View Single Post
Staro 24.05.2010, 00:58
oligoce oligoce je offline
Drug član

Datum prijave: 23.05.2010
US lokacija: Wallington/New Jersey
YU lokacija: makedonija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik nastob Prikaz poruke
Da se pridruzim cestitkama se najbolje ti zelim isto tako i ostalima koji zeljno ocekuju
zdravo,jas sum Olivera vi pisuvam od Prilep makedonija....bi sakala da znam ako mozi da mi odgovorite na 3 prasanja koi mi se dosta vazni:
1.Vo septemvri 2009 aplicirav za Green card 2010, preku www.usafis.org , denes po telefon mi se javija da mi kazat deka sme edni od dobotnicite (so soprugot) deka treba da cekam nekakvo pismo so instrukcii..znaci li toa deka imam sansi za viza?

2.po ovie forumi procitav deka ke mi trebaat 10.000 dolari kako depozit vo banka ili deka ke mi treba garantno pismo od nekoj moj prijatel ili rodnina vo amerika...iskeno jas nemam ni pari a nemam ni rodnini tamu....dali toa znaci deka gi gubam sansite za viza i dali ako eventualno najdam od nekogo adresa dali toa znaci deka treba da prestojuvam kaj tie luge?

3.Zarem ovie lotarii ne ovozmozuvaat rabota i prestoj? koga bi stignale tamu, a nemame nikoj kade bi odele? zarem ne obezbeduvaat tie?Zarem site zaminale na nesigurno?navistina mozebi vi odzedov vreme no ovie forumi me zbunija....jas mislev deka ima obezbedeno kade odis i sto ke rabotis..( sepak ova e lotarija i bi bilo glupavo siot ovoj narod da bide ostaven na milost i nemilost pa koj kaj ke se snajdi....

fala odnapred..pozz od makedonija