View Single Post
Staro 01.03.2010, 00:05
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana Prikaz poruke
Malko brkamo loncice ovde
Jos na loncice dodaj i pokoji tiganj i dzezvu i shvatices situaciju u mojoj glavi

Citat:
Isto tako, nema potrebe razmisljati i planirati 20 koraka unapred, jer milion stvari moze da se desi u medjuvremenu.
Veruj mi, ja bih prvi najvise voleo da me neko ovako zvizne po glavi kada krenem da razmisljam mnogo unapred, ali situacija je takva da se mora razmisljati.
Dilema:
Da li otici u drzavu (citaj Florida) koja je po informacijama koje ja imam mrtva za sve poslove, a za moju struku pogotovo ( citaj: j.... ti drzavu koja ima tv stanica manje od Beograda) zato sto imas par kontakata i zato sto je jeftina za zivot, a pritom se na duze staze oprostiti od nastavka skolovanja, jer nemaju jedan jedini koledz ili univerzitet sa smerom koji mene interesuje.

Ili otici u drzavu u kojoj nemas nikoga, ali mozda odmah ili u buducnosti ima mogucnosti za posao plus fakultet koji volis.

I kako sada ne planirati unapred, kad pogresna odluka moze da nas uspori za nekoliko godina.
PS: Ne ocekujem da bilo ko moze da odluci umesto mene, samo razmisljam naglas

Citat:
Otvorite novu temu, pa nije problem
Ne bih jos da otvaram novu temu, ali imam pitanje koje do sada nisam video da je negde obradjeno. Kako je regulisan nastavak skolovanja, ako zelimo da za nijansu promenimo smer. Dakle, posle diplomiranja na visoj skoli u Srbiji, da li je uopste moguce preskociti koledz, a ako je moguce da li je izvodljivo pritom i promeniti smer? Da li moze los prosek diplomiranja (citaj 8,0) da nas kosta da nemamo univerzitet koji bi nas primio ili pare sve mogu da zavrse?