View Single Post
Staro 03.11.2010, 13:21
lanas lanas je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.02.2010
US lokacija: New York, Chichago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Sto se studiranja tice, potpuno si u pravu, ali diplome u 99% slucajeva nista ne vrede. Meni su do ove godine, priznavali samo srednju skolu, a sasvim slucajno su trazli od Nove godine fakultet, jer im je trebalo za sistematizaciju. To rade, da bismo imali sto manju platu.

Sto se stana tice, veoma je tesko i znam vrlo malo ljudi koji su kupili stan od oko 50 kvadrata negde na periferiji i to su obicno bracni parovi, koji sastave platu, koja iznosi oko 1000 eur. Ako zelim da kupim stan za sebe i da zivim sama, nema sanse, na zalost ni na periferiji Beograda. Moram da cekam jos nekoliko godina, dok ne postanem sef racunovodstva i da "jurim" firmu koja ce mi dati platu 1000 eur.

Sta da radim, ostaje mi da radim i da se borim za bolje. Sefica mi rece da ce mi se u zivotu vratiti. Ako se budem nadala, mozda i hoce.

P.S. Medju 900.000 nezaposlenih u Srbiji, najvise je mladih do 35 godine(nece niko da ih zaposli bez iskustava (ja sam jedva uspela da steknem iskustvo, bas iz ovog razloga)) i starijih od 50 godina.
Ovih dana treba da se izglasa zakon u skupstini po kome se u penziju odlazi sa 67 godina i penzije ce biti smanjene, da ne kazem socijalna pomoc.
Reply With Quote