View Single Post
Staro 02.10.2010, 23:27
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Score Prikaz poruke
Hey, to je neverovatno korisna informacija, koju mi zaista nisu objasnili kod lekara. Takodje mislim da je neopevani bezobrazluk da se jedan takav waiver naplacuje i to vise od 500 dolara po osobi i da mi ne pada na pamet da u jednoj takvoj farsi ucestvujem, ukoliko je to zaista slucaj. Obzirom da si veoma obavestena osoba nemam razloga da sumnjam (iako se duboko u sebi nadam da nisi u pravu). Sta to zapravo znaci, da ako platis, onda vise nisi u obavezi da stitis ni sebe ni dete i svi njihovi dusebrizni pokusaji da nas zastite od nas samih vise nisu vazni? Imas pravo na svoju slobodnu volju ako mozes da je kupis? Kakvo nevidjeno licemerje...

Ako neces da platis za vakcinu, ti ili osiguranje, plati za waiver i steta je izvadjena...I posle neka mi neko kaze da nije sve oko para..?

Ukoliko je to istina, meni takva nova zemlja, takav novi dom ne treba, i to cu im i reci i necu im platiti za waiver.

A tebi puno hvala na ovoj informaciji. Nekad su donosioce losih vesti ubijali, ali, eto vremena se menjaju, a i ne verejum da bi meni to bas nesto pomoglo po ovom pitanju, tako da - oprastam ti!

Ne, stvarno, hvala...
Molim. Jos jednom bih samo da podvucem da licna razmisljanja i stavovi ne bi trebalo da uticu na konkretne informacije kad je citav proces u pitanju. Zato je sve to i odvojeno na drugu temu... No, ne mislim zaista da placanje neke forme podvlaci automatsko odobrenje. Konkretno, to sto uplatis za waiver ne mislim da znaci da ce biti odobren - placas razmatranje situacije. Isto kao i za bilo koji intervju - platis, ali to ne znaci da ce ti odobriti vizu. Svakako te molim da nas obavestis sta se desava, da bi ljudi koji zele isto da urade znali kakav je proces.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik batiša Prikaz poruke
Pozdrav Score
Kog su uzrasta tvoji klinci? Shvatio sam da sobe mladje od 16 ne snimaju pluća.....a za vakcine mi baš nije jasno postoji li neka starosna granica?Ja imam klinca od 3god a supruga mi je u 7mesecu trudnoće pa se nadam da neće ništa primati
Trudnoca je validan razlog da se ne prime vakcine i to lekar posebno naglasava na formi I-693. Evo sta USCIS kaze o procedurama koje zahteva CDC:

I am pregnant and do not wish to receive any vaccinations. Do I still have to get them to be able to obtain permanent resident status in the United States? If you are pregnant, the CDC's Technical Instructions direct the civil surgeon how to evaluate the vaccines you are able to receive during pregnancy. If the civil surgeon cannot safely administer a required vaccine, he/she will annotate the Form I-693 by marking the vaccine as contraindicated.

CDC Guidelines for Vaccinating Pregnant Women
Reply With Quote