Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sloba_Kg
Ti si ocigledno neki filozof ili clan neke stranke tipa radikala/domacina.
Ili se samo poklapa misao.
Ako ti nije bolje zasto zelis da ides, ne kapiram. Ostani menjaj srbiju tu gde ti je super i jepo a tetke i ujne posecuj kad mozes, ionako ne verujem da to kosta puno.
Sto se zivota u Americi tice, svako ima neki svoj vid i pogled. Ja se ne slazem sa tobom da ne bih nikad vozio kamione ali bih dozvolio da me izrabljuje gazda koji placa 200e +malo vise ako uspes da mu ukrades ili te casti da doruckujes.
Moj prijatelj vozi vec godinu i po, zena(nevencana mu je u sumadiji, sad je dobila vizu, doci ce da se vide posle dugo vremena. Onda ce on svoju firmu da vodi malo iz sumadije malo iz chi a drugi ce da voze.
To je sve uradio za 3 godine. Mnogo truda je ulozio ali je mnogo para i zaradio. Njih dvoje su verovatno jedinstveni ali su isterali svoj cilj.
E sad ti imas 25 i obisao si ceo svet a oni cerkicu od 11 koja treba ici kako neko rece na sve vannastavne akrtivnosti koje kostaju boga oca u srbiji.
By the way ona je nastavnik u srbiji(njegova zena).
Tako da ako ti se ne svidja nemoj da dolazis.
Kazes pokusavas da se pravis da si italijan ili ko god. Da li se to stidis sto si srbin?
Izvini na tonu ali ovaj forum odavno nije imao takvog nekog sa negativnim nabojem prema usa kao sto ga ti imas
Pozdrav
|
Stvarno ne shvatam kako može neko da bude toliko nesposoban shvatanja nečijeg mišljenja. Da te znam lično rekao bih da si glup ali te ne poznajem pa neću da stvaram mišljenja preko interneta. Jedino da otvorim Paint pa da ti nacrtam u 5 strana šta sam hteo da kažem, osećam se glupim kada moram nekome tri puta da objašnjavam istu stvar. Ako ne shvatiš odmah, pa onda ni drugi put zašto me treći put opet pitaš?
1.Nisam rekao da mi nije bolje, ja sam rekao da o tome ne vredi raspravljati kao jer svako pod "bolje" podrazumeva nešto drugo. Zato me bode u oči kada neko odvali "ovde je bolje nego tamo" kao da je to činjenica. Možda je bolje tebi ali nekome nije zato možeš da kažeš da je
tebi bolje ovde a ne u smislu "ma šta pričaš gluposti, ovde je 100% bolje nego tamo". To jednostavno nije istina i zato mi smetaju takvi komentari.
2.Nije me sramota da sam Srbin nego želim da doživim zemlju koju posetim kao neko ko je tamo rodjen. Želim da preuzmem tu energiju života prosečnog lokalnog stanovnika, da vidim kako se on oseća svaki dan. To je meni fazon kada posetim Pariz, London, Beč, Prag... nadam se da si sad shvatio šta sam hteo da kažem ako već nisi pre ali ja mislim da jesi nego se samo praviš pglu.
3.Nemam nikakav negativni naboj prema "usa", to si izmislio. Da imam sigurno ne bih posetio tu zemlju niti bih aplicirao za zelenu kartu. Ja mislim da ti ipak imaš malo previše zaštitniški odnos pa sve što se kaže protiv SAD-a uzimaš kao ličnu zamerku. Ja nisam rekao ništa loše protiv "Amerike", meni se ta država svidja i zato bih želeo da je doživim kao gradjan a ne kao turista, a ti si se zakačio sa onu izjavu o onom "bolje" pa si umislio neke stvari.
Ako ti još nešto nije jasno, slobodno pitaj. Tu je čika da ti objasni.