Milenaa,
Nemam odgovore na tvoja pitanja, samo sam htela da te pozdravim. U slicnoj smo situaciji. Ja sam takodje razvedena i imam dve cerke istog uzrasta kao i tvoja deca. Ziveli smo na Kipru mnogo godina i sad smo u Beogradu od leta 2007. Ne znam kako je sa tvojom decom, ali moja imaju poteskoca u skoli zbog jezika zato sto su tamo isle u englesku skolu. Nisam ni razmisljala o varijanti da mi bivsi suprug ne bi dozvolio da vodim decu. Valjda je to za njihovo dobro. 100 ljudi, 100 cudi, pa valjda nikad se ne zna. Mene je vise brinulo kako bih se snasla sama sa dvoje dece, tako da je tvoja ideja dobra da prvo odes ti, pa da deca dodju posle. Ne znam sta da ti kazem u vezi saglasnosti, meni su je trazili kad sam letos vadila pasose, mada nisam ni pokusala samo sa presudom. U svakom slucaju mozes da se posavetujes sa advokatom i u krajnjoj liniji to da resis preko suda samo nisam sigurna koliko bi to trajalo i da li je moguce u tom slucaju odloziti intervju u ambasadi ili naknadno aplicirati za decu. Ima li razvedenih roditelja koji su otisli preko lutrije?
Zelim ti puno srece kao i svima koji su aplicirali za 2011 DV.
Veliki pozdrav