Verovatno cu samo drugim recima ponoviti ono sto su Zana i dreamer pomeuli u par prethodnih posotva.
USA je zemlja koja je nastala od imigranata jer su imigranti ti koji pokrecu ekonomiju i rade poslove koje amerikanci ne rade... Zato i postoji program za zelene karte. Prosecan amer ce pre da sedi i sve izgubi nego da ne daj Boze promeni karijeru ili radi posao za $8.25. Da se ne lazemo, takvih poslova uvek ima, samo sto niko ne zeli da ih radi i to na kraju pokrivaju imigranti koji su tek dosli sa svezim zelenim kartama i nemaju izbor (tj. mogu da se vrate nazad

)
Dacu sopstveni primer. Ja radim trenutno na dva posla za $10 na sat. Ni na jednom od tih poslova nemam kolegu koji je rodjeni amerikanac jer amerikanci ne zele da rade "prljave poslove". To su sve filipinci, africki crnci i pokoji imigrant iz istocne Evrope. Imam nedeljno 64 radna sata i to sve zato sto zelim sebi da priustim placanje dodatnih skola sa kojima bi finansijska situacija za nekih godinu ipo dana trebala znatnije da se popravi i napravim nesto ovde (nijedan rodjeni Amerikanac se ne bi upustao u tako nesto jer je njima sve predugo i pretesko i nema sanse da se odreknu svojih zivotnih zadovoljstava zarad placanja neke skole ili da trose vreme na isto). Dzaba meni sto sam ja u Srbiji bio dr kad od toga nema 'leba. Ja sam zaista jedan od onih koji je krenuo preko da radi bilo sta nego da u Srbiji sedi besposlen i place nad sopstvenim grobom. 99% mojih kolega kojima kazem sta i koliko trenutno radim kazu da sam lud i da ni u ludilu ne bi radili tako nesto (da se jedan dr spusta na nivo medicinskog tehnicara?!) ali zato kukaju kako nema posla i kako jedva prezivljavaju, a svi bi u nekoj perspektivi preko bare?!