View Single Post
Staro 28.07.2010, 19:39
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana Prikaz poruke
Ja sam sigurna. Svaki muskarac mladji od 27 godina (bez obzira da li je rodjen ovde ili je imigrant) je duzan (by law) da se registruje sa Selective Service (opsta mobilizacija/draft, koja se za sada desila samo jednom). Ovaj dokument je neophodan pri mnogim aplikacijama a jedna od njih je i recimo dobijanje finansijske pomoci za skolovanje. Dosta poslodavaca trazi ovaj dokument takodje. Moze da se desi da se doselis u US dok si mladji i da ti niko ne trzi ovaj dokument – sto ne znaci da ne treba da se registrujes, jer to moze da uzrokuje problem kasnije sa drzavljanstvom iako si presao 27-mu godinu u vreme zahteva za drzavljanstvo (izvor USCIS: Failure to register for the Selective Service may make you ineligible for certain immigration benefits, such as citizenship). Cak i kad si stariji, na Univerzitetu vrlo cesto traze potvrdu da nisi obavezan da se registrujes. To otprilike znaci - ti pozoves Selective Service da ti izdaju tu potvrdu pa onda sve jedno zaglavis u njihovom sistemu (neregistrovan, ali te imaju u vidu)
Ni luk jeo, ni luk mirisao, a dobio Registration Acknowledgment pre zelene karte. Po onome sto sam procitao u pismu koje su mi poslali, ne moram nista da radim, oni su vec sve uradili za mene
Ako moja mama kojim slucajem cita ovo: majko ne brini, ako USA zarati eto mene u Srbiji

Last edited by dejancic; 28.07.2010 at 19:40. Razlog: Ja sam nepismena seljacina i da nije ove edit funkcije stideo bih se samog sebe:)