View Single Post
Staro 11.07.2010, 17:04
barajevo31 barajevo31 je offline
Drug član

Datum prijave: 25.11.2009
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik nemili Prikaz poruke
Pa mislim da kada se kaze "tamo je bolje" ne misli se samo na novac i plate. Tebi ako smetaju neradnici i ispijaci kafa (kao sto smetaju i meni), a cinjenica je da ih u Srbiji ima dosta, onda kako to da je bolje ovde? To je odraz mentaliteta, i slika drustva. To nas je i dovelo tu gde jesmo i mislim da nam ni za 10-20 godina ne moze biti nista drasticno bolje. A samo drastican boljitak i napredak uz korenite promene mogao bi da nas dovede do normalnog drustva i drzave, a ne neuspelog pokusaja drzave u kojoj sada zivimo. I ne samo nase drzave Srbije, nego i vecine iz okruzenja, pa cak i jednog dela EU.
Stvarno ne želim da uporedjujem jer mi je dva sata premalo vremena da napišem sve što imam na umu. A što se tiče imigracije, imaš dve vrste imigranata. Jedni koji odu i nikada se više ne vrate a drugi koji odu, nakupe se iskustava i vrate se u otadžbinu i unovče to znanje.

Nas Srbe i jeste ubilo to što su naši najbolji ljudi izginuli u ratovima i pobegli u inostranstvo dok su u zemlji ostali ljigavci, lešinari i govnari pa nam je i 30 godina malo da se normalizujemo ali svet se ne menja na globalnom nivou nego od pojedinca. Kada hoćeš da menjaš svet, počni od sebe. To znači ako hoćeš da ti u Srbiji bude lepo, ostani i bori se zajedno sa sugradjanima za bolju budućnost ili idi i ne vraćaj se više nikada.

Tudjina ima svoje pluseve a i svoje minuse. To neka svako računa za sebe ali činjenica je da posle euforije na početku vidiš da ni tamo nije tako kako si isprva mislio da će biti. A gde je bolje, proceni sam.

Valjda želim da kažem da od kukanja nema vajde, za bolji život u Srbiji treba se boriti ili jednostavno pokupiti prnje i otići negde gde sistem već funkcioniše. Šta god da izabareš, dobro si izabrao jer biraš za sebe a kakav si tip čovek to sam najbolje znaš. Ja da biram mesto za život, izabrao bih Austriju, Norvešku ili Novi Zeland a pošto želim da se isprobam kao young professional u svojoj struci, za avanturu izabrao sam SAD jer mi Britanci idu jako na živce svojim naglaskom i vožnjom po levoj strani. Inače, London je brutalno jak grad. Po mišljenju mnogih ljudi, tesno odmah iza Njujorka. (moš mislit da sam tako plitak da radi naglaska ne bih mogao da živim u VB? )

P.S. Ja sebe smatram kozmopolitom i zabole me za nacije i religije tako da se neko slučajno ne nadje uvredjenim u mojim postovima. Nisam mislio na nikoga posebno nego pričam onako, generalno.
15. 07. 2011 - Not selected
Reply With Quote