View Single Post
Staro 15.09.2010, 00:01
martinwerdel martinwerdel je offline
Drug član

Datum prijave: 16.06.2009
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dare_ns Prikaz poruke
ne znam iz koje si ti drzhave, ali u Srbiji ako ti sud izda potvrdu da si čist, to obično znači to isto. I niko ne vidi da si ti imao neki prekršaj, osim ako hoćeš da se zaposliš u državnoj službi (policiji, vojsci) gde oni ipak gledaju i između redova.

Moj slučaj: imao sam saobraćajku gde sam priznao krivicu da se ne cimam i da skratim trajanje postupka. Nisu bitni detalji nego ono što sam pitao sudiju: ''Ako je kazna novčana, da li se to vidi u evidenciji?''. Na šta je sudija odgovorila: ''Ne, a to ti treba naravno za inostranstvo?''. Kasnije sam isto pitanje postavio i referentkinji suda, kada sam išao da mi kaznu podeli u rate (student sam... mali džeparac), i rekla je da mi već sa datumom rešenja ništa nije pisalo u evidenciji.

Ako je neko ležao zatvorsku kaznu, mora da sačeka da prođe onaj period posle odležane kazne i sam da zatraži brisanje iz evidencije, zato što sistem ne briše sam, a službenici se ne trzaju da proveravaju.
Moj dragi prjatelju...Prvo, ja sam iz Makedonije...Ali i da sam iz Kambodje, Somalije, Kanade ili Srbije, pravila su ista...
E sad, ukoliko zelis da odes u USA i da svaki dan zivis u grcu da te USCIS ne otkrije (da si zapravo lagao), onda je to u redu...Ali, ako te otkruju, onda je to "prava zurka"...
Recimo da te ne otkriju...Nakon 5 godina, ti fino-lepo dostavis zahtev za naturalizaciju (ukoliko zelis, naravno)...Treba da popunis N-400 form koji ima vise strana...Dvije strane su samo dokazivanje da ti imas "good moral character"...E tada, nemoze niko da prikrije nista...USCIS sve to provjerava, tako da ce vidjeti da je netko osudjen (nije bitno dali je zatvorska kazna ili je to uvjetna osuda)...E onda............prvi avion i povratak u svojoj lepoj domovini....
Stoga, ukoliko je neko osudjen to treba i da prijavi u DS-230 form-u...Nije bitno dali se kriminal desio 1974 ili 2009 godine i nije bitno dali je kazna zatvora otsluzena ili je samo bila odgodjena na odredjeno vreme...Svaka osuda (bilo da je izbrisana iz evidencije, ili je osudjenik pomilovan) je osuda u oci Americkog imigracionog zakona....
I pitanje u DS-230 je: "Have you EVER been arrested or convicted.......?" Pa vi sad odlucite sta cete da odgovorite.....
Zato, mili moji forumasi, ovo pravilo je veoma bitno za one koji su uradili nesto
ruzno u svojoj proslosti.....Ali, sta je, tu je....
I za kraj, znam da ce me neki forumasi mrzeti zbog ovog posta, ali, drugovi, to je prava istina.....
Reply With Quote