Citat:
steficacvek:
Sto se tice konislava, meni sve vise izgleda da to posta neki razocarani tinejdzer ili mladic bez perspektive koji samo prodaje pricu. Za ubuduce, konislave nemoj supljirati, ti i dalje prodaji teze kako se bez brda para ne moze doci, ovdje je masa nas koji dokazujemo suprotno. I uzivamo i pijemo kafe i odemo u restoran itd ... Sto se mene tice, I rest my case ...
|
Konislav je bio tinejdzer pre jedno 25 godina, da sam ja bas toliko bez perspektivan ja bih po svaku cenu trcao u USA, nebi taktizirao i skupljao sto vise para za poneti. Nego bi samo gledao da me izvuku na lutriji i da bezim odavde. Ja sam u onoj grupi koja vaga gde joj moze biti bolje. Da se sto manje pati, a da sto vise uziva.
Nikad ja nisam rekao da se bez para ne moze otici, ja samo kazem da to moze biti bolno. I nista vi ne dokazuete meni, niti su meni potrebni dokazi. Ja sam izneo svoje razmisljanje, vi ste izneli svoje razmisljanje i to je to. Covek koji je postavio temu je lepo to razume, samo mi nije jasno kako vi ostali ne mozete razumeti. Mozes ti ici bez para, niko tebi to ne brani. Samo budite posteni pa kazite ljudima kako se tamo zivi bez para ili sa malo para. Kazite ljudima da se sa malo para, mora puno toga odreci. Kazite ljudima da je pozeljno (ako je moguce), da ponesu sto je moguce vise para. Nemojte obmanjivati ljude da im pare ne trebaju i da ih tamo ceka med i mleko ili nekavo blagostanje odmah po dolasku.
Dobro je ako idete na kafu i ako uzivate. To je i cilj igre, da sto vise ljudi uziva.
Zato sam ja i predlozio ljudima koji nemaju para, a hteli bi da malo vide i luksuz Amerike, da se prikljuce vojsci ili da kao civili odu u Iraq ili Afganistan, da tamo akumuliraju malo "kineticke energije", pa kad se vrate nazad mnogo toga ce im biti lakse.
Ko je razumeo, razumeo je. Kome trebaju dodatne inormacije moze da se javi na mail.
Citat:
D$D:
Ali shvati jednostavno da je to tako i ti tu ne mozes nista da promenis ako se toga bojis onda brate lepo ne dolazis ovde i to ti je to
E da da ti pomenu kafu pa kafa ti je ovde cist luksuz ako hoces da pijes pravu Starbucks od 2-5$, cigarete 5$ kutija u gradu 10$, ali to je ovde luksuz koji se placa po meni i treba da je tako.
I da se vratim na kraju sa 2600$ mozes da pokrijes osnovne troskove zivota i jos mozda da ti ostane koja stotina dolara, sve preko toga je tvoj licna stvar kako osecas i koliko novaca mozes da napravis.
|
Buduci da ja ne mogu nista promeniti, a to sto pises mi se nikako ne dopada, ja zato predlazem jednu vecu finansisku rezervu.
Luksuz treba da se placa i ja se slazem sa tobom, ali taj luksuz cini zivot ispunjenijim, bogatijim i daje vise volje za zivotom.