Evo i mojeg putopisa pre dolaska u USA i oko dolaska. Ruta nam je bila Skopje, Budimpesta, London-Tampa. Tranzitne vize nismo dobili posto u Budimpesti smo trkom iz jednog aviona u drugi ulazili {40 minuta}, dok u London {na Gatwick-u} smo kasnili 1 sat i proveli smo 3 casa cekanja..Imali smo manji zastoj zbog supruge, koja je inace dobitnik zelene katre, i u Budimpesti i u Londonu nisu mogli da je nadju u Kompjuteru da ima Americku Vizu, dok su se u Londonu snasli na 'Boarding control' pa su pustili dva faksa {ispred nas} do USA Immigration i dobili brzi povratan odgovor da je njena Viza regularna. Na aerodromu u Tampi smo dobili toplu dobrodoslicu od sluzbenice sa Carine, a na moje pitanje dali smo mi zaista za "Visitors" red, kada pise da form-I-94 {mislim da je formular bio sa tim brojem?} nije za "Aliens with Immigration visa",ona je odmah pitala prvog Immigration Officer-a koji je pocepao formular-I-94 i bacio ga je u djubre gde nas je uputio u red za "Permanent Residents ans Citizens". Tamo su njam uzeli koverte, pozeleli "Welcome to America" i uputili nas po stvari i rekao da posle sa stvarima odemo do Carinske kontrole pa do njegovog ureda posle carine odmah. Na Carini smo imali srecu, osim formulara kakav Bankovni cek nosim sa preko 10.000$ i ponovo zapisivanje iz koje banke ga nosim do moja buduce adrese nisu nam otvarali kufere,mada smo videli da ljude ispred nas, tresu majicu po majicu..U kancelariju kod Immigration officer-a smo samo dali novu adresu {razlicitu od Sponzora iz aplikacije u Ambasadi} gde cemo ziveti da bi nam poslali Green Cards, zavrio sluzbenik svu papirologiju za sve nas, duhovito pitao ko je veterinarni tehnicar od nas, i toliko.. Pozdrav svima
Pocetak Decembra zakazan Intervju u US Embassy-Skopje
13/01/2009/ Zakazan Lekarski u IOM
20/01/2009/-Uspesno zavrsen intervju,vize odobrene: 
19/02/2009 Vize u pasosu
|