Intervju-iskustvo
Zdravo ljudi!
Danas je sva trema prosla, pa da vam se malko pohvalim i porucim svima, koje intervju tek ceka, da se ne plase!
Ovo je moje iskustvo:
Intervju je zakazan u 08:30. Bio sam ispred ambasade vec u 08:15. Bilo je prilicno dosta ljudi u redu. Osim mene bilo je jos troje-cetvoro koji su cekali za useljenicku vizu, ali ne preko DV programa.
U 08:45 mi je portir ambasade rekao da udjem. Predao sam portiru mobilne telefone, usledila je security kontrola (scan stvari koje nosite) zatim sam usao u cekaonicu. U 09:30 sam prozvan da dodjem do saltera gde je nas sluzbenik pogledao dokumenta koja sam doneo i uzeo ona koja je smatrao potrebnim (izvestaj iz policije, suda, izvod iz maticne knjige rodjenih, diplomu i svedocanstva srednje skole, izvod sa deviznog racuna iz banke, pasos i odstampani mail prijatelja iz SAD koji me pozivaju da budem njihov gost). Tada mi je rekao da cemo nastaviti u 11:00, ali da bi bilo dobro da ja dodjem u 10:45. Tako sam i ucinio. U 11:10 prozvan sam ponovo da dodjem na salter kako bih dao otiske prstiju. U 11:30 me je nas sluzbenik pozvao do saltera i zamolio da mu dam stari pasos gde sam imao validnu turisticku vizu za SAD. U 11:50 me je pozvala nasa sluzbenica da platim taksu za vizu. U 12:00 su me pozvali na razgovor. Preko puta mene sedela je konzulka, a do nje nas sluzbenika. Konzulka je bila veoma ljubazna i prijatna, za svaku pohvalu! Sam intervju je trajao maksimalno 5 minuta. Prvo me je zamolila da podignem desnu ruku i da se zakunem da su svi podaci, koje sam naveo u formularima, istiniti. Zatim me je pitala cime se bavim, ko su ljudi kod kojih idem i da li sam trazio posao. Nakon toga mi je rekla da dodjem sutra po pasos i pozelela mi prijatan dan. Danas sam preuzeo pasos.
Zaista divno iskustvo, bez ikakve potrebe za tremom. Ma uostalom videcete :-)
12.06.2009.: Dokumenta poslata u KCC
15.06.2009.: Dokumenta dostavljena u KCC
09.11.2009.: Drugo pismo stiglo
16.12.2009.: Intervju, viza odobrena :bravo:
17.12.2009.: Preuzet vizirani pasos i koverta :1081:
|