Citat:
Prvobitno poslao korisnik bibi2002
ovo drugo pitanje je bilo postavljeno nevezano za koverte i DV lottery.... tako da izgleda da moramo da čekamo državljanstvo...
a nisam ni mislila da im s tamo hvalim kako sam sa prijavila na DV lottery.... samo me je malo strah da oni to nekako imaju u svojoj evidenciji (pa da me odbiju ako tražim turistički) .... ipak je to Amerika... ili ja možda gledam puno filmova  zato mi nemojte zametiti :-)
|
Slusaj, ako se ti prijavis za DV a pre nego sto te izvuku niko nema pojma da si se ti prijavila, tvoja elektronska prijava cuci u nekom kompjuteru i ceka da bude izvucena i to ne moze da predstavlja problem. Ti si samo potencijalni potencijalni (namerno dvaput) dobitnik dok te ne izvuku. Dakle to nije problem 100%. Ako si izvucena kao selectee, i poslala si formulare, onda si vec u nekom sistemu, ali logicno gledano, ne postoji razlog zasto ti ne bi mogla da putujes u USA, posebno ako si sama na listi. Evo moja supruga sad putuje u USA (ja sam selectee) nedelju dana pred interview, mada njoj ne treba turisticka viza kao madjarskom drzavljaninu, ali je sigurno imaju u sistemu i ja ne verujem da ce to da bude problem, stavise potvrdili su mi to u ambasadi. Ako hoces da ides na sigurno pitaj ih i ti, uvek su ljubazni, a ja ih smaram bar jednom nedeljno odkad sam dobio prvo pismo...