View Single Post
Staro 27.07.2010, 10:48
dezareo dezareo je offline
Član

Datum prijave: 05.07.2010
US lokacija: New York
YU lokacija: Majdanpek, Srbija
Nepromenjeno

Postoji razlika izmedju prekrsajnog i krivicnog dela. Prekrsajno delo je se kvalifikuje kao delo manje drustvene opasnosti. Ako ste napravili saobracajni prekrsaj i za to ste platili kaznu tu se cela prica zavrsava. Ako ste izazvali tezu povredu zakona, npr. izazvali ste udes u kome je stradalo lice, i za to ste lezali u zatvoru, to sigurno ostaje zapisano u vasoj Kaznenoj evidenciji koja se nalazi u Policijskoj upravi mesta na kome vam se nalazi prebivaliste(npr. Policijska Uprava Bor ima kaznenu evidenciju lica koja imaju prebivaliste u Majdanpeku (btw. ja sam iz Majdanpeka)). Ako ste odsuzili kaznu zatvora to sigurno ostaje zapisano u podacima iz kaznene evidencije gde se tacno navodi od kada do kada ste sluzili kaznu, u kojoj kaznenoj ustanovi i za koje krivicno delo. U sudu (osnovnom ili visem, ranije opstinski i okruzni sud), dobijate samo potvrde da se protiv vas ne vode postupci pred ovim sudovima i da protiv vas nije podignuta optuznica.
Ja radim na poslovima promene licnog imena u opstinskoj upravi Majdanpek pa mi je ova potvrda koju izdaje Kaznena evidencije iz mesta rodjenja stranaka koje menjaju licno ime ili deo licnog imena poznata.
Reply With Quote