Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns
Primetio sam da ovde dosta IT ljudi radi kompletnu administraciju sistema. Znaci, od cisco rutera, switcheva itd (mreze), pa sve do administracije raznih web klijenata i sl (pogotovo u manjim firmama). Ovde se takodje jos dosta koristi Solaris, tako da znanje aministracije tog sistema bi ti isto islo na ruku (pored linuxa i windowsa).
|
Evo da se javim i drugom kolegi. Prvo, cestitke na novom poslu, svaka cast. Zadovoljstvo mi je i dalje koristiti Skype znajuci da neko koga "poznajem" radi tamo

Srecno!!!
Sad da se vratim originalnom pitanju:
Sad sto se tice ostalih stvari... Ovde ti je prica slicna kao i bilo gde... Imas male firme gde imas jednog coveka za sve, od administracije rutera, sviceva, exchange i domena, do toga da ti korisnik kuka sto mu sporo radi internet i kako se formatira celija u excel.
Velike firme i partneri imaju poziciju network engineer". Jedino tu mozes da se nadas da ces nastaviti da se bavis mrezama, najcesce Cisco mreze, ASA ili Juniper ili Nokia kao FW, Cisco ili F5 kao load balanceri, BlueCoat ili websense kao web filteri... Ovo obicno vazi za one firme koje sam ja do sada video (tipa 100 i vise zaposlenih).
Puno pozdrava