Tema: Ulazak u SAD
View Single Post
Staro 27.02.2010, 09:58
pekka pekka je offline
Stari vuk

Datum prijave: 19.03.2009
US lokacija: California
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dejancic Prikaz poruke
Ovo prestaje kada sve zajedno sakupis pet godina boravka u USA, predas zahtev za americko drzavljanstvo i uspes da ga dobijes.
Procedura posle izvlacenja na lutriji je po meni vremenski krajnje fleksibilna. Od slucaja do slucaja se moze desiti da dobijes vizu u drugoj polovini neke kalendarske godine tako da u toj godini nikako ne mozes boraviti u USA potrebnih sest meseci. U tom slucaju mozes otici u Ameriku na kraci odmor da bi pokrenuo postupak oko zelene karte, vratiti se u Srbiju i imati obavezu da se pojavis opet u Americi tek pred kraj drugog kvartala sledece godine. Time ces dobiti na vremenu skoro godinu dana pre nego da trajno odes, a pri tome neces prekrsiti pravilo o boravku od sest meseci.
Dejancicu, u nasem slucaju, ako dobijemo vize u aprilu imamo fore do oktobra da udjemo u US. Onda pokrenemo postupak dobijanja zelene karte i SSN-a i nakon mesec-dva se vratimo nazad zbog ne znam ni ja cega. Ponovo odlazimo u US, na primer polovinom sledece godine. Jel tako nesto izvodljivo ili nije u navedenom slucaju???
Reply With Quote