View Single Post
Staro 28.06.2010, 18:22
duskica duskica je offline
Drug član

Datum prijave: 16.05.2009
Nepromenjeno

Generalno sad smo se vec malo bolje navikli na sam grad(znamo gde je sta jeftinije,u kojoj pekari da kupujemo hleb-a da nije pun corn sirupa,meni metro vise nije tako spetljan,koje stvari mozete videti za dzaba-voznja ferijem ne sme da se propusti).I dalje smo u Astoriji,cene stanova i dalje iste(jednosobni-dnevni +soba oko 1300,moze i malo jeftinije ali budu mnogo gori,dvosobni drugarica mi rece pre neki dan oko 1800,a ja znam neke koji ga iznajmljuju jeftinije(1400-1600),valjda zavisi kako nabasas,pa ako si zadnji sprat,a nemas lift mozda mozes malo da spustis cenu i tako.Meni je Astorija super,blizu Menhetna,a jeftinija od istog.Prepuna je prodavnica,kafica,restorana,piljara...pogotovo deo oko Ditmarsa i Brodveja.Muz i dalje radi,ja treba da krenem nesto mozda u septembru(pricacu ako nesto bude od toga.Moj savet za sve koji tek dolaze,kupite mape grada,trazite po googlu sve sto vas interesuje,npr. najbolje sam saznala za prodavnice i mesta sa dobrom klopom i pristojnim cenama sa interneta.Inace rasprodaje su stalno u toku,pogotovo oko nekih praznika(npr. 4 jul).Cula sam da postoje neki jeftini autobusi koji krecu iz kineske cetvrti i voze za Boston,Vasington..,ali to jos nismo probali.Za Atlantic City gde je i ogromni trzni centar povratna karta kosta oko 35$ i onda imate pravo da se kockate -valjda na osnovu karte daju vam zetone u vrednosti 20$,pa ljudi ceto vrate pare koje su dali za kartu.Ovde nekako sve koje znam (nase)su se snasli i zive od onoga sto zarade,za posao dosta znaci preporuka-ne nekakva posebna veza,vec samo da neko kaze da te poznaje i da si ok,to poslodavcima dosta znaci.Uskoro planiram da izvadim i non driver ID,pa u pisati kakva je procedura oko toga.Pozz!
Reply With Quote