View Single Post
Staro 26.08.2010, 14:16
lenhi lenhi je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.07.2009
Nepromenjeno

Pozdrav svim forumašima!
Malo da se i ja oglasim i da vas sve pozdravim posle sezone odmora. Bliži se polako Oktobar i prijavljivanje, što znači nova tura-nova avantura!
Dreadnot, želim ti srećan put i puno uspjeha vidim da se bliži polako dan odlaska!
Postavio bih pitanjce iskusnim forumašima koje može biti od koristi i drugima.
Za razgovor u ambasadi vidim da je potrebno dostaviti "Court records" i "Police records". E sad zanima me šta se tačno traži u tim evidencijama iz suda i policije?! Pretpostavljam da su to "uverenja o nekažnjavanju, potvrda da se ne vodi krivični postupak...".
Koji papir treba tražiti u sudu a koji u policiji?
Zanima me takođe da li se oba papira traže u mjestu trenutnog prebivališta ili u mjestu rođenja?
Kod mene je slučaj da sam do 25. godine živio u mjestu rođenja, a od 25.god. u drugoj opštini imam prebivalište, takođe u BiH.
Druga stvar u mom slučaju je ta da sam kao student iz BiH boravio 5 godina u Beogradu, i za to vrijeme sam živio nešto u domu, nešto u privatnom smještaju, ali nigdje nisam prijavljivao nikakav boravak, kao u ostalom i druge moje kolege iz unutrašnjosti Srbije (Bor, Kraljevo,Loznica,...). To je tada za Srbe iz BiH bilo političko pitanje, jer i da su htjeli nisu mogli prijavljivati prebivalište jer je tada tako Miloševićeva politika diktirala.
Ako ima sličnih slučajeva na studentskim relacijama iz jedne EX-YU države u drugu, neka kažu da li su morali dostaviti neke dokaze iz policije i suda i iz druge države u kojoj su studirali?
Jasno je svakom pa i onima u ambasadi da studenti koji su daleko 200km od Beograda sigurno nisu putovali, i da su boravili u BG!
Kako bih ja recimo sutra tražio neki dokaz iz policije i suda u BG o nekažnjavanju kad nisam nigdje bio prijavljen? A onog u ambasadi interesuju dokazi i potvrde, baš ga zaboli za studentski život, političke odnose, raspad SFRJ...
Svako dobro svima!
Reply With Quote