Ispada nekako tako, ali kad obracunas sve i stavis na papir nije. Fizicki bi manje para davao mesecno za kucu, (npr moj prijatelj placa 600$/month) ali tu cenu je dobio posle refinansiranja, i plus kuca je 25 mila od atlante gde je renta opet ista ili priblizna toj ceni. Ovde gde mi zivimo ne mogu ni da zamislim koliko bi mi obracunali ratu za kucu a da ne pricam sto ovde kako rece moj (bivsi) menadzer "i have temporary job for 26 years already"
Zato svako neka radi kako misli da treba, istina je da kad se osvrnem i izracunam 14 meseci puta renta = mnogo para ali stabilan posao ne podrazumeva 6 meseci ili sta ja znam nego MNOGO godina u istoj firmi.
Jedna stvar koju mnogi ne znaju je da ovde sto si duze u firmi (zavisi od vrste firme) raste ti i plata i bonus i onda nisi dobar jer kostas mnogo tu istu firmu.
E zato je ovaj moj menadzer bivsi posle 26 god. Kriza jbg.
S druge strane moj prijatelj kupio kucu (U STVARI kUCERINU) krajem prosle god preko nekog programa i dobio je za 180 000 no money down, 1% kamata fixno, i placa ratu 1100 $ mesecno(TAKO ON KAZE). I sta se desi, pre dva meseca ostane bez posla (sa delom naziva director) i dalje ima kucu, unemployment 6-12 meseci ali ni on ni zena nemaju posao a imaju troje dece.
E to se na srpskom zove BULA!!

Zato pamet u glavu, prvo poslovi, kola (ako su neophodna a u 99% slucajeva jesu) stabilizacija a za kuce ima vremena.
Ko radi imace, koliko toliko a saveta se pazite i pricajte sa expertima (iz oblasti finansija) i poslusajte sta kazu.