Dok od njihovog doktora dobijete antibiotik za infekciju grla, recimo, do tada cete zaradi upalu pluca.

Ozbilja sam jer sam gledala svojim ocima kolegicu koja je poslije prvih simptoma dobila dijagnozu da pije mnogo vode

i neke bez veze vitaminske tabletice za prehladu da bi nakon 7-8 dana kad je pala i nije mogla da se digne na noge, konstatovali da ona ima pocetak upale pluca i onda joj tek dali tri dana bolovanja i ...injekcije
Ponesite sve ono sto mislite da ce vam za nedaj Boze trebati, sto ste isprobali od kuce i znate da nas vas djeluje i uz kutijice samo strpajte i recepte od doktora. Niko vam nece dalje praviti probleme...ih, pa ne idete na istok more

, nego na zapad
Posebno zelim da skrenem paznju onima koji su vec otisli u USA za njihov sirup koji se koristi za kasalj, prehladu a zove se Nyquill i veoma je dobar i efikasan, brzo djeluje i lijepo se od njega spava. Ali - ako ga pijete i u tom periodu morate iz nekog razloga da vadite nalaz na drogu (recimo radi posla), nalaz vam moze biti "zbog njega" pozitivan i sve ode do vraga dok dokazete da se ne drogirate
http://en.wikipedia.org/wiki/NyQuil (Nyquill ingredients: Dextromethorphan (15 mg/15mL) (cough suppressant) and Doxylamine succinate (6.25 mg/15mL) (antihistamine/hypnotic)
Isto tako, upozorenje za one koji vjezbaju, teretana, tegovi, sagorijevanje kalorija..........ovi proizvodi trebalo bi da su vec svuda povuceni iz upotrebe ali ako nisu onda ih ne uzimajte, ni slucajno...izaziva velika ostecenja jetre
Hydroxycut products
Za sve info idi na
http://www.fda.gov/oc/opacom/hottopics/hydroxycut/
Sto se tise nasih domacih proizvoda, provjereno je vec odavno da samo
1 KAFETIN moze da pokaze pozitivne testove na drogu i to drzi cak do 8 dana poslije uzimanja pa ako ih nosite u USA sa sobom samo da znate koliko nam je "najdraza tableta za glavu" opasna sto se tice tih testova.
Neke firme praktikuju testiranje kao redovan postupak pri zaposljavanju a neke vrse kontrolu svih radnika ili random - s vremena na vrijeme, zavisi od "Polices" firme ali obicno za da se desi kvartalno. Neke nikad, sve zavisi koja je firma i cime se bavi.
Ovo sve gore sam izlozila kao mjere opreza, neka se zna, zlu ne trebalo