Citat:
Prvobitno poslao korisnik dejancic
Potencijalna resenja, slobodno me ispravite ako gresim:
A) Naci posao u struci u dovoljno velikoj firmi kojoj cu mozda kroz par godina trebati kao strucan kadar, pa istolerise moje studije i izostanke sa posla.
B) Raditi najneplaceniji posao u drzavi tako da ne predjem granicu minimalne zarade, jedva sastavljati kraj s' krajem godinu dana, ali onda konkurisati za bespovratni kredit i nastaviti studiranje samo kao student.
Da li ove solucije piju vodu?
|
Vecina univerziteta nema vecernje casove prve dve godine, bar ne za sve predmete. Vecina koledza ima vecernje casove, prilagodjene studentima koji imaju posao. Neki univerziteti, kao sto je recimo CSU Northridge, imaju executive program (PACE), koji je ubrzan i namenjen je onima koji rade. Skoro nijedna firma ne tolerise izostajanje svojih regularnih radnika, osim u ponekim situacijama (oni insistiraju na skolovanju ili recimo ako radis za UCLA i resis da studiras kod njih, onda dobijes i 70% popust i mogucnost da izadjes kad hoces, zavisno od predavanja; ili na primer, ako radis za City onda isto nije problem). Ja navodim skolske ustanove ovde, jer za njih sam obavestena. Za ostale gradove i drzave ne znam, jer i nema potrebe da znam
Solucija B je (na zalost) vrlo prihvatljiva. Sve trazi zrtvu, zar ne?