View Single Post
Staro 14.09.2010, 22:22
dare_ns's Avatar
dare_ns dare_ns je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2008
US lokacija: West Dover, VT
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik martinwerdel Prikaz poruke
Mislim da ste oba u velikoj zabludi...Bez razlike sto je osuda izbrisana iz kaznene evidencije, vi MORATE to da prijavite u DS-230 i da prilozite sudske papire...Svako prikrivanje istine (a to bi se desilo ukoliko neko ne prijavi da je bio osudjen) znaci permanent ban to USA...
Nadam se da ce ovo biti od koristi mnogim iducim imigrantima...
ne znam iz koje si ti drzhave, ali u Srbiji ako ti sud izda potvrdu da si čist, to obično znači to isto. I niko ne vidi da si ti imao neki prekršaj, osim ako hoćeš da se zaposliš u državnoj službi (policiji, vojsci) gde oni ipak gledaju i između redova.

Moj slučaj: imao sam saobraćajku gde sam priznao krivicu da se ne cimam i da skratim trajanje postupka. Nisu bitni detalji nego ono što sam pitao sudiju: ''Ako je kazna novčana, da li se to vidi u evidenciji?''. Na šta je sudija odgovorila: ''Ne, a to ti treba naravno za inostranstvo?''. Kasnije sam isto pitanje postavio i referentkinji suda, kada sam išao da mi kaznu podeli u rate (student sam... mali džeparac), i rekla je da mi već sa datumom rešenja ništa nije pisalo u evidenciji.

Ako je neko ležao zatvorsku kaznu, mora da sačeka da prođe onaj period posle odležane kazne i sam da zatraži brisanje iz evidencije, zato što sistem ne briše sam, a službenici se ne trzaju da proveravaju.
Već dugo samo turista.
Reply With Quote