ti biti firma, to ti je najbolje da ih pitas unapred.
Srecno!:) Pisi nam kako je kad se malo sredis. |
Citat:
Citat:
|
Ako ti do sada nisam cestitao na dobijenoj zelenoj karti da ti sada cestitam,
a usput i da napisem 95-ti post...:) jos pet postova i dobijam mikrovalnu...:) |
Dreamerns, sto se tice nasih ljudi, nisu valjda svi tako losi, zapamti da cemo ako Bog da i mi tamo, a mi smo bas super:p
Licno smatram da ne treba sve generalizovati, ne treba ni previse verovati ali ne treba ni izbegavati nase.... |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 06:37. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.