View Single Post
Staro 28.04.2010, 22:13
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

[QUOTE=newbee;15337]izvini ali mislim da za ovaj konkretan primer nisi u pravu. "what did you get" je proslo vreme, ja govorim o sadasnjem. uostalom, obrati paznju malo vise kad pricaju, ili googlaj ako te ne mrzi. posto brzo pricaju vecina misli da oni promuljaju "what have you got", ali NE, oni upravo kazu "what DO you got" ili "whatcha got". cak i ovo o cemu ti pricas oni skracuju, i ne kazu cak ni "what DID you get", vec samo "what you get?" znaci ono DID je negde misteriozno nestalo, ali se podrazumeva da je tu. [/QUOTE]

Zna se koji ljudi koriste glagol u proslom vremenu u upitnoj recenici koja je u simple present tense (do + got) hahahah svasta stvarno... Mozda si i u pravu - ne zelim ni da znam, niti se druzim niti radim sa osobama koje tako govore, niti sam balavica koja radi sezonske poslove pa da mi ne treba pravilan engleski. Ne znam ni u cemu je poenta u ovakvoj polemici - pricaj dete kako hoces, mani mene da ucis kako se prica u zemlji u kojoj zivim.

Ne mogu da gubim vreme na ovakve stvari - da ti odgovorim na drugo pitanje i da zavrsim - coveka kojeg trazis moci ces da kontaktiras na email nakon 30 postova. Koliko vidim, on nije navracao ovde od juna prosle godine...