View Single Post
Staro 28.02.2010, 20:06
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana Prikaz poruke
Ako odmah nastavis da studiras i konkurises za finansijsku pomoc za studiranje, dobices sigurno bespovratne kredite koji ce ti pokriti troskove studiranja i neophodnih zivotnih troskova.

Veruj mi, ako pocnes odmah da radis (sto je nemivno kad si stariji, u braku i imas dece) ugasio si ga za bespovratnu finansijsku pomoc za studiranje... to ti pricam iz licnog iskustva.
Meni nesto nikako nije jasno. Na vecina sajtova koledza i univerziteta, na kojima bih ja poceo iz pocetka ili nastavio studiranje, postoji uslov da moras biti resident da bi se mogao upisati. Da bi postao resident moras biti u drzavi od sest meseci do godinu dana. To znaci da ne mozes odmah po dolasku da nastavis studiranje. Zar ne?
Ako je tako onda se okrecem finansijskom aspektu. Ja iskren da budem nemam dovoljno novca da bih sebe izdrzavao godinu dana. To znaci da moram da pocnem da radim. Samim tim posle godinu dana na osnovu zarade ne mogu da konkurisem za bespovratni kredit. A onda kada se napokon upisem, nemam kredit pa moram da nastavim da radim da bih placao sebi skolovanje. To znaci uporedo rad i studiranje. A onda kako naci firmu koja ce da me trpi takvog?

Potencijalna resenja, slobodno me ispravite ako gresim:
A) Naci posao u struci u dovoljno velikoj firmi kojoj cu mozda kroz par godina trebati kao strucan kadar, pa istolerise moje studije i izostanke sa posla.
B) Raditi najneplaceniji posao u drzavi tako da ne predjem granicu minimalne zarade, jedva sastavljati kraj s' krajem godinu dana, ali onda konkurisati za bespovratni kredit i nastaviti studiranje samo kao student.

Da li ove solucije piju vodu?