Ajde da vidimo mišljenje iskusnih forumaša koji su USA o mom slučaju i mojim opcijama. Supruga i ja imamo ovdje autoškolu. Čitav život sam u osposobljavanju vozača. diploma mag. ing. traff. ogromno iskustvo (20 g.), na jesen upisujem posdiplomski doktorski studij. S obzirom da u USA praktički svi voze i nema baš nekog sustava osposobljavanja (bar ne za automobile), ali autoškole ipak postoje zanima me kakve su mi opcije, a imam i nekoliko pitanja:
1. mogu li green card holders raditi za državu s obzirom da je većina poslova iz ovog područja pod državnim patronatom, mogu li raditi za gradske tvrtke koje su zadužene za pitanje prometa?
2. autoškolu mogu otvoriti (ako ispunim propisane uvjete) to znam, ali kakva je to opcija? Rade li autoškole dobro tamo i može li se od toga pristojno živjeti?
3. kakva je situacija s diplomom dr.sc. - prizna li se doktorat ili treba nostrifikacija ili nešto?
4. kakva je situacija želim li raditi na nekom univerzitetu ili nekom institutu? Ima li tu šanse za zaposlenje za naše znanstvenike?
5. Postoje li još kakve opcije za ovakav profil osobe?
Izrazito cijenim vaša mišljenja pa s nestrpljenjem očekujem odgovore. Unaprijed vam hvala!