Evo kako ja vidim sta je problem:
prijave za USAFIS su online - popuni se ime i prezime, adresa, broj telefona, email, kaze se koji ti je bracni status i selektujes da li imas srednju skolu. Onda te sistem prebaci na sledecu stranu gde biras paket, te je tako prijava za cetiri godine $269, a onda ubacis broj i podatke kreditne ili debitne kartice.
Ispod toga stoji:
Citat:
After payment you will need to complete personal details and upload your photo(s).If you can't upload or don't know how to do it, send it by regular mail.
*Your Credit Card Statement will state GREEN CARD SERVICES or www.usafis.org,
For other payment options your billing statement will state Envoy Services Ltd.
Please note: your IP address is recorded to prevent credit card fraud.
|
Petronije nije objasnio ni da li je uploadovao fotografiju, ni da li je na dodatne usluge pristao isto online ili preko telefona. Sto god da je u pitanju - nema sanse da se ponisti transakcija u banci kao da je prevara jer ljudi imaju dokaz njegovog pristanka (bilo napismeno bilo tonski zapis). Svaki pokusaj prijave prevare banci moze da se zavrsi samo naopako jer moze i neka tuzba da padne. Ne mogu da se preskacu koraci, inace banke na taj nacin ne bi mogle da rade. Prevara je prevara, a
promena misljenja se regulise tako sto se popuni zahtev za otkazivanje i trazi se povracaj novca.
Ja sam pogledala i prijavu i njihov policy. Oni nista nisu slagali, lazno obecali i predstavili. Sve sto nude je u skladu sa zakonima i ovde u USA i sa zakonima u drugim zamljema. Oni vrse usluge prijavljivanja i konsultacija i to naplacuju.
Dakle, po mom misljenju ovde su vrlo jasne stvari -
ako ne razumes engleski nemoj da se petljas i posle da kukas. Ako si dao/dala broj kartice a ne znas sta placas i koliko placas, onda nemoj da svaljujes krivicu na drugog i teras drugog i svoju banku da pokriva troskove. Ako neces da uradis domaci zadatak i uradis istrazivanje, onda ce to da te kosta.
Na greskama se uci.