Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mare
problem je nastao zato što ja nemam ni dan radnog staža upisan u radnoj knjižici, a faks sam završio pre nekoliko godina. a radim na "crno" (kao i mnogi u Srbiji) od kako sam upisao faks što je sad već 12 godina i to ne mogu da dokažem.
|
Ako imas zavrsenu cetvorogodisnju skolu, a potom fakultet ne vidim potrebu za dokazivanjem radnog staza.
Citat:
i konzul mi kaže da sam ja neradnik i da hoću da odem u Ameriku i da im se navučem na socijalnu pomoć.
|
Izvini, ali ovo mi zvuci neverovatno. Sva dosadasnja iskustva, ukljucujuci i moje, su susta suprotnost.
Citat:
nisu mi tražili račun iz banke. naveo sam adresu kod koga ću biti. tražili su mi i mejl od tih ljudi da se slažu da ću biti kod njih i da mi neko popuni I-134.
|
Nisu ni meni trazili izvod iz banke, ali sam ga svejedno doneo. U kom obliku si naveo adresu? Ja sam imao adresu odstampanu na praznom papiru. Jedino sto su me pitali je ko je taj covek. U pitanju je rodjak, sto sam ja i rekao. Pri tome se ne prezivamo isto. Nikakvih vise pitanja nije bilo.
Izvini sto te davim, ali pokusavam da shvatim sta se to desilo na tvom intervjuu, pa je sve krenulo u pravcu u kome nije trebalo...