View Single Post
Staro 26.12.2010, 15:23
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik milelj Prikaz poruke
Vecina ljudi koje ja znam, ili radi u IT-u ili radi po kaficima, restoranima i prodavnicama... Finansije i ugostiteljstvo dobro radi, za ovo ostalo stvarno nemam pojma... Znam ljude koji imaju fakultet a ovde cuvaju decu i to ono u fazonu, ajde dodji za sat vremena. Nemas radno vreme, ne mozes da izracunas koliko ces para primiti itd. Opet, znam ljude koji nemaju faks, pa opet su relativno brzo nasli posao i dobro se snasli u njemu.

Zavisi kakav posao trazis, ako hoces da se zaposlis da radis sa finansijama, moras stvarno biti vrhunski strucan (fax + iskustvo), mislim da bi nasi bankari i te zezancije solidno prosli.

Opet, tipa neki masinac, tehnolog ili sta ja znam, nisam siguran da bi mogao tako dobro da prodje...
S obzirom da sve informacije govore da je stanovanje u NYC jako skupo, kako porodicni ljudi koji imaju dete i koji rade u restoranima i prodavnicama uspeju da zarade toliki novac? Koliko znam na forumu su kruzile informacije da je rad u prodavnicama jedan od najjeftinijih. Koliko je iz nekog tvog ugla potrebno mesecno novca jednoj porodici sa detetom da plati stan i priusti neki prosecan zivot? Svi govore kako je zivot u NYC jako skup, pa kako onda ljudi prezive ako nisu neki ekstra u svojoj profesiji i ne zaradjuju mnogo?!
Pitao bih te da li poznajes nekog od nasih ili ne mora biti nas a da radi nesto kao nas "domar" u zgradi u kojoj i zivi? Cuo sam da to nije lose placeno s obzirom da ne placas stan i li ga placas manje nego onaj ko redovno stanuje u njoj.
Koliko je isplativo ziveti van samog grada a putovati tj. raditi u njemu? Realno ili ne?
Reply With Quote