View Single Post
Staro 21.09.2010, 22:36
duskica duskica je offline
Drug član

Datum prijave: 16.05.2009
Nepromenjeno

Evo jos malo utisaka iz NYC...Septembar je predivan,iako samo od rodbine iz Srbije saznali za tornado u Bruklinu :),mi to nismo ni osetili sem malo kise,a vrlo smo blizu.Definitivno ovde treba doci u septembru,vreme je toliko prijatno da se sve cini bolje i lepse:).Mislim da sam vec spominjala outlet za odecu u Atlantic City-ju,e nasli smo i blizi na svega 35 min od Menhetna(-Jersey Garden), ne mogu reci i bolji,ali definitivno se isplati otici.Ne znam jesam li vec pisala,ali ono sto me jos uvek ovde cudi jesu neuredne prodavnice hrane,ima par koje prodaju organic food i one su ok,a ovo ostalo je za mene strasno,ali ziv se covek na sve navikne,pa i ja cu:).Evo malo smernica koliko se sada krecu cene npr.paprike crvene(nesto kao nase roge) 79 centi po libri(citaj oko 450 i nesto grama),jagode vec prolaze,ali moze se izabrati,dve kutijice(kao i kod nas velicina plasticne kutije) 4$,boranija 1,20$ po libri,brasno 3,75$ za 2kg i 200gr,maslinovo ulje od 7-15$ za 750ml(extra virgin),medju povoljnije prodavnice spada C town,Key food,obratite paznju i na piljarice(bude jeftinog lepog povrca i voca),od drogerija najjeftiniji je CVS,a tu mozete da nadjete i neke potrepstine za kucu,kupili smo tu i pola kg badema za 6$,inace toliko kosta 250 gr,ima neka jeftina prodavnica sira na Menhetnu(tek sam saznala pa cu ici da vidim ),inace kolut bria(velicine nasa zdenka) je oko 6-7$,parce od 250gr nekog tvrdog sira je oko 5-7$ u vecini prodavnica.Postoje i prodavnice nesto kao nase sve za 99din. i za kucu mozete svasta da kupite ,npr. 1 lepa casa 1$,plasticna vangla 1,45$,hvataljke za meso ili salatu po 1,40$,cekic za meso 4$...Eto bas sam se raspisala o ovim cenama,ako nekoga jos nesto interesuje neka pita,inace baking powder je prasak za pecivo,baking soda-soda bikarbona,secer u prahu-icing sugar,phyllo dough-kore za pitu,ako se setim jos necega,napisacu.Nadam se da ce nekome ovo koristiti.Pozz i suncanog NYC!