Ja nisam bio na skupu, ali sam cuo da je receno da je 50.000 GC rezervisano svake godine za lutrijase, a 5.000 GC za "obicne" green card za one koji su u Americi i koji je dobijaju sklapanjem braka ili drugim nacinima... Medjutim, ono sto me je posebno iznenadilo je da je receno da sistem dobijanja GC od 100.000 izvucenih, ide po sistemu "ko prvi devojci - njegova devojka" NE VEZANO ZA CASE NUMBER!? Ne znam koliko je ovo tacno ali ja sam razumeo (citajuci ovaj forum) da Case Number IMA UTICAJ i da sto je Case Number nizi broj, vece su sanse da dodjes do intervjua a samim tim i do Green Card?
Interesuje me sta je imalo vecu prednost nad cim u odabiranju prvih koverti za dalje procesuiranje od recimo pristiglih 15.000 koverti:
1. Datum prispeca prve koverte u KCC ?
ili
2. Case Number ?
Prakticno, soba u KCC-u sa gomilom pristiglih koverti (npr. 15.000). Sluzbenik ulazi i treba da ODABERE 5000 koverti za dalju obradu (jer je recimo 5000 limit koji oni mogu da obrade za mesec dana). Da li:
(varijanta 1):
uzima 5000 koverti sa najnizim brojevima (Case numbers), pogleda koji je najvisi Case number medju tih 5000, vidi da je to br.9600 i saopstava da je Cut OFF broj 9600 za taj mesec?
(varijanta 2):
uzima 5000 koverti sa najnizim datumima prispeca, pogleda koji je najvisi Case number medju tih 5000, vidi da je to br.9600 i saopstava da je Cut OFF broj 9600 za taj mesec?
|