Pozdrav svima!
Detaljno sam procitao prethodnih 15-tak stranica, bile su veoma informativne i hvala svima na detaljnom prenosenju licnih iskustava i poznatih informacija. Posebno bih zeleo da u tom smislu pohvalim Zanu, mislim da bi svi trebali da izdvojimo neki procenat buducih zarada kao znak zahvalnosti na opsirnim postovima
Ajd, pokusacu kratko da izlozim svoju situaciju i voleo bih da dobijem neki konstruktivan savet od ljudi koji vec zive u USA. Znaci, manje - vise, Srpski standard, zavrsio gimnaziju, upisao faks, studirao 2 godine, otisao u VJ, batalio studije po povratku, radio 2 godine kod privatnika, otvorio sopstvenu firmu, uspesno poslovao 3 godine, propao, opet radio godinu i po u privatnoj kompaniji, pre mesec dana se iznervirao nacisto kada sam skontao da u 29 - oj i dalje tapkam u mestu, dao otkaz i resio se da emigriram. Obzirom da (kako cujem od drugara sa lica mesta) po Jevropi i nije bas najsjajnija situacija, kao jedino logicko resenje se javlja USA. Nemam zivaca da cekam da me neko mozda izvuce, a mozda i ne, pa sam stogao nasao drugu kombinaciju kako da se dokopam vize (usavrsavanje engleskog jezika) ali je cinjenicno stanje da je prvensteni motiv odlaska novac i mogucnosti da se isti zaradi. Iskreno, alav sam i grizem, ne umem drugacije i uopste nisam probirljiv u izboru posla ili poslova, bitno je samo da se ili mnogo zaradjuje ili neka se i zivi kranje sirotinjski samo da postoji perspektiva i svetlo na kraju tunela. Veoma bih voleo kada bih mogao da pored rada, upisem i neki koledz i da postepeno zavrsavam neke strukovne studije, da li je to realno znacu tek kada pristignem pa + 5-6 meseci.
Bio bih vam veoma zahvalan za komentare ovih mojih zamisli od onih koji su ove moje muke prebrodili, a i takodje za preporuke gde (koja drzava, grad, mesto), sta i kako ;-) , verujte da mi vasa iskustva mnogo znace, a dosta sam toga i naucio citajuci vase postove, hvala vam unapred!