Verovatno. Izvinjavam se sto sam neciju spremnost da pomogne nazvao dezinformacijom. Bilo je nesmotreno sa moje strane.
Da objasnim (ovo je meni bilo logicno dok sam razmisaljo o tome):
(i) Vencali smo se pre dobijanja prve koverte => tada nismo ni znali da je neko izvucen => vencali smo se iz ljubavi => ne trebaju slike
(ii) Vencali smo se nakon dobijanja prve koverte => supruznik nije ni bio prijavljen, tako da ni u prvoj ni u drugoj koverti nisu ni stigli papiri za njega => postuje se skroz neka druga "nestandardna" procedura (u cija pravila nisam zalazio, verovatno je potreban i neki dodatni obrazac)
iz (i) i (ii) => ne treba dokaz da se volite (osim ako to ne zahteva ova druga procedura.
ali ono sto je logicno ne mora i da vazi :) tako da je vrlo moguce da je neko vec iskusio to sa slikama, a nekome je trebala potvrda iz banke, a nekome je trebao I-<ne znam koji bese>, pa se sad provlace te informacije na furumu i dosta se o njima raspravlja (barem sam ja bio uplasen nekim od tih informacija, konkretno, otkud mi 22k usd u banci). U svakom slucaju, mislim da je sasvim uredno poneti ono sto se od vas zahteva u drugoj koverti.
Jos nesto: ja da stojim sa druge strane saltera, i da pitam dvoje mladih: mozete li dan donesete neki dokaz da se poznajete duze od 3 godine, a oni da mi odmah tresnu slike pred nos, bio bih jako sumnjicav (sto li su ovo donosili, kad to niko od njih nije trazio u dostavljenoj dokumentaciji...ovde mi nesto smrdi...) ... verovatno zato ja i nisam konzul :)
Sa druge strane, stoji i ono da vredi poneti sve sto mislite da moze da vam pomogne, tako da u skladu sa imenom teme "Intervijui dv2010 - Iskustva", nikog ne ubedjujem da pocepa ivod iz banke :) , nego prenosim samo jedno iskustvo iz ambasade, i ohrabrujem sve one koji su sakupili "samo" ono sto se od njih u drugoj koverti trazi i koji se mozda sekiraju da ne puknu zbog toga.
A sad prelazim da gnjavim na "Zivot u USA" sekciji :)
|