View Single Post
Staro 24.10.2010, 04:23
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Evo kako ja vidim sta je problem:

prijave za USAFIS su online - popuni se ime i prezime, adresa, broj telefona, email, kaze se koji ti je bracni status i selektujes da li imas srednju skolu. Onda te sistem prebaci na sledecu stranu gde biras paket, te je tako prijava za cetiri godine $269, a onda ubacis broj i podatke kreditne ili debitne kartice.

Ispod toga stoji:

Citat:
After payment you will need to complete personal details and upload your photo(s).If you can't upload or don't know how to do it, send it by regular mail.

*Your Credit Card Statement will state GREEN CARD SERVICES or www.usafis.org,
For other payment options your billing statement will state Envoy Services Ltd.
Please note: your IP address is recorded to prevent credit card fraud.
Petronije nije objasnio ni da li je uploadovao fotografiju, ni da li je na dodatne usluge pristao isto online ili preko telefona. Sto god da je u pitanju - nema sanse da se ponisti transakcija u banci kao da je prevara jer ljudi imaju dokaz njegovog pristanka (bilo napismeno bilo tonski zapis). Svaki pokusaj prijave prevare banci moze da se zavrsi samo naopako jer moze i neka tuzba da padne. Ne mogu da se preskacu koraci, inace banke na taj nacin ne bi mogle da rade. Prevara je prevara, a promena misljenja se regulise tako sto se popuni zahtev za otkazivanje i trazi se povracaj novca.

Ja sam pogledala i prijavu i njihov policy. Oni nista nisu slagali, lazno obecali i predstavili. Sve sto nude je u skladu sa zakonima i ovde u USA i sa zakonima u drugim zamljema. Oni vrse usluge prijavljivanja i konsultacija i to naplacuju.

Dakle, po mom misljenju ovde su vrlo jasne stvari - ako ne razumes engleski nemoj da se petljas i posle da kukas. Ako si dao/dala broj kartice a ne znas sta placas i koliko placas, onda nemoj da svaljujes krivicu na drugog i teras drugog i svoju banku da pokriva troskove. Ako neces da uradis domaci zadatak i uradis istrazivanje, onda ce to da te kosta.

Na greskama se uci.
Reply With Quote