View Single Post
Staro 25.12.2010, 22:43
milelj milelj je offline
Drug član

Datum prijave: 31.08.2009
Nepromenjeno

Uh... rekao bih da ovo jeste dosta istina...

Nemoj me pogresno shvatiti, ja nemam fakultetsku diplomu, ali sam imao dosta dobro iskustvo i posao sam nasao za 3 nedelje od kako sam sleteo u NYC, ali ja sam stvarno imao dosta srece.

NYC je finansijski grad, jako skup grad, tako da su ljudi bojazljivi kada nude posao. Kada traze ljude koji ce raditi u finansijskim firmama, jedan agent moze da zezne firmu za par stotina miliona. Takodje, ako si recimo IT (kao ja) za svaki sat kada im nesto ne radi oni gube stotine hiljada ili milione dolara... Renta ostaje ista, plate ostaju iste, tvoji troskovi su isti i ako ne mozes to da pokrijes zaradom iz ovog ili onog razloga, ode firma! Tako da moras stalno da budes na vrhovima prstiju, stalno dodajes nove redudanse, testiras stare, spreman si da te zovu u pola dana ili pola noci, itd.

Recimo, covek koji je zavrsio masinstvo, ne znam sta bi mogao da radi u NYC, ako hoce time da se bavi... Vecina ljudi koje ja znam, ili radi u IT-u ili radi po kaficima, restoranima i prodavnicama... Finansije i ugostiteljstvo dobro radi, za ovo ostalo stvarno nemam pojma... Znam ljude koji imaju fakultet a ovde cuvaju decu i to ono u fazonu, ajde dodji za sat vremena. Nemas radno vreme, ne mozes da izracunas koliko ces para primiti itd. Opet, znam ljude koji nemaju faks, pa opet su relativno brzo nasli posao i dobro se snasli u njemu.

Zavisi kakav posao trazis, ako hoces da se zaposlis da radis sa finansijama, moras stvarno biti vrhunski strucan (fax + iskustvo), mislim da bi nasi bankari i te zezancije solidno prosli.

Opet, tipa neki masinac, tehnolog ili sta ja znam, nisam siguran da bi mogao tako dobro da prodje...

Jbg, nadam se da sam pomogao... Reci cime se bavis i sta bi radio, pa mozda mogu biti precizniji
Reply With Quote