View Single Post
Staro 18.10.2010, 23:46
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ProfileX Prikaz poruke
@ celestine Moje iskrene cestitke vama i zelje da istrajete i uspete u vasim ciljevima!

Uhvati me tolika tuga kada procitam tako nesto,pogotovo jer sebe jos uek smatram detetom Dvadeset godina se radjaju izgubljene generacije,a resenje ispred nosa...

Treba samo ustati jedno jutro i reci zelim da se menjam zelim ovde da promenim nesto... Zbog nase dece!

Zao mi je zbog offtopic!
Mislim da si totalno "in-topic" - u tome je cela poenta. Kao sto Celestine rece, ta fobija od razlicitosti pocinje vrlo rano - jos kad se na to doda negativan uticaj sa svih strana, dobijemo to sto smo dobili.

Recimo da je to "ustajanje jednog jutra" u stvari useljenje u Ameriku - zar onda ne bi bilo logicno da:
  • ljudi koji su se zalili da je opste bezakonje i da je drzava korumpirana, dodju ovde i sami pocnu da postuju slovo zakona a ne da traze rupe u njemu
  • svi oni koji su radili neprijavljeni, pocnu uredno da placaju porez drzavi
  • svi koji su se zalili na nepostovanje osnovnih ljudskih prava, pocnu da postoju druge ljude bez obzira versku, nacionalnu i seksualnu orjentaciju

Zasto mora da se radi kako treba samo u slucaju da "vlast" to zatrazi? Sad mogu da se izvrcu teze do beskraja i da se manipulisu cinjenice, to nista ne menja stvari. Niti je ovde iko trazio "beneficirani forumaski staz", niti bilo ko treba da bude "vlast" da bi ukazao na pojave koje nisu u redu, niti je ovde potrebno bilo kakvo glasanje o tome sta ja imam prava da kazem i na sta da skrenem paznju, niti je pre i posle svega za ponos sto treba da se zasebno ukazuje na Pravilnik koji bi trebalo da se procita i razume na samom pocetku pri registraciji.

Najgore sto moze da se desi, jeste da nacin komunikacije ovde postane nesto tipa "Serbian Cafe". Suvise je truda u ovaj Forum ulozeno da se tek tako dopusti njegovo srozavanje. Postoje namenski forumi za takve stvari, ovo zaista nije mesto za to.

Totalno je suludo prozivati nekog da ne sme nesto da kaze jer nije moderator ili administrator - na kraju krajeva, nisu to jedini nacini da se ucestvuje u radu jednog ovakvog foruma, zar ne? Ja nisam ni jedno ni drugo - a i nemam sta ni da posebno naglasavam sta sam, niti je to bila poenta. Nemam potrebe da krijem nista - sta radim na ovom forumu znaju clanovi sa kojima je postojala komunikacija na tom nivou. Ali, ponovo - ne nalazim za shodno da uopste odgovaram na takva pitanja, jer moj status apsolutno nema veze sa celom pricom. Citava poenta je da diskriminaciji u bilo kom obliku ovde nije i nece biti mesta.