Citat:
Prvobitno poslao korisnik dragance
Hvala na odgovoru.Ja sam u IT-u, sa višom, bez nekog značajnog radnog iskustva(oko 1 god za sada).Razumem da je u NYC jako velika konkurencija i za sada kako stvari stoje ne bih imao šta da ponudim u odnosu na druge kandidate tako da mi ostaje samo da što više radim na sebi i stičem iskustvo, a kad me izvuku, izvuku 
|
IT je prica za sebe... Ja mislim da 80% H1B viza se upravo daje IT ljudima... Vecina stvari vezana za IT, ako si stvarno dobar, moci ces naci posao.
Znaci:
Odrzavanje servera, virtuelizacija, Windows server (domen, exchange, IIS, IAS...), Data centri, racunarske mreze i IP telefonija (Cisco, Avaya....).
Programiranje: iskren da budem, mislim da ovo nije toliko zanimljivo mesto za programere... Vecina razvoja softvera i hardvera je u kaliforniji, ali opet, sigurno ima firmi koji se i time bave, tako da bi i sa tim verovatno mogao da prodjes (naravno Java, C# i ostali siroko primeljnivi jezici).
Vezbaj, uci i stici iskustvo i preporuke. Ako se osetis dovoljno sigurnim u svoj posao, informisi se vise oko H1B vize i nacina kako da je dobijes, pa ne mora lutrija da ti bude jedini nacin da dodjes u USA.